VAIN kaksi napasuonta kolmesta!

  • Viestiketjun aloittaja Tiipero
  • Ensimmäinen viesti
Tiipero
Heippa!

Loikkasin tuolta odottajien puolelta tiedustelemaan, et oisko kohemusta poikkeavasta napanuorasta!?

Rakenneultrassa(rv 18+6) todettiin vain kaksi napasuonta ja haluisin tietää onko ko löydöksen lisäksi vauvalta löytynyt jotakin muuta rakennepoikkeamaa tai anomaliaa?

Pienipainoisuuta kolöydös voi myös aiheuttaa vauvalle. Minkäs kokoisia vauvoja ja millä viikolla syntyneitä ko. poikkeaman omaavia vauvoja olette saaneet?

Onkohan vauvan huonon painonkehityksen vuoksi jouduttu käynnistämään synnytyksiä ennen aikaisesti?

Seuraavaan ultraan ja lääkärin tapaamiseen on vielä yli kaksi viikkoa ja ois niin kauheesti jo kysyttävää, mut aika vaan matelee niin...

Terv. Huolestunut odottaja

 
hei meillä esikolla oli kaksi napasuonta. mikä huomattiin vasta kun lapsi oli syntynyt. Ja lähetettiin jatkotutkimuksiin ikinä siitä ei sitten kotiin asti kuulunut mitään(tytössäkään ei mitään havaittu synnytys salissa taikka kotona poikkeavaa, oli keskimääräinen 3,5kg ja 50cm pitkä pötkäle ja erittäin upea uninen ja rauhallinen)
menin sitten synnärille synnyttämään toista lastamme ja ks. tulokset kuulin siinä ja niissä ei ollut mitään hälyyttävää eli sen takia eivät kai olleet informoineet meitä kotiin saakkakaaan. mutta nyt tyttö on ikäisiään pitempi ja neuvolassa juuri kehuttiin että ikäisiään vaikuttaa valppaamalta ja kehittyneemmältä (tyttö on nyt jo 3-vutoias) että tällästä..
 
Tiipero
Hei NuPPunellu!

Kiitos viestistä! :hug: Odottajien puolella olen myös saanut muutaman vastauksen. Onnellisia tarinoita sielläkin vain on ollut eikä mitään rakenne- tai kromosomipoikkeamia ole löytynyt. :) Sikiön painoa on yleensä vain seurailtu ja niin nyt minullakin. Painoarvio ultralla tehdään rv35+6 ja sitten kai seuraillaan lisää kunnes vaavi puskee itsensä maailmaan. Ja jos painonkehitys hiipuu, synnytys käynnistetään. Huolettomin fiiliksin tässä onneksi nyt vain odotellaan!

- Tiipero 25+

:attn: Mielellään kuulen myös lisää tarinoita, jos jollakulla vastaavaa!!!
 
Täällä on yksi kokemus mun nyt nuorimmalla oli kaksi kolmesta napanuoran verisuonista, alussa siitä säikähdin mutta se oli vaan turha pelko. Vauvan kasvua tihemmin seurattiin loppuun asti ja annettiin 2 kk jo varottelua kun olisi voinut syntyä. Mutta kaikki meni hyvin loppuun asti ja pieni poika synyti päivää ennen laskettua aikaa aamuyöstä synnytys oli nopea kun kolme tuntia. kotona meni vesi. poika syntyessä oli 3345 g ja 47 cm pitkä. mutta sitten kotiin pääsy tarkastuksessa lääkäri havaitsi sydämessa sivuäänen niin piti päivällä siirtää kun piti ravata pojan kanssa tutukimuksissa. Itkin hiljaa tuota pelko kouri rintaa.
nyt poika on ok lääkäri sano ettei kuulu erityistä sydästä.
 

Yhteistyössä