Vauvan syömälakko

jvv
Niin, tuo 8kk vanha on nyt viidettä päivää lähes täysin ruokahaluton. Korkeintaan kaksi ruokalusikallista saadaan aterialla syötettyä. Ei maistu sormiruokakaan, porkkanaa ja kurkkua kyllä jäystää mutta ei sillä tavalla, kuin olisi nälkä, vaan huvikseen nikertää.

Hampaita on jo 8, joten ei kai ne kulmahampaat vielä ole tulossa? Mikä muu voisi olla syynä? Muuten yleisvointi on vauvalla mainio, leikkii, liikkuu ja likaa vaippoja normaaliin tahtiin.

Maito kyllä maistuu rinnasta, ja yölläkin runsain mitoin. Olen sitä päivisin antanut ruokailujen jälkeen, mutta ei sitäkään ahnehtimalla syö. Tuntuu, kuin vauva olisi menettänyt kiinnostuksen koko ruokailuhommaan. Kuinka kauan tätä voi katsella, ennenkuin pitäisi huolestua? (Okei, olen jo huolestunut.... :( )
 
RaA
Meillä myös 8 kuukautinen poika, joka tähän asti syönyt kaikkea mitä suuhun laittaa, kieltäytyy syömästä.On pikkuhiljaa hankaloitunut ja tänään ihan totaalisesti. Eilen sentään luumusose meni vielä alas. Liittyneekö liikkumisen lisääntymiseen, meillä ainakin harjoitellaan nyt konttaamista ihan tosissaan...
On kyllä tosissaan rasittavaa, mutta menee varmaan ohi. Olis kyllä kiva kuulla muiden kokemuksia. Ja nyt kun pitäisi vielä alkaa antaa karkeampaa ruokaa, tosi hyvä yhdistelmä!
 
jvv
Joo, kyllä meilläkin tuo pahin vaihe meni jo ohi. Tuntuu menevän vaiheittain, välillä oli jo tosi hyviä syömispäiviä ja nyt on taas pikkuisen heikompaa. Meillä taisi olla ensin vatsataudin poikanen ja nyt flunssa, jotka vie ruokahalun totaalisesti. Ja tosiaan tuo liikkumisen lisääntyminen vaikuttanee myös, nyt on pystyynnousuharjoitukset käynnissä niin ei malttaisi istua tuolissa.

Meillä tuo karkeampi ruoka ei onneksi ole ongelma, tänäänkin ainoa mikä upposi oli kesäkurpitsa-porkkanaraaste sormin syötynä. Sen huomasin, että kaikki lelut ja virikkeet pitää ruokapöydästä ainakin poistaa ja keskittyä pelkästään syömiseen, se auttoi meillä jossain vaiheessa. Samoin ensin syödään sosetta sen verran kun helposti menee ja sitten vasta sormiruoat päälle, muuten menee pelkästään kurkun puremiseksi.

Kaipa näihinkin vaiheisiin pitää sitten vauvaelämässä tottua...
 
help
kauanko vauvan 8kk ruokalakko tosiaan voi katella? Meiän pojalla alotettiin antibioottikuuri korvatulehukseen ke, ja torstaista asti on ollut ruokalakossa..juo vaan öisin pari kolme kertaa maitoa. to meni puuroa ja hedelmäsosetta vähän,eilen ei syönyt juuri mitn. Ja tänään on syönyt yhden pilttijogurtin,pari lusikkaa puuroa ja pari lusikkaa broilerisosestta. vettä ja maitoa juonut vähän,yöllä join n.3dl.
 

Yhteistyössä