Vauva 3kk nukkuu vain alle tunnin päikkäreitä ja aina nukkumaan huudon kanssa

Miten teidän vauvat menee päiväunille ja yöunille?

Meillä poika 3kk. Nykyään huutaa ihan kurkku suorana aina kun pitäisi mennä nukkumaan. Yritän ennakoida väsymystä, mutta aina sama homma. Nukkuu päivällä alle tunnin pätkissä ja siksi oikeastaan väsynyt jo kohta herättyään. Maitoallergia todettu ja testauksessa toinen korvike. Mietin, että voisko korvike aiheuttaa huonot unet?

Tosin mietin myös, että onko makuuasennossa joku semmonen, että tuntuu pahalle ja siksi itkeä? Voiskohan olla jotain refluksin tyyppistä sitten?

Onko muita "huutajia"?

Monetko unet teidän 3kk nukkuu ennen yöunia?
 
Meillä poika huusi ennen nukkumaan menoa ensimmäisen kuukaudet nyt puolivuotiaana on alkanut helpottamaan. Vielä noin kuukausi sitten mentiin kaikille unille huutaen. Vieläkin on päiviä jolloin uni ei tule ilman huutamista. Allergia voi varmaan myös olla syynä, mutta luulen että se myös kuuluu kehitykseen. 3kk iäsä vauva tarvitsee vielä vanhempiensa apua nukahamiseen. Ja jostain syystä on tarve taistella sitä unta vastaan. Meilläkin oli 2-3kk ikäisenä maitoallergia epäily, mutta oireet helpottuiva. Meillä nukuttiin myös pitkään päätypuoli kohotettuna. Se tuntui auttavan.
 
Meidän poikasella ikää jo 8,5kk, mutta otsikkosi osui silmään, koska muistan ajat, jolloin meillä oli juurikin tuollaista...Taisi olla pahimmillaan tuossa kolmen kk:n kieppeillä. Poika otti lyhyitä, max. kolmen vartin päikkäreitä ja niille mentiin AINA huutaen. Jollain konstilla piti saada nukahtamaan, yleensä sisävaunuissa heijaamalla tärppäsi. Näitä unia otettiin sitten 4-5 päivässä, eli kauaa ei jaksettu olla pirteänä, ennen kuin alettiin taas väsyneenä rätistä. Olin välillä ihan :kieh: , kun kavereiden kääröt nukkui 4 tuntia pötköön ja tarvi vaan laittaa vaunuun, niin jo uinahdettiin...Mitään allergiaa ei ole ja pikkuhiljaa tilanne vaan helpotti ja nykyään nukutaan välillä jopa 2 tunnin unia, eikä nukuttaminen ole ollenkaan niin työlästä. En tarkalleen muista, mutta kyllä nyt on jo useampi kk on ollut helpompaa. Toivottavasti samoin käy teilläkin! Sitä odotellessa :hug: ja jaksamista!
 

Meillä keskimmäinen oli sellainen, että kun 3 kk oli täynnä, niin nukkui vaan 3 x 15 min päikyt... ja siitäkin vähäisestä 15 minuutista piti osa hytkytellä vaunuja partsilla... HUOKS! Sisällä ei suostunut nukkumaan senkään vähää! Aika auttoi ja sit kun oppi mahataudin yhteydessä 5 kk iässä nukkumaan sisällä, niin unetkin pidentyi, myös vaunuissa! Eli sitten nukkui niin, että yhdet unet ulkona ja sitten toiset sisällä.
Jaksamisia sinulle!! :hug:
 
meillä oli kanssa 2-3 kuukauden iässä kauhee ns. uni-itku. poika oli ihan hiestä märkä kun nukahti. jossain vaiheessa huomattiin, että itku oli plajon vähäisempää ja uni tuli nopeemmin kun laitettiin vauva omaan sänkyyn ja kosketeltiin hänen naamaa, tukkaa ja taputettiin peppua samalla kun laulettiin unilaulua. pikkuhiljaa itkut loppu ja nykyään herra 6kk nukahtaa ilman itkua ja tappelua omaan sänkyyn klo 21 yhden unilaulun jälkeen.
 
