Vanhempien kesälomat

  • Viestiketjun aloittaja kkk
  • Ensimmäinen viesti
kkk
Miten te päiväkoti-ikäisten lasten vanhemmat olette ajatelleet järjestää kesälomanne? Meill äpoika (1v) on päiväkodissa ja me haluaisimme hänen voivan viettää mahdollisimman pitkän kesäloman samalla kun me vanhemmat mielellämme pitäisimme lomaa myös yhdessä. Ei taida moinen luonnollisesti onnistu... Miten te muut aiotte omat lomanne järjestellä puolisonne kanssa, peräkkäin, päällekkäin vai jotain siltä väliltä?
 
Osittain limittäin eli et joku 2 vkoa ollaan yhtäaikaa ja sit minä yleensä jatkan. Tosin meillä on heinäkuu vapaa maksuista joten sit lomat on yleensä kesä- tai elokuussa juuri ennen koulun alkua et saa alennukset. Meillä niin että ennen toukokuuta ilmoitetut lomapäivät (vaikka viikko kesäkuussa ja kaksi elokuussa) vähennetään sit sen kuun maksusta.
 
Päiväkoti on kiinni 5 viikkoa, joten vähän yleensä limitellään. Emme laita peräkkäin, koska päiväkoti ei ole niin paha paikka, jotta vanhemmat olisivat kokonaan eri aikaan lomalla. Mahdollisuus vaikuttaa lomiin riippuu niin työpaikoista. Meillä saa itse sanoa milloin ollaan lomalla, toive toki on heinäkuu.
 
Meillä oli mahdollisuus pitää lomat yhtäaikaa, muu aika kuljettiin eri aikaan töissä, sama systeemi kesät talvet, lapsilla oli 0-5 hoitopäivää kuukaudessa yksityisellä hoitajalla. Nyt kun ajattelee, oli se aika rumbaa sen kymmenkunta vuotta. Ei meinaa vieläkään tajuta, että voisimme olla paljon enemmän jo yhtä aikaa töissä =)
 

Yhteistyössä