vauva+isompi,miten menee pvät??

  • Viestiketjun aloittaja miiru
  • Ensimmäinen viesti
miiru
siinä kysymys,laitan tännekin puolelle! te joilla on kaksi lasta, kertokaas kaikkea mitä touhaatte päivät,miten pärjäätte kun vauvassa paljon kiinni??? mitä keksitte isommalle? meil mies menee isyyslomalta takas hommii ens vkol ja vähän jännitän kun 4v tarvis nii aktiviteettiä ja vauval melkoisesti vatsavaivoja päivisin ja paljon täytyy sylitellä!!!!!!!! kerho on 2krt vkossa ja sekin vajaa 3h, vauvaa saa pukea ja riisua "kokoajan" kun kerhoon viä vähän matkaa..
 
Lapset on 10 kk ja 4 vuotta. Tällaiselta näyttää päivä jos ollaan vaan kotona. Aika usein lähdetään kaupungille tms. hengaamaan :)

Herätys klo 7-8 maissa, aamupuurot.

Leikkimistä & puuhailua sisällä, 4-vuotias leikkii osan ajasta itsekseen omassa huoneessaan.

Lounas klo 11.

Ulos, vauva päiväunille ja 4-vuotias puuhailemaan. Ollaan omalla pihalla tai mennään leikkipuistoon.

Sisälle, välipala (klo 13-14). 4-vuotias päivälevolle (ei yleensä nuku vaan lepäilee omassa sägyssään). Vauva herää 1-3 tunnin unien jälkeen eli klo 13-15.

Puuhailua sisällä.

Päivällinen klo 17.

Illalla tehdään mitä milloinkin; käydään uimassa, kylässä, leikkipuistossa jne.

Iltapuurot klo 20 ja nukkumaan viim. klo 21

 
miiru
\
Alkuperäinen kirjoittaja 04.04.2007 klo 14:46 RiikkaTii kirjoitti:
Lapset on 10 kk ja 4 vuotta. Tällaiselta näyttää päivä jos ollaan vaan kotona. Aika usein lähdetään kaupungille tms. hengaamaan :)

Herätys klo 7-8 maissa, aamupuurot.

Leikkimistä & puuhailua sisällä, 4-vuotias leikkii osan ajasta itsekseen omassa huoneessaan.

Lounas klo 11.

Ulos, vauva päiväunille ja 4-vuotias puuhailemaan. Ollaan omalla pihalla tai mennään leikkipuistoon.

Sisälle, välipala (klo 13-14). 4-vuotias päivälevolle (ei yleensä nuku vaan lepäilee omassa sägyssään). Vauva herää 1-3 tunnin unien jälkeen eli klo 13-15.

Puuhailua sisällä.

Päivällinen klo 17.

Illalla tehdään mitä milloinkin; käydään uimassa, kylässä, leikkipuistossa jne.

Iltapuurot klo 20 ja nukkumaan viim. klo 21

Mielenkiinnosta viä kysyn, miten teillä meni kun vauva oli vastasyntynyt..? Riittikö aika hyvin isommalle vai miten hän otti vauvan ym? jaksoitko silloinkin lähteä joka pvä johonkin? Meillä vaan väliin kauhee homma keksiä tekemistä isommalle, mikä häntä siis kiinnostais, kun tuntuu ettei se tee muutakun konttaa lattialla ja leikkii koiraa tm eläintä...siis ei lelut kiinnosta juuri yhtään, mitä en ymmärrä! että kun ei tuntia päivässä leikkisi huoneessaan leluilla!!!!!!! lepään koitan kans laittaa tunniksi,vaikkei nukkunut ole 2vuoteen päikkäreitä. joskus vaan tuntuu että lapsi ehkä nauttisi osapvähoidosta kuitenkin enemmän kun väsyneen äidin seurasta kotona.. entiedä. yritän että lapsituttavia tulisi käymään ym, niitäkään ei vain kauheasti ole. ja kerho tosiaan 2krt vkossa vajaa 3h. no iskä onneksi pääsee töistä jo 3ksi kotiin ja omassa pihassa voi touhata koirankanssa mutta silti.. onko se tarpeeksi?? vai vaatiiko yleensäkin nykyajan lapset liikaakin sitä seuraa/tekemistä?????? :)
 
mie
meillä on 2kk vauva 4.5vuotias ja 2 vuotiaat lapset meillä päivä menee kutakuinkin näin

