Vauva 5 kk ja TODELLA VILLI???

Siis apua meidän 5 kuukautinen rööhöttää ihan kamalasti!! Koko ajan pitäisi olla nostelemassa tai heittelemässä tai pyörittelemässä ja kaikkea revitään ja huudetaan ja syödään... Ryömii jo eteenpäin ihan reippaasti ja tekee "pahojaan" :D . Koska tällaista voi alkaa komentamaan?? Ja ennakoiko tämä jotain ADHD-syndroomaa vai onko vaan villi tapaus? :eek: :eek:

kiitos!!
 
Meillä tyttö tasan 6kk tänään ja on myös tosi "villikanin" oloinen!!
Koko ajan sylissäkin pyörii ja hyörii,kun kävelen hän sylissä niin yrittää jatkuvasti napata kaikesta mahdollisesta kiinni.Verhot,koriste-esineet,kalenteri..jne..mun korut,hiukset ja sit nauraa niin mielissään.

lattialla menee ryömien sinne mihin ei tarvis ja kontallaan nytkyttelee et varmaan pian lähtee eteenpäin sillä tavalla.Kurkottaa käsiään sohvanreunoja kohti noustakseen.
jyskää lelujaan lattiaan kovalla vimmalla ja kaikki mahdollinen suussa.
vaunuissa ollessa väkisin kääntyy mahalleen ja reuhaa vaan.samoin sängyssään.Kiljuu..
En usko että mitään diagnooseeja kannattaa miettiäkkään näin pienten kohdalla...ovat vaan eloisampia tyyppejä!!
 
Meidän pikkukakkonen 5,5 kk ja on juuri oppinut ryömimään. Onneksi, sillä elämä oli yhtä huutoa ennen sitä, kun kaikki kiinnosti niin vietävästi, mutta mihinkään ei päässyt käsiksi. Nyt mennään joka paikkaan, otetaan isoveikan lelut suuhun ja touhotetaan oikein olan takaa! Sylissä poika venkoilee ja yrittää koko ajan pomppia. Ruokapöydässäkin kaikkeen pitäisi päästä käsiksi. Eli melkoinen vilpertti meilläkin :D
En usko, että tämä enteilee mitään myöhempiä vaikeuksia. Isoveli oli aikoinaan melkolailla samanlainen ja on nyt todella rauhallinen, mutta ympäristöstään erittäin kiinnostunut 3-vuotias =)
 
Eihän ton ikänen vielä voi "kovasti pahojaan" tehdä, kun ei kovin korkealle vielä yllä eikä luultavasti myöskään kiipeile vielä. Helpointa on ottaa kielletyt tavarat vois vauvan ulottuvilta ja ennakoida tilanteet. Kieltäminen ei vielä paljoa auta ja jos sen alkaa jo tossa iässä, niin siihen on jo kyllästyny kun se olisi todella paikallaan.

Vauvan kanssa jumppaaminen sen sijaan kannattaa. Ainakin meillä esikoinen on motorisesti taitava kun sitä on pyöritetty, riiputettu, pompotetty ja tehty kaikkea mahdollista ennen vuoden ikää.

Vielä ei kannata lyödä ADHD-leimaa otsaan, mieluummin näin päin kuin että vauva olisi passiivinen ja liikkumaton.

Tsemppiä ja jaksamista!
 
Meillä poika on varsinainen ville vallaton. Ikää on herralla 9kk, ja meno on välillä ihan päätöntä. Ja voi sitä kiukkua, jos jotain mielenkiintoista otetaan pois kädestä. Pukeminen ja vaipanvaihto on välillä ihan mahdotonta vääntöä. Meillä on koti "sisustettu" uudestaan, ja kovasti kasvatan silmiä selkään :D Hermoja ja kärsivällisyyttä vaaditaan, mutta osaa tuo poika olla niin valloittavakin.
 

Yhteistyössä