vauva 7 kk

Löysin lapsen ollessa pieni kirpparilta kirjan kotiruokaa vauvalle, tässä ohjeita mitä silloin kirjoitin ylös ja kokeilin. Oli minusta suht helppoja, ja pienelllä mielikuvituksella sai hieman vaihtelua, vaikka käyttämällä pakastevihanneksia jos halusi nopeasti ilma pilkkomista...

Tein yleensä ainakin 2kertaisen annoksen ja laitoin sitten pieniin pakasterasioihin ja teippi päälle mitä on ja koska valmistettu. Oli käteviä myös reissun päällä kun pakasterasia toimi lautasena, tarvitsi vain mikron. Ja sopiva annoskoko oli valmiina, ei tarvinnut sulatella erikseen...


Kesäkeitto

200g porkkanaa
300g perunaa
100g kukkakaalia
3dl vettä
1dl pakasteherneitä
2dl maitoa
2tl vehnäjauhoja
1rkl vehnäjauhoja.

Kuori porkkanat ja perunat , kuutio porkkanat ja lohko perunat ja kukkakaali.
Lisää kiehuvaan veteen porkkanat ja peruna. Keitä 10min. lisää kukkakaali ja keitä 10min. Lisää lopuksi herneet ja maito (korvike) jonka joukkoon on vehnäjauhot sekoitettu. keitä vielä 5min. kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä. lisää lopuksi persilja.


possupata

200g sianlihaa esim. filettä ja kinkkua.
300g perunaa
200g kesäkurpitsaa
1 1/2 omenaa
3dl vettä
5 kuivattua, kivetöntä luumua

Pyyhi liha talouspaperilla ja paloittele.
Pese, kuori ja paloittele perunat, kesäkurpitsa ja omenat.
Kiehauta vesi. pane liha ja perunapalat sekä luumut kiehumaan 10 minuutiksi.
Lisää kesäkurpitsa ja omenapalat. keitä 15min.
Soseuta valmis ruoka keitinveden kanssa.
Valmista sosetta n. 7 1/2 dl

Lihamakaronipata

100g naudanlihaa
200g porkkanaa
50g palsternakkaa
100g kukkakaalia
4dl vettä
1dl tummia makaroneja
2dl pakasteherneitä

Pyyhi liha talouspaperilla. poista lihasta kalvot tarvittaessa ja kuutioi liha.
Pese kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. pese ja lohko kukkakaali.
Kiehauta vesi. lisää likakuutiot veteen ja keitä 5min.
lisää porkkanapalat ja keitä 10min.
lisää palsternakkapalat ja keitä 10min.
lisää kukkakaalilohkot ja makaronit ja keitä 5min.
Lisää lopuksi herneet ja keitä 5min, kunnes kaikki raaka-aineet ovat kypsiä. soseuta keitinveden kanssa.
valmista sosetta n. 6 1/2 dl.

Tämän tein ilman palsternakkaa (unoihtui ostaa) ja herneet korvasin herne-maissi-paprikalla.
veden määrästä en ole ihan varma kun kirjassa tahra juuri siinä kohdalla.a


Hedelmäinen kanapata

6dl vettä
3/4dl tummaa riisiä
100g perunaa
100g porkkanaa
150g luutonta broilerinlihaa
2dl pakastemaissia
4 anasrengasta tai 1prk ananasmurskaa

2säilykepersikan puolikasta
1/2 banaani

Kiehauta vesi ja lisää
2säilykepersikan puolikasta
1/2 banaani

Kiehauta vesi ja lisää riisit. keitä 20min.
Pese kuori ja paloittele pieniksi paloiksi perunat ja porkkanat, lisää ne riisin joukkoon ja keitä 20min.
paloittele broilerinliha ja lisää kattilaan. keitä 10min.
Lisää maissit ja hedelmät keitä 5min.
Soseuta kaikki raaka-aineet tarvittaessa.
Valmista sosetta n. 7dl


Jauhelihakeitto

300g porkkanaa
50g juuriselleriä
80g palsternakkaa
500g perunaa
50g purjosipulia
7dl vettä
200g paistijauhelihaa
1rkl persiljaa.

Pese, kuori ja pilko juurekset. viipaloi purjosipuli.
Kiehauta vesi. lisää porkkana- juuriselleri ja palsternakka-palat veteen. keitä 10min.
Lisää perunat ja purjosipuli. keitä 10min.
Lisää lopuksi jauheliha mokareina ja keitä n.10min kunnes kaikki raaka-aineet ovat kypsiä. lisää hienonnettu persilja.
valmista sosetta n 1,3l



Italialainen kanapata

200g porkkanaa
50g juuriselleriä
50g purjosipulia
6dl vettä
2dl tummaa makaroneja
150g luutonta broilerinlihaa
2tomaattia
2dl pakasteherneitä
1/2prk ananasmurskaa

Pese kuori ja paloittele porkkanat ja juuriselleri pieniksi palaiksi. Halkaise huuhdo ja paloittele purjosipuli.
Kiehauta vesi ja pane porkkanat ja juuriselleri palat kiehumaan. keitä 20min.
Paloittele broilerinliha ja lohko tomaatit.
Lisää purjosipuli, makaronit ja paloiteltu broilerinliha. keitä 20min.
Lisää herneet ja lohkotut tomaatit. keitä 5minuttia lisää ananasmurska.
Soseuta kypsät raaka-aineet tarvittaessa.
Valmista sosetta n.8dl

