varpailla kävely

Käveleekö kenenkään muun kaksivuotias varpailla? Meidän tyttö oppi kävelemään 10 kk iässä, käveli normaalisti, mutta nyt tullut varpailla kävelyä? Mistä voi johtua? Voiko se aiheuttaa ongelmia jne. Olemme sanoneet tytölle, että astuu koko jalalla ja silloin myös astuu, mutta vähän ajan kuluttua alkaa taas varpailla kävely. Välillä ei edes pelkkä varpailla kävely riitä vaan on jo alkanut kävelemään varpaat taaksepäin taittuneena (jos ymmärrätte mitä tarkoitan) :( :eek: . Itse en edes niin pysty kävelemään, että mitäköhän tämä on? :\| Tyttömme on aivan ihastunut kenkiin ja mietinkin voiko hän leikkiä, että kävelee korkokengillä.. vai onko hänestä tulossa belettitanssija :/ VAI mitä ihmettä tämä on? :\| Tyttömme nauraa välillä itsekin, kun joku ihmettelee hänen kävelyään (varsinkin varpaiden päillä kävelyä). Alussa asia vähän hymyilytti, mutta nyt kun kävely on lähes aina varpustamista niin.... :\| :(
 
Miskan äiskä
Meillä 2v. poika osaa kävellä varpaillaan ja on osannu jo vähän aikaa, mutta ei kävele varpaillan aina, joskus vain. Ainakin neuvolassa neuvotaan käyttämään myös sisällä kenkiä, jos lapsi varvistaa kun harjoittelee kävelemään, kengät estävät varvistamisen ja lapsi oppii kävelemään ja astumaan oikein. Olen myös kuullu, että varpailla käveleminen voi johtua liian kireistä jänteistä nilkan takaosassa tai jostain vakavammasta, mutta se teillä tuskin on ongelmana, kun tytöstä varpailla käveleminen on hauskaa. Koitappa laittaa tyttö seisomaan kapean laudan päälle poikittain, annat hänen ottaa tukea itsestäsi ja kysy saako hän kantapäät maahan laudan ulkopuolelle? Jos ei onnistu, niin kysy osaako kävellä kantapäillään varpaat ilmassa? Nämä jutut ei mun mielestä onnistu, jos on liian kireät jänteet nilkoissa.
 
Meillä tyttö kans aina kävellyt varpailla tosi paljon. Neuvolassa sanottiin että pitää nyt seurata paljon ja aina kun varvistelee, niin käskeä laittaan kantapäät maahan. Vaikka vielä ei mitään "rakenteellista" ongelmaa olekkaan, niin akillesjänne voi lyhentyä varvistelusta ja aiheuttaa pikkuhiljaa ongelmaa. Meidän neuvolasta ohjataan aika äkkiä fysioterapeutille näissä tapauksissa.
 
Haloo! Ei tossa tarvi olla mitään ongelmaa. Lapsi on vaan hoksannut et varpaillaankin voi kävellä. Nauttii siitä sitten. Nauti vaan sinäkin!

Sitten voi pistää kengät jalkaan sisällä, jos nyt aivan rupeaa varpaillaan kävelemään. Sitä ennen anna nyt lapsen iloita uudesta taidostaan.
 
Ehkä se on vain hetkellinen tapa. Jos tyttö kuitenkin pääasiassa kävelee normaalisti, en huolestuisi. Mutta pidemmän päälle - etenkin, jos hän rupeaa olemaan useimmiten vain varpaillaan eikä kantapäät maassa - kannattaa harkita ainakin vähäksi aikaa sisäkenkien käyttöä.

Meidän poika kävi nyt kesän aikana varvastamisen takia peräti kolmesti fysioterapeutilla (eikä meillä edes kävellä vielä!). Ei ollut onneksi kireyttä jaloissa, mutta tapa oli muuten vain paha. Meillä ei edelleenkään vielä kävellä ilman tukea, mutta varvastamisesta piti päästä eroon ennen kuin poika lähtee kävelemään. Se vaikuttaa nimittäin mm. kantapään kehittymiseen. Nyt poika on onneksi "unohtanut" varvastamisen, joten sisälläkään ei enää tarvitse käyttää kenkiä. :)
 
äiti1981
Meillä poika 1,5v. on nyt jonkin aikaa kävellyt varpaillaan aina välillä. En ole siitä sen ihmeemmin huolestunut, toki aina sanon että kävele ihan kunnolla jos näen pojan varpailla kävelevän. Luulisin että se on juuri sitä että on oppinut uuden taidon :)
Eilen unohdin neuvolassa asiasta kysyä... Mutta seurailen nyt kotona josko kohta jäisi pois kuvioista, jos ei, niin sitten voisi kysäistä vaikka neuvolasta.
 
Meillä 1,5v tyttö on varvistellut niin kauan, kun on pystyssä ollut. Ei koko aikaa vaan silloin tällöin. Olipa sitten kengät jalassa tai ei ja vaikka minkälaisia kenkiä on ostettu.

Nyt neuvolassa lekuri kehotti fysoiterapeutille tarkistukseen.Ja mehän mennään tietty!

En silti jaksa hermostua, kun lapsi kehittyy ja kasvaa muuten hyvin.

Mieelstäni kaikki tutkimukset voidaan käydä mitä aiheelliseksi katsotaan ja eletään sitten tilanteen mukaan.

Aloittajankin kannattaa varmaan kysäistä neuvolalääkäriltä tai suoraan fysioterapeutilta neuvoa.
 

Yhteistyössä