Vauvalla (2kk) kallon luut ihan vinksallaan

Siis apua! Meillä poika katselee enimmäkseen vasemmalle. Pitää siis päätään paljon enemmän vasemmalle kääntyneenä. Olemme nyt pitäneet kaikki virikkeet oikealla puolella ja muutenkin yrittäneet vahvistaa sitä oikeallekkin katselemista. (Mm käännettiin poika sängyssä niinpäin että näkee meidät katsomalla oikealle.

Eilen kun toi jäpikkä oli lattialla mahallaan niin aloin katsomaan sen päätä. Siis se on ihan vinksallaan. Se pään muoto on ihan vino, vasemmalla puolella kallon luut on ihan litassa ja oikeella puolella on taas kauhee motti. Eli ne luut on painuneet ihan lyttyyn kun se pitää päätä aina samaan suuntaan.
onko tää nyt pysyvää? :eek:
Kuinka kauan ne luut vielä muokkautuu ennen kun jumiutuvat? Jos nyt alan pitämään poikaa enemmän vatsallaan ja nukuttamaan enemmän oikealla kyljellä niin palautuuko toi pää?
Hyvä ettei itku päässy eilen kun kattelin sitä päätä. Siis se on ihan kamala... :ashamed:
 
Meidän 2kk pojalla on samanlainen "vika", toinen puoli päästä on niinku lättänämpi kuin toinen. Poika pitää myös päätä mielummin lättänään suuntaan kallellaan. Nyt ollaan sitten yritetty pitää häntä enemmän toisella kyljellä ja selällään maatessa heilutellaan leluja toisella puolella että pää on välillä sinnepäinkin kallellaan. Itse en ole asiasta kovin huolissani, päähän kasvaa ja muotoutuu vielä, luut ovat "joustavat" vielä pitkään. Ja empä ole montaa sellaista aikuista nähnyt jolla olisi huomiota herättävän epämuodostunut kallo! :LOL:
 
meilla esikoisella oli sama juttu, ja varsin huomiota herattava! Lastenlaakarikin sita vilkaisi ja kehoitti tukemaan vauvan vastakkaiselle kyljelle nukkumaan. Ajan kanssa kohentui mutta on se vielakin (12v) vahan toispuoleinen takaraivo, mutta ei niin etta sita huomattaisiin, varsinkaan kun on paksu tukka siina paalla. Eipa tuo ole poikaa koskaan vaivannut. Ymmartaakseni nykyaan on saatavilla tata tarkoitusta varten tyynyja missa on reika keskella ja ne on valmistettu aineesta etta muotoutuvat pehmeasti paan mukaan.
 
Laittaisin paksumman pyyhkeen rullalle ja sen tukemaan vauvaa selän taakse, kun laitat vauvan kyljelleen nukkumaan. Vaihtele kyljeltä toiselle, ja tarkista nukkuessa väliajoin, että asento oikein. Pää on kai vielä tuonikäisenä sen verran "pehmeää" ainesta, että korjaantuu vielä, mutta kannattaa korjata nuo huonot asennot pois, mutten ei kai parannusta tule. Pian vauva alkaa nukkumaan ja liikkumaan siinä asennossa kuin haluaa, joten sit ei enää korjailut auta, kun vauva liikkuu...

Niin kuin olet tehnyt, laita vaunuissakin mielenkiintoiset lelut ja helyt sille puolelle, minne pitäisi katsella.

Korjasin pojun niskan asentoa noin.
 
Siihen kommentoin, kun sanoit että pitää päätään vaan toiselle puolelle käännettynä. Esim meidän poitsulla on niskat ihan jumissa, kun syntyessä on "revitty" miten sattuu. Käydään vyöhyketerapeutilla joka pistelee sitten niskat välillä paikalleen.

Vauvan kallo on niin pehmeää ainetta, että se muotoutuu herkästi. Mieti vaikka esim imukupilla syntyneitä vauvoja. hetken aikaa on "töttörö" päässä, mutta kyllä se siitä tasaantuu.
 
Meillä sama juttu. Tykkää katella oikealle, joten siltä puolelta pää lättänämpi. Oltiin muusta syystä tyksissä muutama päivä ja lastenlääkäri oli pyytäny kirurgia kattoon sitä päätä, ilmeisesti just sen takia kun on lättänämpi toiselta puolelta. Kirurgi suunnilleen nauro et kuka ihme tosta on muka ollut huolissaan. Joten en oo kauheesti välitttäny. Koitan kyllä rohkasta toiseen suuntaan katteleen, ja illalla laitan vasemmalle kyljelle sänkyyn.
 

Yhteistyössä