Väsymyshuutokohtaus vauvalla...muilla samanlaista..??

onko kohtalotovereita? vauva saa väsymyskohtauksen keskellä kauppaa, huutaa naama punaisena, ei suostu syömään tissiä ei mitään...huutaa huutaa...heti kun laskee vaunuun niin alkaa alusta, ainoastaa olkapäällä suostuu keikkumaan ja hetken. Ja syy on se, että vauva on aivan loppu väsymyksestä eikä suostu/pysty nukahtamaan millään...lopulta kun on ääni käheänä kakonut ja huutanut itsensä uuvuksiin nukahtaa...huh. Joskus auttaa kun makuulteen imettää sängyssä (huijaa tissin jotenkin suuhun kun ei suosiolla ota huudon takia) ja nukahtaa siihen. Mutta minkäs teet liikenteessä. Onko muilla samanlaisia kokemuksia. Tuntee itsensä melko avuttomaksi tilanteessa kun ei oikein pysty mitään tekemään :/ Oma vauva on nyt n. 2,5 kk ja alkaneet nämä kohtaukset tässä hiljattain.
 
Suzyanne
No meillä oli ihan tarkalleen samanlaista, ja alkoi juuri tuossa 2,5 kk tienoilla myös! Se oli kamalaa, joskus 4 tuntiakin nukutettiin miehen kanssa vuorotellen, vauva vaan huusi ja huusi silmät ristissä eikä nukahtanut millään, kuin sitten ihan loppuväsyneenä tuntien jälkeen syliin tai tissille simahti.

Meidän poika on nyt 4,5 kk, ja nuo väsykiukut on huomattavasti helpottaneet! Eilen oli pitkästä aikaa yöunille nukahtaminen vähän kiven takana, mutta ei siihen mennyt kuin tunnin verran. Vieläkin usein kitisee väsyneenä, muttei enää huuda täyttä kurkkua niinkuin teki suunnilleen 6 viikon ajan. Kaikista ikävintä se väsykiukkukohtaus oli juuri jossain kaupassa tms.

Toivotaan että teilläkin helpottaa kun vauvalle tulee ikää lisää! Paljon jaksamista teille! :hug:
 
Tunnen sympatiaa....meillä samanlainen tapaus tuo meidän 5kk tyttö. :(
Monesti varsinkin iltaisin (monistä päiväunista huolimatta) neiti laittaa kunnon huuto shown pystyyn...varsinkin kun yritän antaa iltapuuroa/maitoa. Ihan kuin tietäisi, että pitää mennä nukkumaan, mutta ei halua? :ashamed: Sitten huudetaan täysillä, laskea sänkyyn ei voi, koska huudetaan naama punaisena. Ainoa tapa saada rauhoittumaan on kävellä ympäri taloa ja kantaa sylissä...huoh. Tosin meillä enimmäkseen iltaisin tämä tapahtuu, nyt muutamaan otteeseen päivälläkin. Toivottavasti tämä tästä helputtuu jossain vaiheessa! Jaksamisia sinne myös! :hug:
 
Meidän vauva (melkein 4kk) saa usein kylvyn jälkeen huutokohtauksen, itkee lohduttomasti kuivauksen ja pukemisen ajan ja rauhoittuu vasta rinnalle. Mielestäni liittyy väsymykseen koska jos ehditään kylvettää aiemmin illalla niin on paljon rauhallisempi. Itse kylvyn aikana on iloinen ja aktiivinen, selvästi tykkää kylpemisestä. Ihan kuin suuttuisi siitä että otetaan vedestä pois! :D
 
Meillä on samanlaista. Jos herää esim. viiden aikaan viimeisiltä päiväuniltaan niin pakko on jotkut puolen tunnin unet saada se nukkumaan tuossa kuuden ja seitsemän välillä, muuten on ihan taattua ettei ymmärrä alkaa nukkumaan. Meillä ei välttämättä kauheasti huuda, mutta ei vaan nukahda ja jyystää tutia kauheella raivolla silmät kierossa. Ja sitten joskus tosiaan huutaa pää punaisena, ei huoli ruokaa ei mitään. Ja silloinhan luonnollisesti ei kelpaa kuin äiti :D
 
Meillä ihan sama juttu! Ja ikäkin täsmää. Taitaa olla aika tyypillistä juuri tuossa iässä.
Ikäväähän tuo on, mutta ei auta kuin kuunnella ja kannella, se menee kuitenkin kohta ohi. Meillä esikoinen huusi koliikkia pari tuntia joka yö muutaman kuukauden, joten pientähän tuo siihen verrattuna on...
Jaksamista! :hug:
 
Voi kuinka tuttua! Ihanaa kuulla että muilla samanlaista. Tai siis eihän se ihanaa ole, mutta hyvä kuulla että liittyy ikään :) Meidän vauva on nyt tasan 2kk. Ei onneksi paljoa itke, mutta se on kuitenkin jotenkin tosi turhauttavaa kun tietää että vauva huutaa tasan tarkkaan väsymyksen vuoksi, mutta ei vaan silti nuku.
 
Täällä kanssa sama homma.. Puol tuntia sitten sain tyypin nukahtamaan tissille, kun siihen sitte vihdoin rauhottu. Miten näitä jaksaa oikei.. Joka iltaa oottaa kauhulla koko päivän. Sitten kun illat on levottomia, en saa ite unta kun vauva vihdoin nukahtaa ja kukun ties kuinka myöhään ja aamusta ihan poikki ja illalla taas huutoa, kun ei rauhotu :(

Ja meilläki alkoi noin 2kk jälkeen, ennen oli yöt hyviä ja päivät huonoja. Jos joku paranee, ni joku pahentuu.. huoh.
 
Meillä oli myös noita iltaraivokohtauksia jonkun verran, kun vauva oli 2-3 kk. Nyt jo vähän yli 5 kk, ja iltaraivarit on jo kauan olleet poissa. Kun ei huutaessaan suostunut syömään, vaikka oli taatusti nälkäinen ja väsynyt, niin lopulta syötin pullosta (korviketta). Vuava pystyasennossa sylissä ja samaan aikaan hytkytin ja heilutin ja tarjosin pullosta. Kuulostaa todella pelletempuilta, eikä sitä onneksi tarvinnut kovinkaan montaa kertaa tehdä. Kun oli lopulta syönyt jonkin verran, niin nukahti syliin heilutteluun.
Meillä auttoi, kun nukkumaanmenoaikaa aikaistettiin ja iltapesuille mentiin heti ekoista väsymyksen äännähdyksistä. Nukkumaanmenoaika oli ekan kuukauden-parin ajan n. klo 22-22.30, mutta nyt noin 20.30.
Voimia teille. Mulle tuli (ja tulee) tosi nopeasti turhautumisen olo ja ärtymys, jos vauva huutaa vain "huvikseen", eli väsyneenä kun ei halua tai onnistu nukahtamaan.
 

Yhteistyössä