"Väestötutkija ehdottaa: Suomen pitäisi maksaa ensimmäisen lapsen teosta ennen kolmikymppisiä"

vierailija
HS mielipidepalstan kirjoitus kyseisestä aiheesta.

Tuo on varmasti ihan hyvä pointti. Voisi tietysti puhua laajemmin yhteisvastuusta.
Toki, kun rahasta puhutaan, se nainen taitaa olla siinä tappiopuolell edelleen. .. no, käytännössähän molemmat taitaa hyötyä.
Toivottavasti tästä tulee jokin muu, kuin sukupuolikysymys.

Fm
 
Et ehkä lukenut vastaustani kunnolla tai olin epäselvä. Henkilöillä on siis y -kromosomi, mutta naisen kaikki muut ominaisuudet. Sillä ei ole väliä, mistä osasesta kromosomitesti otetaan.
Geeniasioissa ekassa kappaleessa ei siis puhuta vielä sukupuoli-identiteetistä. Itseasiassa en tainnut puhua siitä ollenkaan. Älä oleta, mitä vastaan, pyydän. Taas.
Sinä puhuit identiteetistä, vaikket sanaa käyttänytkään. Kas näin: "Jos nainen on aina 100%:sesti nainen ja mies 100%:sesti mies, niin silloin jokaisen naisen/miehen käytös on 100% sitä, mitä on. Ei olisi olemassa miehekkäitä naisia tai naisellisia miehiä. Minusta niitä kuitenkin on olemassa."
Ok, tarkoitit ikää. Miten se vaikuttaa tässä nyt mielestäsi?
Itse kyllä hieman pohdin, miksi rajata etuus 30 vuoteen, jos nimenomaan on tarkoitus saada lisää lapsia. Eikö ikä ole sivuseikka, vaikka se hankalampaa myöhemmin olisikin. Mutta kai se täytyy johonkin rajata, että rahat riittää.

Fm
Luitko Anna Rotkirchin perustelut?
Keskeisiä syitä syntyvyyden laskulle ovat Rotkirchin mukaan kokonaan ilman lapsia jäävän osuuden kasvu sekä se, että ensimmäinen lapsi saadaan entistä myöhemmin.

Molemmat johtuvat siitä, että lasten hankkiminen aloitetaan liian myöhään. 35 vuotta täyttäneistä naisista viidenosa ei saa lasta, vaikka harrastaisi suojaamatonta seksiä joka päivä. "Viimeinen käyttöpäivä" meni jo.

Meidän tulisi siirtyä yhteiskuntaan, joka on sopusoinnussa lisääntymisbiologian kanssa, Rotkirch sanoo.
 

Yhteistyössä