Vauvan ulkovaatetuksesta

  • Viestiketjun aloittaja Avuton
  • Ensimmäinen viesti
Avuton
Mitä vauvalle päälle synnytyslaitokselta kotiin tultaessa?
Maanantaina olisi edessä synnytyksen käynnistys yliaikaisuuden vuoksi.
Rupesi epäilyttämään osaanko vaatettaa pienen kotimatkalle. Eli riittääkö
niin pienelle tässä vaiheessa kesää pitkähihaiset/ -lahkeiset sisävaatteet vai tarvitseeko jonkinlaisen kesähaalarin tms ulkovaatteen? Autolla tullaan kotiin.
Sää on täällä päin Suomea ollut lähes trooppinen mutta ensi viikoksi on luvattu viileämpää. Apua!
 
Me tultiin kotiin bodyssä ja housuissa sekä pienessä collegetakissa ja peitto oli varulta jalkojen päällä.
Täysiaikainen lapsi ei ehkä ihan niin paljoa tarviisi mutta tää pikkunen keskonen ei pidä lämpöjä vielä ihan normaalisti.
Vauvan niskaa koittamalla tietää onko vauvalla sopiva olo. Kuumaan lapsi reagoi itkemällä mutta liian viileään ei yleensä reagoi.
Autossa jos on ilmastointi niin se kannattaa ottaa huomioon.

Musta tuntuu kauheelta kun näkee kuukauden ikäsiä vauvoja pelkässä vaipassa tuolla tuulessa, vaikka onkin lämmin...samaa sano muutama hoitoalankin ihminen kun on otettu puheeks. Lapsen iho ei pelitä samalla tavalla kuin aikuisen.
 
a
Joo ei mitään vaatekertoja. Vauva puetaan suunnilleen samalla lailla kuin pukisit itsesikin. Talvella pieni tarvitsee vaatetta vähän enemmän, koska on paikallaan ulkoillessanne. Vauvastakin tulee "haluton", vaan nukkuu, eikä edes herää syömään, jos on liian kuuma. Peittoa minäkin heittäisin turvakaukaloon, jos paleltaa.
Itse kiinnittän huomiota siihen, ettei vaippa paina ikävästi taipeita, jolloin jalkojen verenkierto heikkenee. Katson siis, että vaippa on hyvin päällä, ei paina. Ja jos jalat on kylmät (kaukalossa istuessa) katson ettei vaippa paina.
Vauvalta katsotaan niskasta koittamalla, onko sillä hyvä olla. Jos on viileä, laita peittoa, jos on hiki, niin riisu. :)
Vaunuissa kun alat kuskailla, älä vaan laita kesällä makuupussia.
 
Meillä syntyi neiti viimevuonna näihin aikoihin ja päällä oli potkuhousut, body, velourtakki, velourhousut, hanskat ja ohut myssy, ajattelin että neiti palelisi sillä lyhyellä matkalla mutta autossa meinasi paahtua.
Kannatan siis juuri jotain vilttiä tai vastaavaa autoon mukaan otettavaksi.
 

Yhteistyössä