Vauva pelkää vettä,APUA kaivataan!!

Elikkäs meillä tällainen tilanne nykyään päällänsä. Että joka kerta kun vauvaa kylvetetään tulee semmoinen hysteria kohtaus että oksat pois. Vauva on ihan rauhallinen vielä vaatteita riisuessa mutta jos huuto ei ala pesuun mentäessä se alkaa viimeistään kun varvas/pylly/ mikä vain osuu veteen :/
Ressukka huuttaa ihna hysteerisesti ja ilme on aivan kauhistunut. Vääntää itsensä ihan jäykäksi siinä sitten yrittää jostain välistä saada pesut onnistumaan. Säälittää ihan mahdottomasti toinen :(
Ollaan kokeiltu suihkussa käyntiä jos vauva pelkäisikin kylpyä, mutta ei auttanut, sama huuto tuli suihkussakin. JUtellaan, laulellaan höpötellään jne jne. mutta millään ei ole vaikutusta. Olis kiva ulkona helteillä lillutella varpaita pienessä uima/kahluualtaassa mutta en raaski toista sielläkin huudattaa.
Alkaa olemaan kyllä keinot ihan loppu.
Onko muilla samanmoisia ongelmia ja jos on niin miten toimitte? vauvan iho todella hyvä kestäisi kyllä kylpemistä useamminkin kuin 3krt viikossa mutta ei raaski käyttää. Ainiin...vauva nyt 4.5kk. Ja noin 1kk ajan ollut tätä hysteriaa vedestä...
Loppuuko tämä joskus vai tuleeko vauva pelkäämään vettä pidempäänkin?
 
pepi
en tiiä,mutta jokotai. Teidän vauva on säikähtänyt jotain tai sitte ....onko teillä lämpötilamittari? vesi on ollut liian kuumaa????? koska vesi täytyy olla aika lähellä 37(en löydä celsius merkkiä)plussaa
 
Näin äkkiseltään kuulostaa kyllä, et joku kylpy kokemus on ollut epämukava. Liian kylmä tai kuuma vesi?
Meilläkin alkuun poika oli ihan jäykkänä kylvyssä, mutta nyt on paljon rennompi jo. Poikä käykin isänsä kanssa 2 kertaa viikossa suihkussa ja kerran kylvetetään myös. Koita vaikka tuota suihkua! Vesi kantsii laittaa valumaan jo siinä vaiheessa kun riisut vaatteita, ei tule sit paniikkia yllättävästä äänestä.
 
vauvana siis. Huusi ihan hysteerisenä punkassa vaikka kuinka rauhallisesti ja hitaasti laskimme hänet veteen. Huuto jatkui vielä puettaessakin vaatteita takaisin päälle. Otimme sitten suihkun käyttöön vaikka kyse oli pienestä vauvasta,mutta muu ei auttanut. Suihkussa ei huutanut :whistle:

Aikaa myöten tuokin meni ohi ja pääsimme jopa nauttimaan punkkailusta. Ei pojasta kyllä mikään vesikammoinen tullut vaikka alku oli hankalaa. Nyt 3v ja tykkää vedestä =)
 
miten pyllyn pesun kestää :ashamed:

mä käyn usein tytön kanssa suihkussa, jotenkin helpompaa ku kylvetys, mutta siinä(ammeessa) on paljon muutakin kun se peseytyminen; kylpylelut yms...
joskus kyllä huutoa ollu.. meil kyllä aina mitattu veden lämpötila..


=)
 
Oletteko kokeilleet kylvettää erilaisessa ammeessa ja/tai paikassa? Näin tilanne oliskin ihan uusi, eikä sitä huutoa ehkä tulisikaan.

Esim.jos on tavallinen vauva-amme, niin kannattaa kokeilla vatia (Etolasta olen itse ostanut 15l vadin, 5e) ja laittaa se eri paikkaan, kuin missä normisti kylvette, vaikka sitten keittiön tiskipöydälle, jos ei pienestä veden roiskumisesta huolta. Meillä tyttö(5kk) innoistui kovin, kun pääsikin istumakylpyyn, missä voi käsillä roiskutella ja kylpylelukin oli aivan ihana kylpykaveri.. Äitillekin oli helpompaa hallita lapsen liikkeitä pienemmässä tilassa, kuin isossa ammeessa ja pesu onnistuu hyvin, ehkä hiustenpesun kanssa on hieman taiteilua.