Todellakin voi olla refluksia, tutulle kuulostaa. Meillä Almironista tuli ihan järkyt refluksioireet ja nukkuminen oli todella huonoa ja pätkittäistä. Refluksioireilu helpotti sitten Neocatella. Rintamaidolla ollessa oireili lähinnä ripulilla ja siksi en itsekään aluksi tajunnut Almironin olevan sopimatonta, kun tarkkailin vaan sitä kakkaa. Refluksi voi olla allergianoire siinä missä muutkin. Vaikuttaa siis siltä, että kokeilussa oleva korvike ei ole sopiva. Saimme Kelalata NC korvattavuuden refluksioireilun perusteella.
 
Oletko kokeillut nukuttaa kantoliinassa? Meillä oli suunnilleen juuri tuossa iässä kausi, jolloin vauva nukahti hyvin vain kantoliinaan. Tietysti myös refluksi ja korvikkeen sopimattomuus pitää selvittää, mutta kantoliinaakin kannattaa kokeilla, siinä vauva saa paremmat unet oli allergiaa tai ei!
 
Meillä nukkui pahimpina allergia-aikoina ennen sopivaa korviketta parhaiten rintarepussa. Siinä se pystyasento oli ilmeisesti refluksin kannalta paras. Kantoliinaa en oikein osannut käyttää, mutta saattaa olla varmasti mukavampi ratkaisu kuin tuo reppu. Mulla oli ainakin selkä kipeenä ja en osannut tehdä muuta kun istua sohvalla paikoillaan...
 
me on nukutettu neitiä sitteriin, joka on pystymmässä-varmaan puolet kaikista öistä on siinä mennyt, kamalat rohinat kuuluu jos nukkuu meidän vieressä tai omassa sängyssä. en tiedä onko se kovin hyväksi, mutta ainakin se nukkuu.. pinniksen päätä on hankalaa nostaa ja vauva pyörii jonnekin jalkopäähän
 
tutulta kuulostaa.. vastasyntyneena nukkui hyvin ja pitkaan aina ruuan jalkeen. n.3kk aikoihin paivaunet lyheni ja nukkumaan menosta tuli kanssa koko perheen show. Mina kannoin ja heijasin, isa lauloi ja hytkytti ja vauva nautti kunnes piti menna sankyyn, sitten alkoi huuto. Nukkumaan saatin vain jos vauva nukahti syliin eika vahingossa havahtunut sankyyn laitettaessa. Kauheaa unta vastaan taistelua! Lahempana 4kk alkoi uni olla mukava asia, toki paivaunet eivat aina oikein onnistu, mutta yonille laitto kay ihan leikiten, paitsi ehka n. kerran viikossa hieman itkettaa..

Kantoliinaan on aina nukahtanut iasta tai vuorokaudenajasta huolimatta! Mutta silloinkin pitaa olla liikkeessa.
 
Täällä kans päivisin huonosti nukkuva 3kk poitsu. Itketä meillä ei kyllä, mutta päiväunet on vain puoli tuntia ja sitten taas seurustellaan reilu tunti ja taas otetaan puolen tunnin tirsat. Kokeiltu on omassa sängyssä nukkua, vieressä, sitterissä, vaunuissa ja mikään ei tuo pitempiä unia. Vain vaunuissa tai autossa nukkuu pitempään kun on liikkeessä mutta autas kun auto pysähtyy edes hetkeksi liikennevaloihin niin poitsu on heti hereillä. Yöllä kyllä nukutaan tosi hyvin, klo 21 nukkuun, klo 3-4 välillä syödään ja herätään klo 8-9 välillä. Ehkä joskus nukutaan päivälläkin pitempään... toivossa on hyvä elää :)
 

Yhteistyössä