Vauvan & taaperon nukkumaanmenoaikae

  • Viestiketjun aloittaja "Titti"
  • Ensimmäinen viesti
"Titti"
Mihin aikaan teidan yli 7 kk vauvanne - 2-vuotias kay nukkumaan iltaisin. Ja oletteko huomanneet ajakohdan mahdollisen muutoksen vaikuttaneen uneen/nukahtamiseen.

Meilla on kohta 8-kk vauva jonka nukahtaminen/nukkuminen on alusta saakka ollut vaikeaa. Talla hetkella nukkumaanmenoaika on n klo 21, mutta jostain paikoista olen lukenut etta pitaisi menna aikaisemmin nukkumaan, jotta nukkuisi paremmin... Alussa asettui ns younille vasta klo 24 ymparilla, joten kuukausien saatossa kylla aikaistunut.

...Nappaimistossa on nyt jotain haikkaa niin en saa jotain kirjaimia ja kirjoitusmerkkeja nakyviin, pahoittelen....
 
Näin meilläpäin
Meillä 6 kk vauva, joka nukahtaa noin klo 22. Ihan pienenä nukkumaanmenoaika oli klo 22-24, joskus välissä erehtyi satunnaisesti nukahtamaan "jopa" klo 21.

Ollaan yritetty nukuttaa aiemmin, mutta ei tekisi mieli viettää kovin monta tuntia illasta sängyssä viihdyttämässä poikaa, joka on pirteä kuin peipponen.

Ja hyvin nukkuu lapsi, aamupäivisin varsinkin :)
 
"Tyttöjen äiti"
Meillä 7kk ikäinen ja 2v ikäinen. Molemmat menevät nukkumaan klo 20. Esikoisesta muistan että aluksi nukkumaanmenoaika oli n. klo 22. Yritimme aikaistaa nukkumaanmenoaikaa klo 20-21 ja silloin kun onnistuimme saada hänet nukkumaan ajoissa heräsi vielä ja kukkui puoleen yöhön. Kyllä se rytmi siitä kuitenkin ajan kanssa saatiin kohdalleen. :)
 
..
Kello 21 on noin pienelle 8kk:lle ihan normaali. Mieti enemmän kokonaisunimäärää (ihan vähintään 12h, mieluummin 14h). Varsinkin jos on vielä kahdet päikkärit käytössä, niin toki ilta on myöhäisempi. Saahan pieni aamulla nukkua vapaasti ilman herätystä?
 
"vieras"
Meillä lapset on näköjään menneet tosi ajoissa nukkumaan. Siis klo 19 aikoihin noin 1,5 vuotiaiksi saakka (kaksoset), mutta nyt reilu 2 vuotiaana nukkumaanmeno on viivästynyt ja menevät noin klo 20. Ovat olleet aina hyviä nukkumaan päikkärit ja yöunet, nukuttamista on tarvittu erittäin harvoin. Oikeastaan vain silloin, jos on ollut joku syy, että iltapuuro ja nukkumaanmeno ovat viivästyneet.
 

Yhteistyössä