Vauva haroo korviaan, onkohan se merkki korvatulehduksesta ?

  • Viestiketjun aloittaja noora
  • Ensimmäinen viesti
noora
Puolivuotias vauva kyseessä, ja olen parina päivänä laittanut merkille, että haroo korviaan aina välillä. Ja on muutenkin tavallista kiukkuisempi ja itkuisempi.
Pitäisköhän sitä yrittää lekuriaikaa tälle päivälle, jos onkin korvatulehdusta :/
 
-
voi hyvin olla. syökö huonommin? yleensä korvatulehduksessa imeminen sattuu, jolloin vauva voi syödä huonommin tai syöminen voi olla tuskallisen oloista, vauva lopettaa imun ja parahtaa itkuun aloittaakseen imemisen taas. käy lääkärissä pienen kanssa.
 
Meillä on korvakierre poika ja tuosta haromisesta huomasi korvatulehdukset kyllä. Oli myös räkänen tai yskänen. Hirveesti ei valitellu, kun on korkea kipukynnys. Joskus oli jopas yllätys, että on korvatulehdus, eikä poika ollut itkeny tmv.

Siskon pojalla on kans nyt noita tulehduksia ollut ja on känänen ja haroo korvaa tai korvia.

Joskushan vauva voi väsyn takia haroo korviaan, mutta jos on selkeesti kiukkusempi tmv. niin varaisin lääkäriajan... Parempi tarkistuttaa, kun jäädä miettiin, kun on viikonloppukin tulossa. Päivystyksissä ei ole kiva viikonloppusin odotella kipeen lapsen kanssa.

 
siivouspäivä
voi olla et tekee hampaita sekin vaikuttaa korviin,meillä ainakin haroi ja repi korvia ku hampaita tuli ja käytiin ihan lääkärissä korvat tarkistuttaan mut ei niissä mitään ollu.onko vauvalla vielä hampaita?
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja siivouspäivä:
voi olla et tekee hampaita sekin vaikuttaa korviin,meillä ainakin haroi ja repi korvia ku hampaita tuli ja käytiin ihan lääkärissä korvat tarkistuttaan mut ei niissä mitään ollu.onko vauvalla vielä hampaita?
Ei ole vielä hampaita, joten tuokin voi olla mahdollista.
 
katala
No se vähän riippuu... Oma 7kk ikäiseni on jo pari kk haronut korviaan aina väsyneenä. Itsekin alkuun epäilin korvatulehdusta, mut sit tajusin ettei se oo, koska harominen liittyi aina nukkumaanmenotilanteisiin ja silmien hieromiseen. Tietysti jos vauva on oikeasti normaalia itkuisempi, niin mieluummin turha lääkärikäynti kuin vauvan vaivojen pitkittäminen.
 
Varaa ihmeessä lekuriaika.

Meillä korvatulehdusta saattoi epäillä, jos vauva oli yöitkuinen, eikä pävällä ruoka maistunut. Silloin tällöin oli korvien haromistakin. Nuhaa tai kuumetta ei ole ollut kuin kaksi kertaa, korvatulehdus sen sijaan on diagnosoitu 6 kertaa.

Meillä tulehduskierre alkoi jo 2 viikon iässä, tuolloin luulin alkuun, että vauvalla on koliikki.
 
Nii, piti kans laittaa, et meillä esikoinen teki tuota pienenä, kun oli väsynyt. Ja itsekkin silloin aattelin korvatulehduksia, mut neuvolassa sanoivat, että usein vauvat harovat korviaan kun ovat väsyneitä..
 
:)
On varmaan löytäny korvansa ja niitä on kiva lerputella :D
Korvatulehduksessa vauva on kyllä kipeen olonen, ei syö eikä nuku ja itku on ihan jäätävää. Tai näin meillä ollu ja on myös korvia haronut jokanen kolmesta.
 
Voi olla tai olla olematta. Mun tyttö osas jo kuukauden ikäsenä kyllä selkeesti haroa korviaan kun oli molemmat tulehtuneena, mutta vauvoilla on tapana hankailla ja räplätä muutenkin. Koklaa aristaako kun vedät vähän korvanlehdestä ja painelet korvan ympäriltä.
 
äiti09
Meillä tyttö on nyt hieman vajaa 4kk ja eilen aloitti oikean korvan haromisen. Mietinkin että onko tulehdus tai vettä korvassa? (sillä aloitimme tällä viikolla vauvauinnin) Eilen oli myöskin kovin kärttynen. Yö meni kuitenkin hyvin! Seurailen nytten ainakin tämän päivän.
 
mn
Me käytiin lääkärissä ihan varmuuden vuoksi, olisikohan tyttö ollut 8kk. Mitään kipuoireita hänellä ei ollut, kunhan vaan haroi korviaan tai nosti olkapäätään korvaa kohti.

Korvat olivat ihan terveet, mutta vaikkua oli paljon. Lääkäri sanoi, että pesujen yhteydessä voisi joskus varovasti laittaa vettä korviin. Siis kämmeneltä kaataa vettä.
Sen jälkeen kun lääkäri oli nyppinyt vaikkua pois, niin tyttö ei enää juurikaan haronut korviaan. Nyt muutaman viikon jälkeen on alkanut nostelemaan olkapäätään, joten täytynee aloittaa vihdoin tuo vesijuttu.
 

Yhteistyössä