Varusmies joutui teho-osastolle adenoviruksesta – Äiti kritisoi: ”Terveet ja sairaat samoissa tuvissa”

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"Koski ihmettelee, miten Puolustusvoimissa terveet ja sairaat pidetään samoissa tiloissa, vaikka tiedetään, että sairastuneilla on helposti tarttuvaa tautia. Kummastusta herättää myös käytäntö, ettei pahasti sairaana ollut päässyt vuodelepoon, vaan joutui kävelemään ruokailuun neljä kertaa päivässä ja seisomaan ulkona muodossa. Myöskään tuvan sängyssä makaaminen sairaana ei tullut kyseeseen, sillä sänky oli pidettävä pedattuna ja siistissä kunnossa.

Koski kertoo poikansa sairastuneen Kirkkonummen Upinniemessä, jossa hän oli aloittanut palveluksen tammikuun alussa.

– Upinniemessä ja Pansiossa olivat terveet sekä sairaat samoissa tuvissa. Ketään ei siirretty kotihoitoon tai sairastupiin. Tauti pääsee leviämään erittäin helposti. Siellä poikani on sen saanut. Hän oli ennen palvelusta perusterve ja hyväkuntoinen nuori mies, mutta sairasteli jo alokasaikana useaan kertaan, Koski arvioi."


Parikymppiset keskenkasvuiset alikit noudattavat ohjesääntöjä ilman omaa harkintaa ja elämänkokemuksen tuomaa viisautta, että nuorikin voi sairastua vakavasti eikä vain esitä.

Kaiken lisäksi vessat ja varusmiesten tuvat pyyhitään samoilla räteillä, ja myös rättien pesu on hyvin puutteellista, täysin sairasta. Onko tarkoitus levittää kaikki bakteeri- ja virusinfektiot mahdollisimman nopeasti koko komppaniaan?
 

Yhteistyössä