Vajaa 2v nukuttamiseen menee 1.5-2h!

Meidän vajaa 2v poika on aina ollut vähäuninen mutta viime viikot tai kuukaudet ovat olleet katastrofaalisia..Iltaisin kestää nukahtaminen lähes poikkeuksetta 1.5-2h.

Poika nukahtaa monesti vasta lähes klo 22, joka on mielestäni aivan liian myöhäistä! Aamuisin herää siinä 07 aikaan, joskus pitää tarha-aamuisin jopa herättää, unisaldo voi siis jäädä 9h.

Päivisin nukkuu tarhassa 1.5-2h kuten kotonakin. Siinä nukuttaminen kestää n. 30min.

Tuntuu että keinot ovat vähissä, olemme kokeilleet kaikkea; sänkyyn mennään normaalisti klo 20 ja siis nukahdetaan vasta 21.30-22. Ollaan siirretty nukkumaanmenoa, aikaistettu, rutiinit ovat tuttuja ja turvallisia, ollaan vieressä, ollan toisessa huoneessa, ulkoillaan paljon, ei tehdä mitään erityistä illalla. Millään ei ole merkitystä

Poika ei rauhoitu satuun, ei lauluun, vehtaa, höpöttelee, ei ole sen kahden tunnin aikana sekuntiakaan paikalláan, istuu ja tönöttää ettei vaan vahingossakaan nukahda, joskus sitten simahtaa istuvalteen. Tilanne on nyt pienen vauvan kanssa raskas, kun ei ole omaa aikaa ja koko ilta menee nukuttamiseen (vuorotellaan isän kanssa, eli vuoroillat).

Onko kellään kokemusta, meneekö vaihe joskus ohi, mitä voisimme vielä kokeilla? Tuntuu että ne muiden lapset nukahtava alta aikayksikön...
_________________
 
Meidän 2.5v saattaa myös höpötellä 1-1.5h unta odotellessa, kuten tänään.

Tänään oli syynä se, että nukkui päiväunensa aika myöhään.

Poika nukkuu omassa huoneessaan. Sänkyyn laitettiin n. klo 20. Poika lauleskeli ja höpisi yli 1.5 tuntia sängyssään. Hän ei tule sängystä pois vaan rallattelee siellä, välillä huutaa; äiti, mitä sä teet? :D

Jos joskus päikkärit jää väliin, niin nukahtaa illalla hetkessä. Mutta poika kyllä yleensä tarvitsee vielä päiväunensa, eli niitä ei olla jättämässä vielä pois.

Uskon, että on ohi menevä vaihe.
 
Kuulosti niin tutulta.... Meidän ipana 1v 9kk vaan ei suostu yksikseen olemaan siellä sängyssä touhuamassa ja höpisemässä, vaan vaatii seuraa, tai sitten huutaa kurkku suorana.

Nyt parin päivän ajan on homma kuitenkin mennyt hiukan toisin... kyllästyin nukutus- ja karjuntasessiohin, ja päätin, että en nukuta, menköön nukkumaan jos on väsynyt. Lauantaina, kun hän alkoi päivällä vaikuttaa hiukan väsyneeltä, sanoin vaan, että ootkohan sä vähän väsynyt, pitäiskö sun mennä nukkumaan. Muutaman kerran sanoin noin, ja sitten lopulta ipana könysi meidän sänkyymme ja nukahti sinne. Illallakaan en laittanut nukkumaan, vaan ehdotin nukkumaanmenoa sitten joskus kun vaikutti väsyneeltä. Isänsä oli vähän flunssassa ja oli jo sängyssä, ja ipana meni kainaloon ja alkoi nukkua! :eek: Sunnuntaina sitten meni jo itse omaan sänkyynsä nukkumaan kun alkoi väsyttää. Tällä systeemillä unet on näköjään sitten aika tarkkaan 21-06 ja päivällä puolitoista tuntia. Se on aika vähän, mutta eipä tuo kai ennenkään juuri enempää nukkunut. Mä vaan yritin saada sitä nukkumaan enemmän, ja se tiesi vain huutoa ja taistelua. Näin varmaan koitetaan jatkaa, vaikka musta tuo unimäärä onkin tuon ikäiselle liian vähän. Jos ei nuku niin ei nuku, minkä sille mahtaa? Onhan sitä yritetty saada nukkumaan enemmän, mutta kun ei onnistu, niin koitetaan sitten elää sen asian kanssa.
 
Meillä jäivät päikkärit kokonaan pois noin 1v4kk ikäisenä. Siihen asti sai iltaisin nukutella poikaa parikin tuntia. Kun päikkärit alkoivat vaatia 30-45min nukuttamista päätin jättää ne pois eikä lapsi tuntunut niitä kaipaavan. Yöunta riittää nyt 12-14 tuntia ja nukahtaminen sujuu hienosti, kunhan on muistettu ulkoilla riittävästi. :)
 
Ei meillä(kään) 2-vuotias nukahda "aktiivinukutukseen" (laulua, silittelyä tai lukemista) vaan hänet pitää jättää huoneeseen yksin unta hakemaan. Muutoin hän vain yrittää seurustella, ja pitkittää nukahtamista, se taitaa olla hänelle vain ikävä muoto erosta. Huoneen ovi on auki jotta hän kuulee että me vanhemmat olemme lähellä. Protesteista ei liiemmin välitetä, ellei sitten ole tosi kyseessä.
 
Meillä poitsu 2v3kk vaatii nukutuksen, ja siihen hurahtaa pari tuntia ellei jätkä ole sitten tosi, tosi väsyny. Omasta viitseliäisyydestähän se olis kiinni opettaa itsekseen nukahtamaan, mutta juuri nyt ei jaksa sitä takas sänkyyn-rumbaa.
 
Huh. Meillä vähän samaa oiretta oli tuossa taannoin. Poika 1v9kk. Käytiin lääkärissä ja korvatulehduksen mentyä tuli tiukka kuri ja kas kummaa nyt isäntä voi poistua huoneesta heti iltasadun loputtua.(nukahtaa siis alle puolessa tunnissa)
Minua se kyllä huutaa pää punaisena jos vaan yritänkin poistua huoneesta ennen kuin nukkuu. Pomppii myös seisomaan vähänväliä ja vaikka kuinka tiukkana yritän olla niin tuntuu ettei ole mitään vaikutusta. (Riekkuu tai itkee) Olen haaveillut jatkettavasta sängystä sillä kyllä jaksaisin kantaa takaisin sänkyyn ensimmäiset illat vaikka 100 kertaa jos vain saisin lähdettyä huoneesta joskus itsekkin. Meinaa ihan tosissaan kypsyttää tunnin nukutus. |O :headwall: Ollaan koitettu jättää päikyt pois mutta poika nukahtaa itkun säestyksellä jo 16:00 aikoihin ja herää siitä super kiukkuisena.
 

Yhteistyössä