Vauva+kiinteät+tuttipullo

Elikkäs ongelma on tämä:

Poikamme on 4kk ja 1vko vanha. Aloittelimme viime viikolla kiinteiden maistelemisen. Tähän asti hän on ollut pelkällä tissillä, mitä nyt pari kertaa ollut hetken hoidossa ja saanut pulloa. Aluksi hän ottikin pulloa hyvin, mutta lopetti sen sitten yhtäkkiä. Olemme yrittäneet antaa erimallisia tutteja ja korvikemerkkejäkin on vaihdeltu, mutta mikään ei auta. :|

Metinkin tässä nyt, että mites nyt sitten menetellään kun on kiinteät aloiteltu.. Terveydenhoitaja sanoi että esim. sitten kun velli tulee kuvioihin niin sitä voi tarjota lusikalla. Mutta eikö se ole aika turhauttavaa, jos alkaa esim. antaa iltavelliä lusikalla? Voisiko nokkamuki olla parempi vaihtoehto?

Maidon takiahan pikkuisen ei tarvitse pulloa oppia, koska imetän kyllä niin kauan kun on mahdollista. Mutta olisi kiva jos kertoisitte kokemuksianne vastaavasta tilanteesta :) :flower:
 
Mulla ei kokemusta vastaavasta tilanteesta mutta tuli mieleen että miksi on pakko oppia velliä juomaan?
Mä en oo koskaan lapsilleni antanut velliä.
Minun mielestä velli on yhtä kuin korvike.Ei se ainakaan meidän lasten mahaa olisi täyttänyt.
 
Tämä on siis eka lapseni (minkä varmaan tietämättömyydestäni huomasitte :p ). Terkkari puhui niin määrätietoisesti vellistä ja kehotti aloittamaan jo nyt :eek: Mutta eikös useimmissa velleissä lue muutenkin että 5kk alkaen? Ja koska puuron voisi aloittaa? Jos siis tulevaisuudessa iltapalana olisikin puuro eikä velli..

Huhhuh miten sitä voikin olla näin tietämätön kun on kyse omasta lapsesta. Ennen sitä kuvitteli tietävänsä kaiken lapsista ja niiden hoidosta :LOL:
 
Joo, se velli on melkein yhtä löysää kuin maito, sitä oliskin aika hankala syöttää lusikalla. Ja kerta imetät, eikä muuten tarvii korviketta, niin en antais velliäkään. Maissivelli ja perunaporkkanavelli ovat alkaen 4kk, muut vellit alkaen 5kk.
Puurot vaan kehiin pikkuhiljaa :)
 
Kiitoksia vastauksista :)

Niin joo ja sitä voisin nyt tässä samassa ketjussa kysyä, että miten vanhana olette ottaneet syöttötuolin käyttöön? Kun meidän pikkuinen on tuota istumista harjoitellut jo kuukauden verran. Istuu siis jo sylissä. Mutta askarruttaa silti tuo, että kuinka pian hänet uskaltaa laittaa syöttötuoliin. Syö siis nyt sitterissä.
 
Meillä on syöttötuolissa tukien avulla istuttu noin 5kk jälkeen.Kiinnihän se on vauvasta itsestään kuinka ja koska istuminen onnistuu.Ei olla pitkiä aikoja oltu.Ei ylimääräisiä istumisia tukien kanssa.
Puuro puolestaan n.5-6kk iässä.Sekin on kiinni siitä että miten vauvan masu alkaa kiinteitä kestää allergioita yms.Monestihan he ketkä imettää 6kk asti niin puuro alkaa olemaan jopa ensimmäisten ruokamaisteluiden joukossa.
 
mymmeli
Meidän vauva 6kk, syö aina iltapuuron ja aamulla aamuvellin. Poika on tosi kova syömään joten ruokahalut on valtavat. Iltapuuron kanssa ottaa maitoa pullolla, tosin viime päivinä pullo ei ole tahtonut maistua. Olenkin ajatellut nokkamukiin siirtymistä.
 

Yhteistyössä