vaunut ja seisomalauta vai tuplamatkarattaat?

elikkäs olen miettinyt nyt pitkään ja hartaasti kun huhtikuussa meille syntyy toinen lapsi jolloin esikoinen on 1v11kk että meneekö tuonikäinen vielä seisomalaudalla? vai ostanko sitten lisäksi tuplamatkarattaat että päästään varmasti kulkemaan kun mies on töissä päivisin. vähän epäilyttää ettei malta niissä seistä etenkään keskustassa kun kuitenkin kävisimme kauppakeskuksissa. sitten olisi vaihtoehtona myös kunnolliset matkarattaat joihin saisi vaunukopan mutta koen että ne ei ole kivat vauvan nukuttamiseen esim parvekkeella olisi hankalaa plus ettemme mahdu hissiin niillä. tuplamatkarattaita pitäisin siis auton peräkontissa niinkuin nytkin pidän matkarattaita siellä kauppakeskusreissuja varten. monillako vaunuilla ja rattailla teillä on pärjäilty?
 
Meillä pohdittiin samaa ongelmaa kesällä =) Seisomalautaa monet tyrkyttivät ja totesivat sen olevan ehdottomasti paras ratkaisu, itse en halunnut koko lautaa koska teemme lasten kanssa PALJON ja PITKIÄ kävelyreissuja siellä sun täällä ja juurikin kauppareissuja ajatellen, poitsu ei millään tulisi jaksamaan seisten niitä reissuja.
Meillä esikoinen 2v. ja kuopus 4kk. Ensin ajattelin päällekkäisiä tuplia, mutta käyttöikää ajatellen, joka ei ehkä ole kuin vuosi, olivat ne turhan tyyriit meille. Käytettynä ostin vierekkäiset tuplat (malliltaan kaposimmat), ja ne ovatkin palvelleet meillä hyvin :) Juuri mahtuu meidän pieneen hissiin, ovista ulos ja kaupassakin ollaan käyty ongelmitta. Kaikkiin kauppoihin en tosin lähde tuplilla edes yrittämään, kirppareilla en todellakaan käy tuplilla enkä paikoissa jossa todella ahdasta :D Busseihin mennään yleensä päättäriltä, viereen kun mahtuu vain kapeat yksittäisrattaat.
Mutta siis näillä rattailla menty, ja pystyy menemään vaikka ilman sitä toista lasta hyvin. Pääasia meille oli,että on erilliset selkänojat sekä erilliset jalkatuet jotta vauva sekä tarvittaessa isompikin voi nukkua rattaissa.
Näiden lisäksi meillä on vuoden vanhat teutonia timmyt, joissa voin kuljettaa vanhempaa lasta tai tarvittaessa kuopusta siirtämällä vaunukopan tuplista näihin yksittäisrattaisiin.
 
Meillä ikäeroa kahden lapsen välillä on 1 v 10 kk:tta. Aluksi olin sitä mieltä, että tuplia ei hankita, vaan pärjätään vanhoilla vaunuilla + seisomalaudalla. Sitten esikoinen kasvoikin yhdistelmävaunujen ratasosasta ulos, ja tarvitsimme uudet rattaat.

Päädyimme Phil & Teds Explorereihin. Ne toimivat sekä yksösrattaina että tuplina. Halusimme rattaat, joilla on pitkä käyttöikä, ja näillä todellakin on! Ratasosaan mahtuu isokin lapsi (arvelisin, että suht' isokokoinen esikoinen saattaa mahtua vielä nelivuotiaanakin, jos on tarvis). Rattaat ovat kapeat, joten niillä mahtuu kulkemaan niin kaupoissa kuin bussillakin. Kokoontaitettuna ne menevät pieneen tilaan, melkein yhtä pieneen kuin tavalliset matkarattaat. Kolmipyöräisinä ne ovat ketterät ja kevyet työntää, on kyydissä sitten yksi tai kaksi lasta.

Tuplarattaissa isompi lapsi matkustaa yläpuolella, ja vauvan koppa sujautetaan sisaristuimen alapuolelle. Kaksi taaperoa matkustaa niin ikään peräkkäin, isompi edessä ja pienempi takana. Ainoa miinus on, että tuplina käytettäessä isomman lapsen istuinta ei saa vaaka-asentoon, joten lapset eivät voi nukkua rattaissa yhtä aikaa. Tämä ei kyllä meillä ole ollut mikään ongelma, sillä esikoinen ei ole nukkunut rattaissa päiväunia 1½ vuoteen.

Rattaita on helppo muunnella, mikä onkin ollut mahtavaa. Välillä vauva matkustaa rattaissa mukana, mutta välillä otan esikoisen rattaisiin ja kannan vauvaa kantorepussa. Parasta on siis se, että yksien rattaiden hinnalla saimme peräti kolmet rattaat: vauva+taapero-, taapero+taapero-, sekä yksösrattaat. :)
 
Meillä myös ikäeroa lapsilla 1v11kk. Kovasti kans pohdittiin että hankitaanko tuplat vai ei. Esikoinen on sen verran vilkas ettei olis sekunttiakaan millään seisomalaudalla pysyny paikallaan :D Toisekseen huonoilla keleillä en usko et sen kans olis mukava ollu kulkea... Hommattiin tuplat ja ne on kyllä tuli tarpeeseen...

Noista phil&teds exploreista... Niissähän ei voi työntösuuntaa vaihtaa, miten jos alkaa tuulemaan tai muuten niin onko niitä raskas työntää?
 
Viimeksi muokattu:
Meillä ikäeroa on 1 v 4 kk. Ja meillä molemmat: seisomalauta ja sisarusrattaat.
Kuopus sntyi joulukuussa, joten ensimmäiset kuukaudet kuljettiin lähes kokonaan vauva vaunuissa ja esikoinen pulkassa.
Keväällä ostin seisomalaudan ja sillä paljon kuljettu lyhyitä matkoja (puistoon, pieni kävelylenkki). Nyt reilu 2 v. esikoinen on myös todella reipas kävelijä.
Mutta sitten jos lähdetään pidemmälle kävelylle (yli 2 km), niin silloin käytössä tuplaraattaat ettei esikoisen tarvitse kävellä tai seisoa koko matkaa.
Meidän sisarusrattaat ovat z-line merkkiset, vierekkäin istuttavat. Molemmat selkänojat erikseen säädettävät. Mahtui kantokoppa (jonkun verran oli kantokoppa käytössä niissä), mutta nyt tytöt istuvat niissä vierekkäin. Noissa tietysti lapsen kasvot ovat pois päin työntäjästä, joten vauvaa täytyy aina käydä kurkkimassa. Meille nuo halvat rattaat sopineet hyvin, koska käyttö ei päivittäistä.
 
Meillä ykkösellä ja kakkosella ikäeroa 1 v 3 vko joten tuplat hankittiin luonnollisesti. Nyt kolmosella LA 3 vko päästä ja esikoinen silloin vasta 2 v 9 kk. Nyt sitten haaveilen kolmosten kärryistä, mutta rahat eivät anna periksi. Mietityttää vain, että täällä kun tiet aurataan joskus ja jouluna niin miten ihmeessä päästään kulkemaan tuon seisomalaudan kanssa.
Muilla kokemuksia seisomalaudasta ja lumisista ja sohjoisista teistä?
 

Yhteistyössä