Vaatehankinnat vastasyntyneille tuplille?

Heippa, kaipaisin vinkkejä ja neuvoja vaatehankintoihin vastasyntyneille tuplille teiltä, joilla asiasta jo kokemusta. Eli minkäkokoisia, kuinka paljon ja mistä hankitte vauvoille ennen heidän syntymäänsä? Minkälaiset vaatteet koitte/koette kaikein kätevimmiksi vaipanvaihtojen ja pukemisen kannalta? Äitiyspakkauksen vaatteet kaiketi ovat alussa liian isoja tuplille, ainakin jos syntyvät ennen laskettua aikaa ja muutenkin? Kaikki vinkit ja ohjeet tervetulleita, itse kun odottelen esikoistuplia eli muutenkaan ei oikein kokemusta vauvojen vaatteista. :eek: Laskettu aika meillä 13.1.09 eli talvivauvat tulossa. :heart: :heart:
 
Meidän pikkuiset syntyivät kun 37 viikkoa oli täyttymässä. Toinen aloitti suoraan 50cm vaatteista, toisella oli 44cm potkarit, 50cm bodyt. Mielestäni 44cm potkarit oli tarpeen, niissä pysyi hyvin jalat oikeilla paikoilla, kun eivät olleet hehtaari-isoja. ÄP vaatteet ovat isoja! Meillä kesävauvat, mutta sisällähän alkuun paljon oltiin, ja siellä kätevimpiä oli bodyt (jos eka vauvat, niin varmaan kietaisubodyt) ja potkarit, jotka aukeaa haaroista (ihan H&M, Lindex). Kenenkään lapsen kohdalla ei olla ihastuttu kokopotkupukuihin. Ihan pieniä vaatteita ei mene paljoa, varsinkaan potkareita, mutta tosi pyykinpesu ei ole ekana mielessä alkuun, siihen kannattaa varautua ;) Harsoja kannattaa hankkia, ne on hyviä myös pienten pyllyjen pesuun!
 
Meillä pojat synty täysaikasina tammikuussa. 50cm vaatteita oli 4-6 settiä (boby+puolipotkari/potkari) per vauva. 60cm kokoon siirryttiin pian 1-2kk vanhoina ko kasvovat niin nopeesti. Kovin monimutkasia päälyvaatteita (paitoja ja housuja tms) en alkuun kotiarjessa käyttäny ollenkaan.... vauvat nukkuu peiton alla tai kapalossa alkuun niin tosi paljo. Öisin tykkään käyttää niitä koko potkupukuja joissa on siis pitkät hihat ja varpaatki suojassa. Aluksi oli kivoja ne bodyt joissa saa hihat umpeen taitettua... pysty nukuttaan pojat myös nokatusten välillä ilman, että heräillessä ropistelivat toisiaan tai itseään... tumput toki ajaa saman asian...meillä pojat nukkuivat ihan lähekkäin parhaiten ensiviikot.

Jaksamista odotukseen ja onnea!
 
Joo, tuosta Mopan jutusta tuli mieleen, että yöllä kokopuvut (yöpuvut) oli meilläkin käytössä. Ja pienet trikootumput, kun nukkuivat ihan vierekkäin alkuun. Hitsi miten sitä unohtaa asioita, joista ei ole kuin reilu vuosi aikaa.. Varmaan tällä hektisellä elämällä on vaikutuksensa :LOL:
 

Yhteistyössä