3 lasta herää 5 aikaan aina ylös ja minä ja mies silmät ristissä
vanhin menee tarhalle 7 aikaan (mies vie samalla kun menee töihin)
minä ja 2kk ja 2vuotias jäädään kotiin
kinastellaan mitä vaatetta 2vee laittaa päällensä
8 aikaan lapset ottaa aamupalan, siis maitoo pienimmälle...
siivotaan koko kämpppä, sängyt pedataan, imuroidaan, tiskit pyykit jne
10jälkeen vauva menee ulos nukkumaan
11 2v ja mie syödään päiväruoka
12 haetaan vanhin tarhalta.(pienin menee partsille nukkumaan hetkeksi vielä)
kotia, ja 2v ja vanhin menee huudon kanssa päiväunille.
vauva haetaan nukkumasta, syöttöpuuhat
vauvan kanssa seurustellaan ja siivotaan vielä vähän lisää
14-15 lapset herää ja otetaan välipalaa
mennään ulos koko poppoo odottelee että mies saapuu kotia, klo.16-16.30
17 syödään taas
lastenohjelmia kytätään
ja sitten vielä ulos siinä 18 aikaan hetkeksi
19-> iltapalat
20-> lapset nukkuvat
ja taas 5 herätys ja rumpa jatkuu

kyllä sitä osaa suunnitella päivä niin että pääsee ns. helpolla.
vauvaa täytyy kuitenkin max. 4h välein syöttää ja antaa aikaansa myös muille lapsille. välillä sitä tuntuu että huutoa ja kiukkua koko päivä,mutta välillä taas sitä muistaa kuinka ihanaa on puuhata lasten kanssa jotain kivaa ja ois sitä outo olla ilman lapsia edes päivä...
 
seitsemän äiti
elkää sitoko itseänne tiettyyn tarkkaan rytmiin... meillä mies pitkää päivää töissä ja teen itse yleensä kaiken. aamulla herätän seitsemältä eka, toka ja kolmas luokkalaiset koululaiset aamupalalle ja sit pikkuhiljaa heräävät myös 6v,4v, 2v ja 2kk lapset, heille annan aamupalan ku koululaiset oon saanut eka kouluun. meillä lapset kyllä leikkii keskenään sisällä ja yleensä myös ulkona, kun huonoja ilmoja ollut niin en vie vauvaa ulos(kova tuuli nyt.) joskus käyn kylässä enintään kerran viikossa muuten ollaan oman porukan kesken. lapset kyllä viihtyy vaikka kokoajan siivoan tai leivon ja pyykkiä pesen. ei ne kovin kummosia virikkeitä tarvi.
 
Silloin kun vauva oli ihan pieni, nukkui yöuniaan sen verta pitkään että piti viimeistään ysiltä herätellä että ehtii syödä ja saada puhtaan vaipan päällensä ennen kuin lähdettiin ulkoilemaan. Esikoinen on tottunut ulkoilemaan aamupäivällä joten yritin sen mukaan saada päivää muotoutumaan jonkinnäköiseen malliin. Eipä ois esikkoa tullut mieleenkään herätellä kesken unien mutta kahden kanssa se on joskus vähän pakko.

Nyt kun vauva on 5 kk ja esikoinen reilut 2,5 vuotta, meidän päivät menee näin:

lapset herää välillä 5:30 - 7:00.

Esikoinen syö aamupalaa, kuopus tissiä jos haluaa. Jos nuorimmainen on herännyt tosi aikaisin, yritän saada pikku unille n. klo 8.

Klo 9 kieppeillä toivon meidän selviävän ulos, käytännössä menee lähemmäs puolta kymmentä. Jos omalla pihalla on kavereita, voidaan jäädä siihen, mutta yleensä lähdetään leikkipuistoon. Vauva siis nukkuu vaunuissa.

