Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
VANUKASOHJEITA
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Jaanuska, post: 2827906, member: 589"]</p><p>Paahtovanukas</p><p></p><p>3 dl kermaa </p><p>2 dl maitoa </p><p>1 halkaistu vaniljatanko </p><p>2 munaa </p><p>4 keltuaista </p><p>100 g sokeria </p><p>1 appelsiinin kuori raastettuna </p><p>3 rkl appelsiinimehua </p><p></p><p>1. Sekoita maito ja kerma. </p><p>2. Kiehauta maito-kermaseos vaniljatangon kanssa. </p><p>3. Siivilöi seos ja jäähdytä se. </p><p>4. Sekoita kulhossa munat, keltuaiset ja sokeri. </p><p>5. Lisää seokseen raastettu appelsiininkuori ja -mehu. </p><p>6. Sekoita munaseos ja jäähtynyt maitoseos keskenään. </p><p>7. Voitele neljä annosvuokaa.</p><p>8. Kaada karamellisiirappi niiden pohjalle. </p><p>9. Jaa vanukasseos annosvuokiin.</p><p>10. Peitä vuoat foliolla. </p><p>11. Paista vanukkaita vesihauteessa 175 asteisessa uunissa, kunnes seos on hyytynyt (noin 35 minuuttia). </p><p>12. Jäähdytä vanukkaat, kumoa annoslautasille.</p><p>13. Tarjoile tuoreiden hedelmien kanssa.</p><p></p><p>Joulunmakuinen kaakaovanukas</p><p>6 annosta </p><p></p><p>1 pkt Fresta Kaakaovanukasaineksia</p><p>5 dl maitoa</p><p>1 tlk (312 g) mandariinilohkoja</p><p>4-6 kpl Kantolan Pipari</p><p></p><p>1. Valmista Kaakaovanukas pakkauksen ohjeen mukaan. </p><p>2. Jäähdytä, kunnes vanukas alkaa saostua. </p><p>3. Valuta mandariinilohkoista liemi pois. </p><p>4. Murskaa piparit muruiksi. </p><p>5. Kokoa jälkiruoka kerroksittain. </p><p>6. Laita annoskulhojen pohjalle muutama mandariinilohko, päälle piparimurskaa ja suklaavanukasta. </p><p>7. Laita toinen kerros piparimurskaa ja päälle suklaavanukasta. </p><p>8. Lopuksi pinnalle koristeeksi muutama mandariinilohko. </p><p></p><p>Vanukas </p><p></p><p>5 dl maitoa </p><p>80 g sokeria </p><p>1 rkl vaniljasokeria tai 1 kpl vaniljatanko </p><p>5 kpl kananmunia </p><p></p><p>1. Hauduta halkaistu vaniljatanko kuumassa maidossa noin 15 minuuttia, poista tanko. </p><p>2. Tai käytä vaniljasokeria. </p><p>3. Riko kananmunista rakenne ja sekoita sokerin kanssa. </p><p>4. Älä vaahdota, ettei valmiiseen vanukkaaseen jää ilmakuplia. </p><p>5. Lisää kiehuvan kuuma maito sekoittaen joukkoon. </p><p>6. Kaada varoen karamellikastikkeella vuorattuun vuokaan.</p><p>7. Kypsennä vesihauteessa miedossa lämmössä noin 175 asteessa vajaa tunti. </p><p>8. Hyytyneen vanukkaan kypsyyttä voit kokeilla pistämällä veitsellä: jos veitsi on puhdas, on vanukas kypsä. </p><p>9. Anna jäähtyä vuoassaan ja kumoa tarjolle irrottamalla varoen veitsellä reunoista. </p><p>10. Tarjoiluvadissa tulee olla jonkin verran reunoja, koska osa karamellikastikkeesta valuu vanukkaan ympärille.</p><p></p><p>Crème caramel </p><p>(4 annosta)</p><p></p><p>2 dl kermaa</p><p>3 dl maitoa</p><p>1 vaniljatanko</p><p>150 g sokeria</p><p>3 valkuaista</p><p>5 keltuaista </p><p> </p><p>1. Sekoita kattilassa maito ja kerma. </p><p>2. Lisää joukkoon hiukan sokeria. </p><p>3. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet ja lisää vaniljatangon puolikkaat ja siemenet kattilaan. </p><p>4. Keitä varovasti noin 10 minuuttia. </p><p>5. Paahda loput sokerista toisessa kattilassa.