Meillä mummulassa tulee huuto ammeessa, joten siellä kylvetään vadissa, kotona taas amme kelpaa hyvin..

Toivottavasti kylpeminen alkaa taas kiinnostamaan!

(Laitoin sulle tän saman vastauksen jo aiempaan kylpyaiheiseen-ketjuun, mut en tiedä huomasitko sitä, niin kopioin sen nyt tännekin.)
 
Meillä tyttö on nyt 2,5 kk ja on huutanut alusta asti kylvyssä, vesi mitaan aina vesimittarilla. Eilen ei enää huutanut niin kauheesti, alkaa kai tottua.
Tsemppiä teille, kyllä se siitä ajan kanssa :hug:
 
Doe
Meillä myös tyttö pelkäsi suunnilleen tuon ikäisenä kylpyä. Oli muutenkin herkkäluonteinen, esim. rupesi itkemään jos leikki-ikäiset lapset kiljuivat liian lujaa..

Totuteltiin veden ääneen niin, että vauva istui kylpyhuoneen ovella sitterissä kun äiti kävi suihkussa. Sen jälkeen oli vauvan vuoro tulla äitin kanssa suihkuun. Aluksi vauvaa jännitti kovasti, kädet oli nyrkissä, mutta ei juurikaan huutoa. Vähitellen suihkusta rupesi tulemaan ihan ok paikka, jonka jälkeen yhtäkkiä kylpykään ei enää jännittänyt.

Nykyään kun vauva on 8kk, ovat suihku ja kylpy olleet jo pitkää ihan MUST paikkoja. Kädet ja jalat viuhtoo riemuissaan ja harmi meinaa tulla kun joutuu lähtemää vedestä pois. Meillä kylvetään/suihkutellaan lähes tulkoon joka ilta. Juhannuksena oltiin koko perheen voimin kylpylässä, jossa vauva silminnähden nautti altailla olostaan :)

Muutenkin "turha" herkkyys on hellittänyt iän myötä.
 
Oltiin tässä reissussa pari päivää niin en ole päässyt kirjoittelememaan saati lukemaan nuita vastauksia. Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan...
Niin siis kun tuosta suihkusta sanoitte, ollaan siis käyty vauvan kanssa yhdessä suihkussa. Vauva minulla sylissä mutta ei auttanut. kun vaikutti että tulikohan vauvalle kylmä kun suihku ei kuitenkaan yhtäaikaa osu joka paikkaan. Meinataan seuraavaksi kokeilla saunan alalauteilla kylpemistä.
Ja aina mitataan veden lämpö äitiyspakkauksesta tulleella mittarilla, ja lämpötila on 37astetta. Meillä äiti (vanhankansan ihminen) kyllä meinasi että hänen mielestään se on liian kuumaa sen mittarin mukaan se vesi. Kun todella se omallekkin kädelle tuntuu aika turhan "kuumalle" joten jos sitä vähän alentaisi vaikka aluksi 35asteeseen.. :/
Kerran vietiin vauva kylpyyn vaikka oli hieman väsynyt, ollaan mietitty kans jos se sitten niin säikäytti. meilläkin huutaa vielä pukiessa..rauhottuu vasta kun saadaan vaatteet päälle. Muuten kyllä tykkää alasti oleilla...
No..jos tämä tästä lähtisi menemään ajan kanssa. kokeillaan kaikkea keinoja eiköhän poitsu jossain vaiheessa hoksaa kuinka kivaa onkaan veden kansssa läträäminen, viimeistään sitten kun itsekin pystyy ammeessa istumaan ja leluilla leikkimään ;)
 
Höpönpöpönpöppöö että olis säikähtäny välttämäti!!! Esikko oli samanikäisenä kylpykammoinen ja samoin tämä kuopus. Kylvetin vaan nopeasti ja rauhoittelin koko ajan juttelemalla. Huutoa oli alusta loppuun kunnes oli yöppäti päällä.

Nyt poju on 7kk ja osaa istua tuettuna siinä ammeessa ja voi sitä ilon ja riemun määrää =) Hän läiskyttelee vettä ja maistelee ammeen raunaa ym.hassua. Uskon et helpottaa kunhan makuuasennon kylvetykset on ohi. Just tolleen veti itteään kaarelle ja huus kuin syötävä :(
 

Yhteistyössä