Kotiudutaan n. klo 11-12 välillä riippuen siitä mihin aikaan esikoinen on herännyt ja syönyt aamupalansa.

Lounastetaan n. klo 11-12. Esikoinen joko nukkuu päikkärit tai sitten ei. Vauvakin maistaa vähän sosetta.

14-15 välillä pyritään syömään välipala, vauva menee taas nukkumaan ja isomman kanssa lähdetään taas ulos.

17 tullaan sisälle katsomaan lastenohjelmia, syödään ja katsotaan Pikku Kakkonen nauhalta

18 leikitään tai kesällä mennään varmaan vielä ulos pyöräilemään tmv.

19:30-20:00 välillä esikoinen syö iltapuuron ja vähän sen jälkeen nukkumaan.

21:00 mennessä vauvakin menee yöunille ja mamma vielä vähän surffaa tai lukee tai katsoo telkkaria ja painuu itsekin yöunille.

Hyvin on sujunut vaikka sekä vauvan että esikoisen rytmit on vaihdelleet. Ainoa mistä meillä pidetään suht tiukasti kiinni on se, että aamupäivällä ennen lounasta ulkoillaan ja päivällistä syödään n. klo 17:15 (lastenohjelmien rytmissä siis :whistle: )

Nuo meidän muksut aloittavat päivänsä tosi vaihteleviin aikoihin, joten etenkin vauvan kohdalla on vaikea sanoa mihin aikaan menee unilleen ja kuinka monet päikkärit loppujen lopuksi nukkuu. Yleensä kuitenkin kahdet pidemmät ja niiden aikana ulkoillaan etenkin kivalla säällä.

Nyt vauva on pari viikkoa maistellut soseita ja vähän lisäkiirettä se päivään tuo. Esikoinenkin jättää päikkäreitä pois kun ei suostu itekseen jäämään ja mä en ehdi viereen köllimään. Mun mielenterveyttä kyllä helpotti suunnattomasti se, että päätin olla stressaamatta, kyllä se yks päivä aina menee vaikka päällään seisten ja seuraavana päivänähän se on jo se uusi rytmi :) Joo ja siis ehdottomasti pitää päästä ulos ihan joka päivä, muuten hajoo pää.
 
alkuun se olikin aivan kamalaa. esikon otti koville kun äiti toi vauvan kotiin. ensin siis 1kk kiukuteltiin äidille ja sit viikon tauon jälkeen huomattiin kiusata sitä pienempää. no, siitä selvittiin ja nyt lapset siis 2,5v ja 3kk.

herätään 8 aikoihin, vauva tosin voinut jo 6 asti olla hereillä mutta hän tyytyy äidin kainalossa katselemaan maailmaa. syödään aamupalaa, siivoillaan, esikko leikkii omiaan(viikonloppuisin katsoo lastenohjelmia) ja vauva ruokitaan tarpeen mukaan.

vauva päikkäreille 10-11 aikoihin ja nukkuu 2-4tuntia. esikon kanssa ulos kun vauva nukkuu. ruokaa 12. esikko päikkäreille 13-14 välillä riippuen väsymystilasta. ja nukkuu 1-2tuntia. tässä välissä jos :attn: jos vauva nukkuu pitkään ja esikko menee aikaisin unilleen niin äiti saa rauhassa touhuta omiaan. 15 aikoihin välipalaa ja sen jälkeen tuo esikoinen useimmiten haluaa askarrella,piirtää yms. ja siinä pystyy auttamaan vaikka yhdellä kädellä jos vauva rinnalla.17-18 ruokaa ja sit yleensä isi on kotona ja touhutaan porukalla. kyläilläänkin välillä. 21 iltapala ja nukkumaan. ja kumma kyllä tuo vauva muuttaa rytmiään jatkuvasti mut siitä on pitänyt ihan itse kiinni että ysin maissa nukahtaa vähintään 2 tunnin unille. usein niin että vauva rinnalla kun luetaan iltasatua.

meillä siis esikko saa vauvan päiväunien aikaan sitä huomiota.
 

Yhteistyössä