vaikea 4-vuotias

  • Viestiketjun aloittaja Vieraileva tähti
  • Ensimmäinen viesti
Vieraileva tähti
Onko kellään kokemusta ja vinkkejä kuinka auttaisin lastani. Meidän kaikki päivät on narinaa ja itkua. Kaikki asiat on ei, en halua. Lapsi on todella voimakastahtoinen ja opeltetavat asiat on aina tappelun kanssa opittu. Toisaalta hän on HYVIN arka ja kiltti, todella herkkä.
Ulos ei halua lähteä ikinä. Kaikki keinot on kokeiltu. Jos päättäväisesti sanon että mennään, niin seisoo mitään tekemättä pihalla. Houkuttelut eivät ole koskaan tehonneet häneen päinvastoin lisäävät vain hänen ärsyyntymistään. kotona pitäisi kokoajan leikkiä hänen kanssaan, mutta vain hänen tavallaan.
Tiedän, että hän kaipaa seuraa mutta, kun sitä olisi joka päivä ulkona tarjolla eikä kelpaa. Seurakunnan kerhossa oli jonkun aikaa, mutta muutaman kerran jälkeen sain hakea kotiin, kun oli itkenyt koko ajan, eikä halunnut mennä sinne enää.
Kotona myös alle 1-vuotias, jota järjestelmällisesti härnää. Ymmärrän toki, että on mustasukkainen.
Syksyllä on päiväkotiin lähtö, pelottaa vain miten hän pärjää siellä.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 18.03.2005 klo 11:58 Sellaisen äiti kirjoitti:
Kuulostaa siltä että lapsellasi on Aspergerin oireyhtymä tai muu vastaava.. Oletko puhunu t neuvolassa asiasta?
älkää diaknisoiko. kuulostaa raa´alta. viitteitä ja oirehdintaa voi olla. kannattaisiko ottaa neuvolaan yhteyttä ja keskustella siellä asiasta.
 
Minustakin tuo kuulostaa hiukan oudolta käyttäytymiseltä 4vuotiaalle.
Ja totta on, että aspergerin oireita tuosta avauksesta kyllä löytyi, mutt a olen samaa mieltä kuin edellinen, että aika kovasti sanoi tuo saman äiti. Oireita ja viitteitä voi olla, mutta ei nyt aleta diagnoosia tkeemään näin yhden viestin perusteella, varsinkaan kaks plussan välityksellä :hug:

Minusta nyt kyllä kannattaisi otttaa yhteyttä neuvolaan ja kertoa lapsen käyttäytymisestä. Jos jotain on, on aina parempi mitä aikaisemmassa vaiheessa ongelmiin puututaan. :hug:

 

Yhteistyössä