Vaativien vauvojen äidit, miten sujuu nukutuspuuhat?

Lueskelin tuossa erästä ketjua iltarutiineista ja nukuttamisesta, ja pisti ihan hymyilyttämään :) miten helppoa lapsen nukkumaan laittaminen voi olla. Pesut, pusut, tutti, pupu kainaloon ja sänkyyn. Meillä mennään edelleen (kohta 8kk) päikkäreille vaunuihin ja työnnellään uneen (siis 2-3 kertaa päivässä ) ja yöunille tissi suussa (äiti toimii siis unituttina ;) ) Pitäis varmaan alkaa oikeasti pitämään jotain unikoulua, että pienokaiseni oppisi nukahtamaan helpommin, ei kai sitä loputtomiin voi näinkään jatkaa... Mites teillä muilla, vaativien vauvojen äidit, sujuu nuo nukutuspuuhat?
 
Alkuperäinen kirjoittaja BigApple:
Lueskelin tuossa erästä ketjua iltarutiineista ja nukuttamisesta, ja pisti ihan hymyilyttämään :) miten helppoa lapsen nukkumaan laittaminen voi olla. Pesut, pusut, tutti, pupu kainaloon ja sänkyyn. Meillä mennään edelleen (kohta 8kk) päikkäreille vaunuihin ja työnnellään uneen (siis 2-3 kertaa päivässä ) ja yöunille tissi suussa (äiti toimii siis unituttina ;) ) Pitäis varmaan alkaa oikeasti pitämään jotain unikoulua, että pienokaiseni oppisi nukahtamaan helpommin, ei kai sitä loputtomiin voi näinkään jatkaa... Mites teillä muilla, vaativien vauvojen äidit, sujuu nuo nukutuspuuhat?
No meillä ei ollu mitenkään erityisen vaativa vauva, mutta hänkin nukahti 10kk ikään saakka tissille. Vai peräti vuoden ikään saakka kun lopetin imetyksen siinä vaiheessa. Joo niin se oli, yösyötöt loppuivat kun tyttö 10kk ja kaikki imetys kun neiti oli vuoden.

Käynpä tuolta meidän kerhosta kopsaamassa miten tissille nukahtajasta tuli tyttö joka menee pusujen ja pesujen jälkeen sinne sänkyynsä ja nukahtaa itsekseen nalle kainalossa :)

Noniin. Eli meillä about näin menty, nyt tyttö on 1v9kk ja ehkä vajaa puoli vuotta nukahtanu itsekseen. Välillä toki pitää huoneessa käydä mutta sinne ei tarvi jäädä.

Eli meillä Laura nykyään nukahtaa itsenäisesti. Mutta siihen mentiin pitkän kaavan kautta siitä että nukahti tissille, siihen että jää itsekseen nukahtamaan. Huudattaa ei koskaan tarvinnu, neiti tuntu olevan aina valmis siirtymään uuteen vaiheeseen.

Alussa Laura nukahti aina tissille, siitä nukkuvana sänkyyn.

Ensin siirryttiin siihen että syömisen jälkeen annoin nukahtaa syliin ja sitten nostin sänkyynsä.

Tässä välissä jäi sitten iltatissikin pois, tai oikeastaan imetys kokonaan. Eräänä iltana annoin vaan nukahtaa syliin, ilman sitä tissiä. Hyvin meni.

Jonkin aikaa mentiin niin ja sitten aloin tehdä niin että Laura, melkeen nukahti syliin, nostin sänkyynsä ja rauhoittelin sinne silittelemällä tai pitämällä kättä vaan päällä kunnes nukahti.

Sitten tehtiin niin että ja meni sinne sänkyynsä enemmän virkkuna ja pitelin kättä kunnes nukahti.

Sitten nostin vaan sinne sänkyynsä ja istuin vieressä.

Sitten nostin sänkyynsä, mentiin Saanan sänkyyn ite pötkölleen ja sieltä komenneltiin aina välillä että pää tyynyyn. Ja sinne alko nukahtaa.

Kerran sitten oli kiire katsomaan telkkaria ni sanoin Lauralle että äiti menee sohvalle, ala sinä vaan nukkumaan. Jätin oven auki ja kuuntelin kun toinen ihan rauhallisena siellä jutusteli. Jos alko hermoilla, kävin sanomassa hyvät yöt ja rauhoittelemassa ja lähdin pois.

Sitten seuraava vaihe muutaman päivän päästä oli se että oven saattoi vetää kiinni ja Laura jäi sinne jutustelemaan ja nukahtamaan.

Nyt käydään iltapisulla ja pesulla, yöpuku ja vaippa päälle. Sitten sammutetaan valot käytävältä ja lastenhuoneesta, halitaan ja pusitaan ja lauletaan pikku laulu. Sitten menee tyytyväisenä sänkyynsä, ottaa tutin käteen ja suuhun, nalle kainaloon ja peitto päälle. Sinne nukahtaa ilman vastaväitteitä.

Nytkin jos alkaa kiukutella nukkumaan mennessä, sylittelen ja juttelen niin kauan että rauhottuu ja menee sitten sovussa nukkumaan.
 
Meillä päikkäreille tarvitaan kans tuo vaunuihin nukuttaminen. Muutoin ei vaan suostu nukahtamaan. Ellei sit oo järkyttävän väsyny ja sippaa tissille. Mut yritän nykysin, ettei tissille nukahtais. Pienempänä (4kk asti eli noin 2-3 vkoo sitten) nukahti AINA tissille, myös iltaisin/öisin. Sit luin Pantleyn hellä matka höyhensaarille kirjaa ja laitoin sen vinkit käytäntöön.

