Valtionvelkaa 18 miljardia ja 21 miljardia lainattiin vanhojen velkojen maksuun

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Valtionvelkaa 18 miljardia ja 21 miljardia lainattiin vanhojen velkojen maksuun
"Valtio teki viime vuonna uuden Suomen ennätyksen velanotossa, kun valtiokonttori keräsi kansainvälisiltä markkinoilta peräti 39 miljardin euron velat.

Summan suuruutta kuvaa se, että tiiviisti päällekkäin aseteltuina sadan euron seteleinä siitä syntyisi 39 kilometriä korkea pino.

Kokonaan uutta velkaa valtio otti viime vuonna 18 miljardia ja 21 miljardia lainattiin vanhojen velkojen maksuun.

Tänä vuonna uutta velkaa arvioidaan otettavan 12 miljardia ja erääntyvien velkojen maksun jälkeen kokonaisvelanotto nousee 36 miljardiin. Vielä toissa vuonna koko velanotto oli 15 miljardia."
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomi-ottaa-velkaa-nyt-huimaa-vauhtia-satasen-seteleiksi-pinottuna-viime-vuoden-velka-nousisi-39-kilometrin-korkeuteen/8045992

"21 miljardia lainattiin vanhojen velkojen maksuun."?

Täh mitä tää on? En ole aikaisempina vuosina kuullut että vanhoja velkoja maksetaan pois kymmeniä miljardeja euroja, mitä nää on?
Suomella taisi olla ennen viime vuotta n. 105-107 miljardia euroa valtionvelkaa. Maksettiinko näitä viime vuonna 21 miljardia pois? Eikö ennen ole velkoja pois maksettu, kun vuosiin ei ole mainittu kuin se otettu lisävelka?
 
vierailija
Sitä se teettää kun antaa heppatytöille luottokortin....
Maksoiko tämä hallitus ensimmäisen kerran vuosiin jonkun jättierän vanhoja porvarijohtoisten hallitusten ottamia valtionvelkoja pois? Eipä ole lähivuosina näkynyt tällaista velkojen kymmenien miljardien eurojen takaisinmaksua uuden valtionvelan oton yhteydessä, jota porvarijohtoiset hallitukset ovat ottaneet Holkerin hallituksesta asti jokaisella porvaripääministerikaudella yhteensä 107 mrd euroa. (Ainoastaa1n demarijohtoisen Lipposen pääministerikaudella valtionvelkaa laskettiin). Näitäkö valtionvelkoja nyt lyhennettiin 21 mrd euron jättisumman takaisinmaksulla pois?
 

Yhteistyössä