välipalaa taaperolle?

Meidän taapero syö välipalaksi jugurttia, viiliä, leipää, hedelmiä pilkottuna, kurkkua, tomaattia, marjoja, kiisseliä, joskus puuroakin. Näitä vaihdellen sen mukaan, mitä kaapissa on tai mitä äidinkin tekee mieli :) Joskus taaperomme on jopa saanut jäätelöä :ashamed:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 25.01.2007 klo 08:30 vintsu kirjoitti:
Joskus taaperomme on jopa saanut jäätelöä :ashamed:
Mitä tuota turhaan häpeillä! Meille sanoi ravitsemusterapeutti, että jäätelö sopii oikein hyvin välipalaksi silloin tällöin annettuna. Ei nyt siis päivittäin, mutta joskus voi antaa! ;)
 
Meillä syödään myös hedelmäsoseita silloin tällöin ja muita välipaloja ovat esím. viili, maustamaton jogurtti+marjasose ja kiisseli (jos äiti on jaksanut tehdä..). Lisäksi annan tytölle hedelmänpalasia käteen ja ainakin omena, banaani, päärynä, appelsiini ja mandariini maistuvat hyvin.
 
Edellisten kanssa samoilla linjoilla. Lisäksi aina välillä kotileivonnaisia suolaisia tai makeita. Teen aika usein sämpylöitä, sarvia, marjapiirakoita, banaanikakkua, vispipuuroa jne. Mä oon tullut siihen tulokseen, että íhan hyvin voi antaa esim. kotitekoista täysjyväjauhoista valmistettua marjapiirakkaa (usein makeutan hedelmäsokerilla), kun esim. kaupan valmisjukurtitkin ovat sokerisia...
 
Meilläkin (1v) syödään oikeastaan vain soseita vielä. Vähän olen alkanut antamaan hedelmää paloina, ja leipäkin on ollut kuvioissa pari viikkoa ja jogurttia maisteltu. Minkälaista jogurttia annatte? Luonnon+sose vai ihan kaupan maustettuja jogurtteja? Entäs jäätelö? Vanilja vai muuta?
 
Täältä löytyy Espoon kaupungin päiväkotien ruokalistoja. Niistä saa hyviä vinkkejä:

http://www.espoo.fi/default.asp?path=1;28;11866;11869;39339;24001;39318

Ja täältäkin löytyy jotain vinkkejä (katso kohta "Välipalat - arkisia yllätyksiä" sivulta 23:

http://www.stm.fi/Resource.phx/publishing/store/2004/09/pr1095673148360/passthru.pdf

 

Yhteistyössä