Kala-kasvisrisotto

7dl vettä
1dl tummaa riisiä
200g porkkanaa
50g juuriselleriä
200g kesäkurpitsaa
100g kalafilettä
2rkl hienonnettua tilliä

Kiehauta vesi kattilassa. lisää riisit ja keitä n15min.
pese kuori ja paloittele pieniksi paloiksi porkkanat ja juuriselleri. lisää ne kattilaan ja kypsennä n. 15min.
Pese ja kuori ja paloittele kesäkurpitsa. lisää kattilaan ja kypsennä n10min.
Poista kalasta ruodot ja paloittele kala. Lisää kalapalat ja tilli kattilaan. kypsennä muutama minuutti kunnes kala on kypsää.
Soseuta tarvittaessa.
Valmista sosetta n5dl.

Kalaa ja vihanneksia

200g perunaa
75g parsakaalia
6dl vettä
4dl sekavihanneksia
2dl pakastemaissia
50g kalafilettä
1rkl mautamatonta tomaattisosetta
1/2tl kirveliä
1rkl persiljaa

Pese kuori ja paloittele perunat. huuhtele ja paloittele parsakaali.
Kiehauta vesi ja lisää perunapalat. keitä 15min.
Lisää kattilaan parsakaalipalat ja keitä n 10min.
Lisää sekavihannekset ja maissit. keitä 5min
Lisää kattilaan kalafile, tomaattisose ja yrtit. keitä muutama minuutti kunnes kala on kypsää.
Soseuta keitinveden kanssa.
Valmista sosetta n. 8dl


Kanaa ja kasviksia mikrossa

400g perunaa
150g porkkanaa
50g broilerinlihaa
1dl vettä

pese kuori ja paloittele perunat ja porkkanan.
Paloittele liha.
Pane kasvispalat veden kanssa kannelliseet mikroaaltouuniastiaan ja kypsennä täydellä teholla n6min. sekoita kerran kypsentämisen aikana.
Lisää lihapalat ja kypsennä 1 1/2 min.
Anna ruuan jälkikypsyä kannen alla muutama minuutti.
Soseuta kypsät raaka-aineet-
Valmista sosetta n. 5dl


Nopea Jauhelipata
75g paistijauhelihaa
2dl vettä
1/2pss peruna-sipulisekoitusta
2dl herne-maissi-paprikaa
2rkl maustamatonta tomaattisosetta
1rkl persiljaa

Kypsennä jauheliha teflonkattilassa tai pannulla.
Lisää vesi, peruna-sipulisekoitus ja he-ma-pa. kypsennä 5min. lisää tomattisose ja hienonnettu persilja. Hauduta kypsäksi n. 5min. soseuta tarvittaessa.
valmista sosetta n. 5d


Kalaseljanka

500g perunaa
200g porkkanaa
30g purjosipulia
5dl vettä
100g lohi tai kirjolohi-filettä
1/2tl timjamia
2tl maustamatonta tomaattisosetta

Pese kuori ja paloittele perunat ja kuutioi porkkanat. Huuhdo halkaise ja viipaloi purjosipuli.
Kiehauta vesi ja pane kasvikset kiehumaan. Keitä n 30min.
Poista lohesta ruodot ja lisää lohipalat kattilaan. mausta timjamilla ja tomaattisoseella. keitä kunnes kala on kypsää.
Soseuta keitto.

Tillin makuinen Kalapata Mikrossa

400g perunaa
50g juuriselleriä
300g kukkakaalia
20g purjosipulia
4dl vettä
100g kalafilettä
nippu tilliä

Pese, kuori ja paloittele perunat ja juuriselleri. Huuhdo ja lohko kukkakaali, halkaise ja huuhtele purjosipuli.
Pane kasvikset ja 1dl vettä mikroaaltouunin kestävään vuokaan.
Kypsennä kasviksia kannen alla täydellä teholla n11min.
Lisää kalafile ja tilli. kypsennä yksi minuutti.
anna jälkikypsyä kannen alla muutama minuutti.
Lisää 3dl vettä ja soseuta kaikki raaka-aineet.
valmista sosetta n.8dl


Jauheliharisotto

7dl vettä
1dl täysjyväriisiä
200g porkkanaa
200g kesäkurpitsaa
50g palsternakkaa
50g purjosipulia
150g paistijauhelihaa
2dl pakastemaissia
1/tl rakuunaa


Kiehata vesi. mittaa riisi veteen ja keitä 25min.
Pese, kuori ja kuutio porkkanat, kesäkurpitsa ja palsternakka. Halkaise, pese ja viipaloi purjosipuli.
Lisää porkkana ja palsternakkakuutiot sekä purjosipuliviipaleet riisin joukkoon. keitä 5min.
Lisää kesäkurpitsa kuutiot sekä jauheliha pieninä nokareina. Keitä 10min.
Lisää lopuksi maissit ja rakuuna. keitä n 5min, kunnes kaikki raaka-aineet ovat kypsiä.
Valmista sosetta n 1,0l



 
Kiitos sulle! Aivan mahtavaa, oon ihan täpinöissäni! Aion kokeilla näitä pian. Ja ajattelin pakastaa ruokaa niihin lasisiin vauvanruokatölkkeihin. Niitä on niin paljon joutilaana. Kiitos vielä ja aurinkoista kevään odotusta! :)
 

Yhteistyössä