Pihviä ei voi syödä liikaa. Jos syöt ihmiselle optimaalista ravintoa niin syöt kunnes olet kylläinen, eikä tosiaan ole nälkä vähään aikaan.
Juu, Välimerelläkin on yliprosessoidut tuotteet aiheuttaneet ongelmia jo pitkään, harmi.
Tärkeintä olisi ymmärtää se, että oikeasti saa sitä oikeaa ravintoa. Ihmiset yleisesti eivät tiedä mitä tarvitsevat, eikä näitä koulussa opeteta. Sanotaan vaan lautasmalli, ja se on siinä.
Ei se kerro riittävästi.
Lisäksi, maaperä on melko köyhää nykyään, johtuen synteettisistä lannotteisya, ja syötävä ei ole enää niin puhdasta - paljon käytetään torjunta-aineita, ja, ei niin terveellisiä eikä tutkittuja, lisäaineita.
Ihmetyttää myös, että miksi ravinnosta ei puhuta avoimesti. Ihmisiä saattaisi kiinnostaa esim. se, että ihminen ei kykene hyödyntämään kasviproteiinia optimaalisesti, ja, että kuidut blokkaavat ravinteita.
Kuitenkin kasveja hypetetään ja annetaan ihmisten luulla, että kasvisruoka on hyvä. Huonoja kasviöljyjä tungetaan meille joka paikassa ja valehdellaan, että eläinperäinen rasva, kuten voi, on epäterveellistä. Joskus myös kananmunat ovat epäterveellisiä!
Joopa joo.
Meidän puolesta päätetään, että muun muassa kouluissa/muissa laitoksissa syödään enimmäkseen kasvisruokaa, eikä aitoa lihaa ja eläinperäistä rasvaa ole juuri tarjolla. Lenkkimakkara, einespulla, leipäkalapuikko tms. eivät ole mitään aitoa lihaa vaan yliprosessoitua höttöä.
Btw, me olemme suomalaisia ja meille optimaalista on kotimainen ravinto. Ei niinkään eksoottiset hedelmät esim. avokadot tai oliivit. Olen melko huolissani suomalaisen maatalouden tilasta. S ja K tilaavat halvalla ulkoa ja oma maataloutemme ajetaan alas. Emme missään nimessä voi alkaa ruokariippuvaisiksi.
Puhdas kotimainen ravinto tulisi priorisoida ja tätä tulisi taloudellisesti tukea.
Terveysmenot (myös mielenterveys menot) laskisivat älyttömästi jos ihmiset vain söisivät oikein. Samalla aktiivisuuskin kasvaa.