Eli aina kun on rauhoittunut tissille, irroitan otteen ja laitan pinnasänkyyn ennen kuin on nukahtanut. Öisin toimii suht hyvin. Kun laitan nukkumaan (nykyisin nukahtaa 19.15, just sopivasti enne salkkareita ;) ), niin eka on soseen anto, sit kylpy (ei joka pvä ), yövaatteet ja -vaippa päälle. Sit tissille.

Syö hyvin, mut jossain vaiheessa alkaa temppuilla, et eka syö, irrottaa otteen ja katsoo muualle, taas imasee ja taas kahtoo muualle ja kitisee. Se on merkki, et haluu kakalle. Me siis kakatetaan poikaa, eli toteutetaan osittaista vessahätäviestintää. Kakkaa (ei aina) ja sit vaippa ja yöpuku uudelleen päälle + tissille. Syö. Venkoilee. Laitan pinnikseen ja yritän josko rauhoittuis sinne.

Ei rauhoitu. Meen takaisin noin 10min. päästä kun alkaa "höpöttely" muuttua vähän itkuiseksi--> Tissille. Rauhoittuu ja irrotan otteen/irroittaa ite otteen ja sit hyssyttelen ja nostan pinnasänkyyn. Hyssyttelen n.5sekuntia ja lähden huoneesta, poika rauhoittuu uneen ja nukkuu 3,5-5h kunnes herää taas tissille.
 
Kiitos Logotar tarinastasi, ehkä meilläkin on vielä toivoa :)

Ja SuukkoSuulle, täytyykin etsiä käsiinsä tuo Pantleyn kirja, menetelmä vaikuttaa hellävaraiselle :)

Meilläkin tyttö nukahti vielä kk sitten usein tissille päivälläkin, mutta nyt ei enää - syö ja sitten jotenkin vähän suutahtaa nukahtamisen sijaan. ( Onneksi vielä illalla nukahtaa tissittelyllä, ei viitsisi yötä vasten lähteä ulos pimeään ja kylmään vaunuttelemaan ;) ) Pukemisestakin tulee kiukku, mutta sitten rattaissa rauhoittuu ja nukahtaa hetimiten. Muutenkin meillä on nyt taas meneillään harvinaisen kiukkuinen kausi, useimpina päivinä mikään ei tunnu olevan hyvin ja äiti on ihan ymmällä, että mikä nyt taas on vialla :headwall: Arvelin ensin, että hampaitako siellä on tekeillä, mutta näinköhän se puhkeamisen tuska kuitenkaan viikkoja kestää... Niin että tässä mennään sitten päivä kerrallaan niitä aurinkoisempia aikoja taas odotellessa.
 
Meillä poika on usein kiukkuinen, mut se on vaa sen väsymyksen syytä lähinnä. Nykysi oon jotenki alkanu saada nukkuun 1,5-2h päikkäreitä vaunuissa ni ei ihan nii äkänen oo ku ennen. Mut aamulla ku herää kuuden aikaan ni on tooooosi äkänen eikä siltikään nuku vaiks väsyttäis. Joskus viiään vaunuilemaan jo kympin maissa aamulla ja sippaa sit sinne. Parempia aikoja odotellessa meilläkin :D
 
Meidän tyttö on tosiaan jo melken 8kk ja lähdetään joka päivä ensimmäisille vaunu-unille 10-11 välillä :D Toiset unet otetaan iltapäivän puolella ja tarvittaessa vielä kolmannet torkut alkuillasta, riippuen mihin aikaan ja kuinka pitkiä on olleet aikaisemmat päikkärit. Tyttö vaan on niin väsynyt ja nukkuu päivällä pätkissä.
 
Meillä tuo vaativa vauva ei ole enää vauva, vaan jo kaksivuotias. Nykyään nukahtaa "itsekseen", kunhan äiti on vieressä (tosin muutaman kerran on onnistunut livetä tuosta) :D Vauva-aikana tyttö ei oikeastaan nukahtanut muuta kuin hytkytykseen, päikkärit nykkui vain ja ainoastaan hyvtyvissä vaunuissa (ja heräsi parin minuutin sisällä kun vaunut pysähtyi). Jostain sitten hoksin hankkia pinnasänkyyn laitettavat keinutassut ja sen jälkeen tytön sai yöunille nukahtamaan omaankin sänkyyn aktiivisella hytkytyksellä :)

Kieltämättä useamman kerran on tullut pienoista kateleellisuutta ilmaan kun tutut vaan laittaa omat vauvansa vaunuun ja lykkäävät vaunun ulos tai sen kun jättävät sänkyyn nukahtamaan itsekseen...
 
Meillä kans vaativa vauva, joka on nykyään melkein 2v. Alkuun nukahti kans tissille, jossain vaiheessa sit omaan sänkyyn kun sinne silitteli ja tutitti. Helppoo se ei oo vieläkään, joten pitkiä päreitä :)

muoks. Meilläkään ei mitkään iltarutiinit auta. Samat systeemit ollut lapsen koko elämän ajan, mutta ei nukahda tutti suussa, pupu kainalossa vaan vaatii siihen viereen aikuisen.
 
Meillä myös vaativa vauva, mutta noita nukutuspuuhia en kyllä ole kokenut kovin vaativiksi. Ollaan nukutettu poika aina syliin ja useimmiten samalla tissille/pullolle. Nyt on ikää 11kk ja on viime viikkoina näköjään alkanut vieroittaa itse itseään syliin nukahtamisesta. Nukahtaa parhaiten sänkyyn, kun pötkötetään vierekkäin :) Siitä sitten nostetaan omaan sänkyyn ja yöllä tulee taas viereen. Ei puhettakaan että omaan sänkyyn nukahtaisi.
Musta on aina ollut jotenki ihanaa, että mun syli on paras paikka vauvalle :heart:
 

Yhteistyössä