</p><p>6. Lisää vettä ja keitä siirapiksi. </p><p>7. Kaada siirappi pienten uunivuokien pohjalle. </p><p>8. Vatkaa munien rakenne rikki. </p><p>9. Poista vaniljatangon puolikkaat maito-kermaseoksesta.</p><p>10. Lisää seos munien joukkoon voimakkaasti vatkaten. </p><p>11. Kuori vaahto pinnalta ja kaada massa vuokiin. </p><p>12. Peitä jokainen vuoka tiiviisti foliolla ja upota vuoat vesihauteeseen. </p><p>13. Vettä pitää olla vuokien yläreunaan asti, mutta sitä ei saa valua vuokiin. </p><p>14. Kypsennä 160-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. </p><p>15. Tarkkaile, ettei vesihauteen vesi kiehu. </p><p>16. Ennen tarjoilua voit kuumentaa vuokien pohjia hetken esimerkiksi sähkölevyllä, jotta siirappi sulaa. </p><p>17. Kumoa crème caramel tarjoilulautaselle. </p><p></p><p>Muuta: </p><p>voit valmistaa paahtovanukkaat jo tarjoilemista edeltävänä päivänä, jolloin säästät aikaa aterian muille valmisteluille. Lisäksi, vanukkaat kumoutuvat paremmin ja maut tasaantuvat, kun ne saavat 'tekeytyä' jääkaapissa yön yli. </p><p></p><p>Pääsiäisvanukas</p><p></p><p>Pohja: </p><p>4 munaa </p><p>1 dl sokeria </p><p>1 tl vanilliinisokeria </p><p>1/2 dl perunajauhoja </p><p>1/2 dl vehnäjauhoja </p><p>1/2 dl kaakaojauhetta </p><p>1 tl leivinjauhetta</p><p></p><p>Kostutus: </p><p>sitruunamehua tai sitruslikööriä </p><p></p><p>Vaahto: </p><p>1 prk rahkaa </p><p>1 prk vaahdotettavaa vaniljakastiketta </p><p>1/2 dl mantelirouhetta </p><p>1/2 dl sokeria</p><p>2 tl vaniljasokeria </p><p>1 rkl sitruunamehua </p><p>1 rkl sukaatteja </p><p></p><p>Kastike: </p><p>1 purkki persikoita, </p><p>aprikooseja tai mangoa </p><p></p><p>Koristeeksi: </p><p>pääsiäisrakeita ja keltaisia marenkeja </p><p></p><p>1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. </p><p>2. Sekoita kuivat aineet keskenään. </p><p>3. Lisää jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon varovasti vatkaten. </p><p>4. Kaada taikina pellille voidellun leivinpaperin päälle. </p><p>5. Paista uunissa 225 asteessa noin 7-10 minuuttia. </p><p></p><p>Valmista vaahto </p><p>1. Sekoita rahkaan muut aineet paitsi vaniljakastike. </p><p>2. Vaahdota vaniljakastike.</p><p>3. Sekoita se varovasti rahkaseokseen. </p><p>4. Soseuta persikat sauvasekoittimella.</p><p>5. Kaada lientä joukkoon niin, että kastikkeesta tulee sopivan paksua.</p><p>6. Leikkaa pohjalevystä pieniä neliöitä.</p><p>7. Kostuta niitä hiukan sitruunamehulla tai sitrusliköörillä. </p><p>8. Laita kostutetut neliöt lasikulhon pohjalle.</p><p>9. Lusikoi vaahtoa ja kastiketta kerroksittain kulhoon. </p><p>10. Laita kulho jääkaappiin useiksi tunniksi vetäytymään. </p><p>11. Koristele juuri ennen tarjoilua keltaisilla marengeilla ja värikkäillä pääsiäisrakeilla.</p><p></p><p>Mannavanukas </p><p></p><p>1 l mannapuuroa </p><p>maitoa </p><p>2 kpl munaa </p><p>1 dl rusinoita </p><p>0,5 dl sokeria </p><p></p><p>1. Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon maitoa sen verran, että seoksesta tulee löysä. </p><p>2. Lisää joukkoon munat, rusinat ja sokeri (sekä kuoritut, hienonnetut mantelit). </p><p>3. Kaada puuro voideltuun vuokaan. </p><p>4. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia. </p><p>5. Tarjoa mehukeiton tai marjasoseen kanssa. </p><p></p><p>Suklaariisivanukas </p><p>(4:lle) </p><p></p><p>3/4 dl puuroriisiä </p><p>5 dl täysmaitoa </p><p>100 g maitosuklaata </p><p>n. 1/2 dl sokeria </p><p>1 tl vanilliinisokeria </p><p>2 dl kuohukermaa </p><p>1 prk persikoita </p><p></p><p>1. Keitä riisit kypsiksi hiljakseen kiehuvassa maidossa noin 30 minuuttia. </p><p>2. Lisää kypsään kuumaan puuroon maitosuklaapalat ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet puuron joukkoon. </p><p>3. Makeuta sokereilla. </p><p>4. Anna puuron jäähtyä kokonaan. </p><p>5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti nostellen kylmään puuroon. </p><p>6. Tarjoa säilykepersikkalohkojen kanssa ja koristele kermavaahdolla ja sitruunamelissan lehdillä. Voit annostella vanukkaan myös korkeisiin laseihin kerroksittain persikkalohkojen kanssa.</p><p></p><p>Suklaavanukasvaahdoke </p><p></p><p>120 g Jacky maitosuklaavanukasta </p><p>1 kananmuna </p><p>0,5 dl sokeria </p><p>1 liivatelehti </p><p>3 dl kermaa </p><p>Remi suklaakeksejä tms.</p><p></p><p>1. Liota liivatelehti kylmässä vedessä. </p><p>2. Vatkaa sokeri ja muna tasaiseksi vesihauteessa,</p><p>3. Lisää puristettu liivate. </p><p>4. Vatkaa tätä työvaihetta tehdessä koko ajan, niin varmistat onnistumisen. </p><p>5. Lisää munavaahto suklaavanukkaan sekaan ja anna jäähtyä. </p><p>6. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää suklaa- munaseokseen</p><p>7. Lisää joukkoon kaksi muruiksi leikattua Remi- keksiä, sekoita ja kaada pyöreään teräskulhoon. </p><p>8. Peitä kelmulla ja anna jäähtyä kylmässä muutama tunti. </p><p>9. Nostele kulhosta lusikalla palloja lautaselle, kaada päälle suklaavanukasta ja koristele kekseillä. </p><p></p><p>Suklainen paahtovanukas </p><p>(4 hengelle) </p><p></p><p>3,75 dl kuohukermaa </p><p>2 dl maitoa </p><p>3 vaniljatankoa </p><p>8 munankeltuaista </p><p>70 g hienoasokeria </p><p>1 tl kaakaojauhetta </p><p>100 g hyvää tummaa suklaata murskattuna </p><p>hienosokeria polttamista varten </p><p></p><p>1. Halkaise vaniljatangot ja raaputa niistä siemenet. </p><p>2. Paloittele tangot. </p><p>3. Keitä siemeniä ja tankoja maidossa ja kuohukermassa 5 minuuttia. </p><p>4. Riko munankeltuaiset kulhoon (jonka tulee mahtua myöhemmin kattilaan) ja vatkaa ne kuohkeiksi sokerin ja kaakaojauheen kanssa. </p><p>5. Kaada vanilja-kermaseos hitaasti taikinaan koko ajan sekoittaen. </p><p>6. Lämmitä uuni 150 asteeseen. </p><p>7. Kaada tyhjään kattilaan 3 cm vettä, keitä vesi kiehuvaksi ja siirrä kulho kattilaan. </p><p>8. Anna kiehua hitaasti 5 minuuttia välillä sekoittaen. </p><p>9. Siivilöi vaniljatangon palat pois. </p><p>10. Pane uunipannulle 4 uuninkestävää annosvuokaa ja jaa suklaapalat niihin. </p><p>11. Kaada seos vuokiin. </p><p>12. Kaada uunipannuun vettä niin, että annosvuoat ovat puoleksi vedessä. </p><p>13. Paista uunissa 30-45 minuuttia. </p><p>14. Vanukkaan tulee olla keskeltä "hyllyvää". </p><p>15. Anna vanukkaan jäähtyä. </p><p>16. Ripottele päälle sokeria ja polta se pienellä puhalluslampulla tai uunigrillissä.</p><p></p><p>Vanilja-appelsiinivanukas </p><p></p><p>2-3 appelsiinia </p><p>5 dl maitoa </p><p>0,5 dl maissi- tai ohratärkkelysjauhoja </p><p>0,5 dl sokeria </p><p>2 tl vanilliinisokeria </p><p></p><p>1. Kuori ja pilko appelsiinit. </p><p>2. Sekoita kattilassa kylmä maito maissitärkkelys ja sokeri. </p><p>3. