Uusnatsit ja Oulu

vierailija
Oulun rasismista on tullut pieni kooste Hesariin:

Peruutetaan pikkaisen historiaan:

2019 maaliskuussa oli 51 ihmistä tappanut Christchurchin moskeija-isku. Tästä lähti perussuomalaisten keskuudessa leviämään paljon meemejä ja silloin monet laittoivat someen esim. iskussa tulleen kommentin "subscribe to pewdiepie". PewDiePie itse lopetti tämän meemin sen jälkeen kun äärioikeisto ja suomessa perussuomalaiset omivat tämän.

Muistaakseni Oulussa oli tunnettu rasisti oikeudessa joko syytteessä tai nostanut kunnianloukkaussyytteen jotain toista kohtaan tämän tapahtuman jälkeen. Paikalle tuli niin paljon uusnatseja, että niitä ei laskettu saliin vaan laitettiin viereiseen saliin, johon oikeudenkäynti streemattiin. Katsoin tätä streamia, kun natsit biletti oikeudessa. Siellä oikeudessa soi soundtrakkinä tuon Christchurchin moskeija-iskun soundtrakki.

Sitä katsellessa ajattelin, että Oulu on menetetty. Sillä tiellä ollaan.

Löytyykö tätä streamia mistään?
 
vierailija
Tarina jatkuu edelleen:

Suomessa 15. maaliskuuta 2024, Christchurchin moskeijaiskun vuosipäivänä, suomalainen armeijan aliupseeri pidätettiin epäiltynä joukkosurman suunnittelusta Vaasan yliopistossa sinä päivänä. Hänen motivaationsa oli, että maailma tarvitsi “massiivisen harvennuksen” lopettaakseen “itsekkään individualismin”, “ihmisen rappeutumisen”, ilmastonmuutoksen ja näkyvän kulutuksen. Suomen poliisi kuvasi häntä ekofasistiksi ja kertoi, että hän oli lukenut Nietzscheen, Linkolaan ja Kaczynskiin liittyviä kirjoja. Lisäksi hän oli ylistänyt Pekka-Eric Auvisen teoista internetkeskusteluissa ja vieraillut Jokelan koulussa, missä hän toteutti joukkosurman.

Tuo on käännös englanninkielisistä wikistä
 
vierailija
Miksi persut vastusti uutta seksuaalirikoslakia?
Niinpä. Helsingin kaupunginvaltuustossa tehtiin jokunen vuosi sitten aloite seksuaalisen häirinnän estämiseksi ja häirintäyhdyshenkilön nimeämisestä. Wille Rydman oli ainoa, joka äänesti aloitetta vastaan. Nyt hän on ministerinä.

Persujen - ja monen muun - on turha tulla enää esittämään, että puolustavat tyttöjä ja naisia häirinnältä ja hyväksikäytöltä.
 
vierailija
"Muistaakseni Oulussa oli tunnettu rasisti oikeudessa"
Tarkoittanet Junesta. Onko hänen ulkonäössään jotain sellaista, ettei hän koe rasismia kuten muut maahanmuuttajaistaiset. Eivät kaikki paikallisetkaan voi tunnistaa häntä ulkonäöltä. Vähemmistö seuraa hänen striimiään.

Jonkin verran menneisyydessä seurasin mitä hänellä on sanottavaa. Sain kuvan ihmisestä, joka viettää erittäin paljon aikaa tietokoneen ääressä. Kävikö naisystävä enemmän ruokakaupassa ihmisten ilmoilla kuin Junes, naisen vielä eläessä.. Mikä sai naisystävän tappaneen itsensä.. voimme arvailla.

Kameran kanssa liikkuminen suojaa Junesta.

Junes on ollut pitkään työhön. Työhaastatteluissa on todennäköistä, että hän on kohdannut hiljaista rasismia siinä missä muutkin ulkomaalaisperäisiltä näyttävät, mutta sitä ei vaan ole kehdattu sanoa Junekselle päin naamaa.

Mikä on Juneksen arvo ihmisenä rasisteille, kun hänelle ei ole enää käyttöä?
 

Yhteistyössä