vauvan d-vitamiinista huutoa??

oletteko kuulleet että vauvalle tulisi d-vitamiinista (devitol) vatsavaivoja?
muistelisin että luin joskus kaksplussasta tai vauva lehdestä että jonkun vauvalle olisi tullut juuri siitä,ja olisi loppunut kun oli lopettanut d-vitamiinilisän antamisen?
eivät vain taida moista kyllä missään suositella..

mietin vain kun vauva on nyt kolmeviikkoinen ja nukkui tähän mennessä yönsä hyvin ja muutenkin hyvin rauhallinen tapaus..sitten devitolin antamisen jälkeen alkanut kiukkuilu,siis huomaa selvästi että mahaan sattuu.. :(

..ja en vain haluaisi ajatella että tulee toinen koliikkivauva meille..

:/

..huomenna ostamaan rela-tippoja..
 
Meidän vauvalla oli alkuaikoina tosi pahat vatsavaivat. Neuvolantäti suositteli, että aloittamme d-vitamiinin antamisen vasta monta viikkoa tavanomaista myöhemmin. Eli me venytettiin sitä antamista jonkin aikaa ja annettiin sitten Deetippoja, joiden pitäisi olla vatsaystävällisiä. Niistä tytölle ei tullut mitään vaivoja.
 
muistan antaneeni esikoiselle niitä jekovittejä kun oli koliikkia ja silloinkin mietin samaa ongelmaa ja annoin välillä jekovittiä,ei ollut kylläkään silloin apuja..
mutta oletteko muuten koskaan maistaneet niitä jekovittejä??? :x :x :x
ne on IHAN JÄRKYTTÄVÄN pahan makuisia!satuin kerran maistamaan kun esikolle niitä annoin.

mutta taidanpa kokeilla olla hetken ilman ja sitten vaihtaa jekovittiin..jos apu löytyisi..
 
Devitol on soijaöljypohjainen vtamiini ja soija on hyvin monelle allergiaoireita aiheuttava joten syynä saattaa olla tuo pohja johon ko vitamiiniliuos on tehty. Tai sitten kyse on tottumattomuudesta. Minulla muuten yhdelle lapsista eivät sopineet Relatipat, oletettavasti jonkin apuaineen vuoksi.

Vaihtoehtoja on kyllä, Jekovit ja Deetipat sekä minisun tabletit esimerkiksi. Apteekissa osaavat kyllä antaa neuvoja joten sieltä kannattaa tuota farmaseuttien ammattitaitoa hyödyntää.
 
hymytyttö
meille neuvolassa aikoinaan neuvottiin, että kannattaa antaa d-vitamiinit aamulla juuri noiden öisten vatsakipuilu mahdollisuuksien vuoksi. Tällöin yöt pysyvät rauhallisina. Rela drops -bakteereista on varmasti myös apua. Jekovittia ollaan vaan tosin käytetty.
 
meillä teki pojalla alussa kun alettii antaa devitolia (öljypohjanen) nii tuli vatsa vaivoja vaihdoin se sitten jekovittiin (vesipohjanen) annoin niitä kun se loppu (siis purkki) nii rupesin antamaa devitolia sillon ei ollu mitn vaivoja..
 
---
Kokeile Deetipat-nimistä valmistetta, se on hellin vatsalle. Relatipat voi aiheuttaa myös vatsavaivoja noin pienelle koska ne on öljypohjaisia. Mä vastaavassa tilanteessa olin antamatta tippoja noin 2kk ikään asti esikoisen kanssa (mikään ei sopinut ennen tuota) ja toiselle lapselle sopi nuo Deetipat.
 
Moi. Meitin kaksi viikoinen vauvamme voi oikein hyvin, kunnes aloitimme
antamaan Jekovit tippoja. Nyt sitten oksennellaan ja ollaan vatsaväänteissä. "Komensin" juuri vaimoni hakemaan Deetippoja. Deetippoja siksi, kun tuntuu että ne eivät ole aiheuttaneet vauvoille mitään häiriöitä. Hieman tuli ihmeellinen (vihainen) oli, kun neuvola NIMENOMAAN suosittelee Jekovittia, joka ei tunnu sopivin lähes kenellekkään vauvalle. Itse pidämme nyt 3 viikon tauon ja sitten kokeilemme Deetippoja.
Pe...le !
 

Yhteistyössä