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehuu. </p><p>4. Keitä kiisseliä vielä kolme minuuttia sekoittaen. </p><p>5. Mausta kiisseli vaniljasokerilla. </p><p>6. Laita tarjolle kerroksittain appelsiinipalat ja kiisseli. </p><p>7. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa.</p><p></p><p>Suklaavanukas</p><p></p><p>7,5 dl maitoa</p><p>3/4 dl kaakaojauhetta</p><p>1 dl sokeria</p><p>ripaus suolaa</p><p>1 rkl pikakahvia</p><p>1 dl maissijauhoa</p><p></p><p>Mikrossa:</p><p>1. Mittaa kaikki aineet mikron kestävään kulhoon.</p><p>2. Sekoita. </p><p>3. Vanukas valmistuu 10 minuutissa täydellä teholla. </p><p>4. Sekoita vanukasta noin 2 minuutin välein, jotta maissijauhot turpoavat tasaisesti.</p><p>5. Kaada vanukas kylmällä vedellä huuhdottuun kakkuvuokaan (1L) .</p><p>6. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. </p><p>7. Irrota vanukas veitsellä vuoasta.</p><p>8. Kumoa tarjolle.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Jaanuska, post: 2827906, member: 589"] Paahtovanukas 3 dl kermaa 2 dl maitoa 1 halkaistu vaniljatanko 2 munaa 4 keltuaista 100 g sokeria 1 appelsiinin kuori raastettuna 3 rkl appelsiinimehua 1. Sekoita maito ja kerma. 2. Kiehauta maito-kermaseos vaniljatangon kanssa. 3. Siivilöi seos ja jäähdytä se. 4. Sekoita kulhossa munat, keltuaiset ja sokeri. 5. Lisää seokseen raastettu appelsiininkuori ja -mehu. 6. Sekoita munaseos ja jäähtynyt maitoseos keskenään. 7. Voitele neljä annosvuokaa. 8. Kaada karamellisiirappi niiden pohjalle. 9. Jaa vanukasseos annosvuokiin. 10. Peitä vuoat foliolla. 11. Paista vanukkaita vesihauteessa 175 asteisessa uunissa, kunnes seos on hyytynyt (noin 35 minuuttia). 12. Jäähdytä vanukkaat, kumoa annoslautasille. 13. Tarjoile tuoreiden hedelmien kanssa. Joulunmakuinen kaakaovanukas 6 annosta 1 pkt Fresta Kaakaovanukasaineksia 5 dl maitoa 1 tlk (312 g) mandariinilohkoja 4-6 kpl Kantolan Pipari 1. Valmista Kaakaovanukas pakkauksen ohjeen mukaan. 2. Jäähdytä, kunnes vanukas alkaa saostua. 3. Valuta mandariinilohkoista liemi pois. 4. Murskaa piparit muruiksi. 5. Kokoa jälkiruoka kerroksittain. 6. Laita annoskulhojen pohjalle muutama mandariinilohko, päälle piparimurskaa ja suklaavanukasta. 7. Laita toinen kerros piparimurskaa ja päälle suklaavanukasta. 8. Lopuksi pinnalle koristeeksi muutama mandariinilohko. Vanukas 5 dl maitoa 80 g sokeria 1 rkl vaniljasokeria tai 1 kpl vaniljatanko 5 kpl kananmunia 1. Hauduta halkaistu vaniljatanko kuumassa maidossa noin 15 minuuttia, poista tanko. 2. Tai käytä vaniljasokeria. 3. Riko kananmunista rakenne ja sekoita sokerin kanssa. 4. Älä vaahdota, ettei valmiiseen vanukkaaseen jää ilmakuplia. 5. Lisää kiehuvan kuuma maito sekoittaen joukkoon. 6. Kaada varoen karamellikastikkeella vuorattuun vuokaan. 7. Kypsennä vesihauteessa miedossa lämmössä noin 175 asteessa vajaa tunti. 8. Hyytyneen vanukkaan kypsyyttä voit kokeilla pistämällä veitsellä: jos veitsi on puhdas, on vanukas kypsä. 9. Anna jäähtyä vuoassaan ja kumoa tarjolle irrottamalla varoen veitsellä reunoista. 10. Tarjoiluvadissa tulee olla jonkin verran reunoja, koska osa karamellikastikkeesta valuu vanukkaan ympärille. Crème caramel (4 annosta) 2 dl kermaa 3 dl maitoa 1 vaniljatanko 150 g sokeria 3 valkuaista 5 keltuaista 1. Sekoita kattilassa maito ja kerma. 2. Lisää joukkoon hiukan sokeria. 3. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet ja lisää vaniljatangon puolikkaat ja siemenet kattilaan. 4. Keitä varovasti noin 10 minuuttia. 5. Paahda loput sokerista toisessa kattilassa. 6. Lisää vettä ja keitä siirapiksi. 7. Kaada siirappi pienten uunivuokien pohjalle. 8. Vatkaa munien rakenne rikki. 9. Poista vaniljatangon puolikkaat maito-kermaseoksesta. 10. Lisää seos munien joukkoon voimakkaasti vatkaten. 11. Kuori vaahto pinnalta ja kaada massa vuokiin. 12. Peitä jokainen vuoka tiiviisti foliolla ja upota vuoat vesihauteeseen. 13. Vettä pitää olla vuokien yläreunaan asti, mutta sitä ei saa valua vuokiin. 14. Kypsennä 160-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. 15. Tarkkaile, ettei vesihauteen vesi kiehu. 16. Ennen tarjoilua voit kuumentaa vuokien pohjia hetken esimerkiksi sähkölevyllä, jotta siirappi sulaa. 17. Kumoa crème caramel tarjoilulautaselle. Muuta: voit valmistaa paahtovanukkaat jo tarjoilemista edeltävänä päivänä, jolloin säästät aikaa aterian muille valmisteluille. Lisäksi, vanukkaat kumoutuvat paremmin ja maut tasaantuvat, kun ne saavat 'tekeytyä' jääkaapissa yön yli. Pääsiäisvanukas Pohja: 4 munaa 1 dl sokeria 1 tl vanilliinisokeria 1/2 dl perunajauhoja 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl kaakaojauhetta 1 tl leivinjauhetta Kostutus: sitruunamehua tai sitruslikööriä Vaahto: 1 prk rahkaa 1 prk vaahdotettavaa vaniljakastiketta 1/2 dl mantelirouhetta 1/2 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 rkl sitruunamehua 1 rkl sukaatteja Kastike: 1 purkki persikoita, aprikooseja tai mangoa Koristeeksi: pääsiäisrakeita ja keltaisia marenkeja 1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 2. Sekoita kuivat aineet keskenään. 3. Lisää jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon varovasti vatkaten. 4. Kaada taikina pellille voidellun leivinpaperin päälle. 5. Paista uunissa 225 asteessa noin 7-10 minuuttia. Valmista vaahto 1. Sekoita rahkaan muut aineet paitsi vaniljakastike. 2. Vaahdota vaniljakastike. 3. Sekoita se varovasti rahkaseokseen. 4. Soseuta persikat sauvasekoittimella. 5. Kaada lientä joukkoon niin, että kastikkeesta tulee sopivan paksua. 6. Leikkaa pohjalevystä pieniä neliöitä. 7. Kostuta niitä hiukan sitruunamehulla tai sitrusliköörillä. 8. Laita kostutetut neliöt lasikulhon pohjalle. 9. Lusikoi vaahtoa ja kastiketta kerroksittain kulhoon. 10. Laita kulho jääkaappiin useiksi tunniksi vetäytymään. 11. Koristele juuri ennen tarjoilua keltaisilla marengeilla ja värikkäillä pääsiäisrakeilla. Mannavanukas 1 l mannapuuroa maitoa 2 kpl munaa 1 dl rusinoita 0,5 dl sokeria 1. Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon maitoa sen verran, että seoksesta tulee löysä. 2. Lisää joukkoon munat, rusinat ja sokeri (sekä kuoritut, hienonnetut mantelit). 3. Kaada puuro voideltuun vuokaan. 4. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia. 5. Tarjoa mehukeiton tai marjasoseen kanssa. Suklaariisivanukas (4:lle) 3/4 dl puuroriisiä 5 dl täysmaitoa 100 g maitosuklaata n. 1/2 dl sokeria 1 tl vanilliinisokeria 2 dl kuohukermaa 1 prk persikoita 1. Keitä riisit kypsiksi hiljakseen kiehuvassa maidossa noin 30 minuuttia. 2. Lisää kypsään kuumaan puuroon maitosuklaapalat ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet puuron joukkoon. 3. Makeuta sokereilla. 4. Anna puuron jäähtyä kokonaan. 5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti nostellen kylmään puuroon. 6. Tarjoa säilykepersikkalohkojen kanssa ja koristele kermavaahdolla ja sitruunamelissan lehdillä. Voit annostella vanukkaan myös korkeisiin laseihin kerroksittain persikkalohkojen kanssa. Suklaavanukasvaahdoke 120 g Jacky maitosuklaavanukasta 1 kananmuna 0,5 dl sokeria 1 liivatelehti 3 dl kermaa Remi suklaakeksejä tms. 1. Liota liivatelehti kylmässä vedessä. 2. Vatkaa sokeri ja muna tasaiseksi vesihauteessa, 3. Lisää puristettu liivate. 4. Vatkaa tätä työvaihetta tehdessä koko ajan, niin varmistat onnistumisen. 5. Lisää munavaahto suklaavanukkaan sekaan ja anna jäähtyä. 6. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää suklaa- munaseokseen 7. Lisää joukkoon kaksi muruiksi leikattua Remi- keksiä, sekoita ja kaada pyöreään teräskulhoon. 8. Peitä kelmulla ja anna jäähtyä kylmässä muutama tunti. 9. Nostele kulhosta lusikalla palloja lautaselle, kaada päälle suklaavanukasta ja koristele kekseillä. Suklainen paahtovanukas (4 hengelle) 3,75 dl kuohukermaa 2 dl maitoa 3 vaniljatankoa 8 munankeltuaista 70 g hienoasokeria 1 tl kaakaojauhetta 100 g hyvää tummaa suklaata murskattuna hienosokeria polttamista varten 1. Halkaise vaniljatangot ja raaputa niistä siemenet. 2. Paloittele tangot. 3. Keitä siemeniä ja tankoja maidossa ja kuohukermassa 5 minuuttia. 4. Riko munankeltuaiset kulhoon (jonka tulee mahtua myöhemmin kattilaan) ja vatkaa ne kuohkeiksi sokerin ja kaakaojauheen kanssa. 5. Kaada vanilja-kermaseos hitaasti taikinaan koko ajan sekoittaen. 6. Lämmitä uuni 150 asteeseen. 7. Kaada tyhjään kattilaan 3 cm vettä, keitä vesi kiehuvaksi ja siirrä kulho kattilaan. 8. Anna kiehua hitaasti 5 minuuttia välillä sekoittaen. 9. Siivilöi vaniljatangon palat pois. 10. Pane uunipannulle 4 uuninkestävää annosvuokaa ja jaa suklaapalat niihin. 11. Kaada seos vuokiin. 12. Kaada uunipannuun vettä niin, että annosvuoat ovat puoleksi vedessä. 13. Paista uunissa 30-45 minuuttia. 14. Vanukkaan tulee olla keskeltä "hyllyvää". 15. Anna vanukkaan jäähtyä. 16. Ripottele päälle sokeria ja polta se pienellä puhalluslampulla tai uunigrillissä. Vanilja-appelsiinivanukas 2-3 appelsiinia 5 dl maitoa 0,5 dl maissi- tai ohratärkkelysjauhoja 0,5 dl sokeria 2 tl vanilliinisokeria 1. Kuori ja pilko appelsiinit. 2. Sekoita kattilassa kylmä maito maissitärkkelys ja sokeri. 3. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehuu. 4. Keitä kiisseliä vielä kolme minuuttia sekoittaen. 5. Mausta kiisseli vaniljasokerilla. 6. Laita tarjolle kerroksittain appelsiinipalat ja kiisseli. 7. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa. Suklaavanukas 7,5 dl maitoa 3/4 dl kaakaojauhetta 1 dl sokeria ripaus suolaa 1 rkl pikakahvia 1 dl maissijauhoa Mikrossa: 1. Mittaa kaikki aineet mikron kestävään kulhoon. 2. Sekoita. 3. Vanukas valmistuu 10 minuutissa täydellä teholla. 4. Sekoita vanukasta noin 2 minuutin välein, jotta maissijauhot turpoavat tasaisesti. 5. Kaada vanukas kylmällä vedellä huuhdottuun kakkuvuokaan (1L) . 6. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. 7. Irrota vanukas veitsellä vuoasta. 8. Kumoa tarjolle. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta kirjainta on sanassa SANA?
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Tippuukohan Brysselissä asuntojen arvo, kun Li-tyttönen muuttaa sinne?
Tänään 00:14
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Tippuukohan Brysselissä asuntojen arvo, kun Sebu muuttaa sinne?
Eilen 23:41
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
3.
Oulu irtautumassa Suomesta
Eilen 23:40
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
4.
MonikuIttuurisessa Oulussa sattuu ja tapahtuu - taas on puukon kanssa heiluttu
Eilen 23:03
vierailija
8 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Sasu Haapala on vasemmiston oma luomus
Eilen 22:56
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Tähän ei Marinin halllitus kyennyt: tyttöjen silpominen kielletään erillisellä lailla
Eilen 22:54
vierailija
5 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Toppilan puukotus
Eilen 22:51
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Sanna Marinin naurettava lobbaustyö
Eilen 22:50
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
On tää aika raskas palsta
Started by Echo
Sunnuntai klo 00:22
Luettu: 2K
Aihe vapaa
2.
Konflikti rippileiriläisten ja kirkkoherran välillä Merikarvialla: Rippileiri keskeytetty – MT: Leiriltä soitettiin hätäpuhelu
Started by vierailija
Eilen 04:35
Luettu: 896
Aihe vapaa
3.
Läheiset polttavat, en pysty menemään sinne
Started by vierailija
Sunnuntai klo 01:53
Luettu: 786
Aihe vapaa
4.
Riitelyketju
Started by Rätti Väsynyt
Sunnuntai klo 14:17
Luettu: 627
Aihe vapaa
5.
Keskustan uuden puheenjohtajan Antti Kaikkosen linjapuhe sulkee pois yhteistyön ääri- ja laitavasemmiston kanssa
Started by vierailija
Sunnuntai klo 15:19
Luettu: 567
Aihe vapaa
6.
Nyt kokoomus haluaa viedä työläisten sunnuntailisät, eikö mikään riitä?
Started by vierailija
Sunnuntai klo 14:21
Luettu: 496
Aihe vapaa
7.
Taitaa kilttimiehen tallin työntekijällä vaihtua työpaikka
Started by vierailija
Sunnuntai klo 13:10
Luettu: 494
Aihe vapaa
8.
Onko kotipaikkakunnallasi jokin "nähtävyys"?
Started by vierailija
Sunnuntai klo 06:52
Luettu: 407
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
K/B-komposti
Latest: vierailija
16 min sitten
Aihe vapaa
2.
Aikamoinen puutarha
Latest: vierailija
37 min sitten
Aihe vapaa
3.
Erilaisten perjantaibiisien ketju. Kaikki mukaan!
Latest: Johnny Appleseed
51 min sitten
Aihe vapaa
4.
Lähetä terveisesi kaipaamallesi ihmiselle yöketju
Latest: vierailija
55 min sitten
Aihe vapaa
5.
Sanna Marinin naurettava lobbaustyö
Latest: vierailija
59 min sitten
Aihe vapaa
6.
Oulun kauppakeskus Valkeassa jälleen puukotus
Latest: vierailija
Tänään 04:26
Aihe vapaa
7.
Tippuukohan Brysselissä asuntojen arvo, kun Li-tyttönen muuttaa sinne?
Latest: Johnny Appleseed
Tänään 04:25
Aihe vapaa
8.
Tähän ei Marinin halllitus kyennyt: tyttöjen silpominen kielletään erillisellä lailla
Latest: vierailija
Tänään 01:52
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
VANUKASOHJEITA
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu