uuden talon osta, riittääkö kk tulot lainan maksuun..

Heissulivei!

Olisi haaveissa ostaa uusi talo. Kuukausi eräksi tulisi n. 800-900euroa(sis.korot) ja mieheni ja minun yht. tulot 2500e puhtaana. elikkä 2500- 800/900e = 1700/1600e....

Riittääkö elämiseen + kahden mukulan kasvatukseen??? :/

KIITOS JO ETUKÄTEEN KOVASTI VASTANNEILLE!!! :heart:

 
vieras
No, me saadaan yhteensä reilu 3000,- ja siihen jotain vielä päälle..
Meillä ei ole tosin autoa, mutta lainaa maksetaan reilu 900,-/kk ja ihan hyvin me ainakin elellään. Eikä siis tee tiukkaa ollenkaan.
 
Jänis
Alkuperäinen kirjoittaja sanukka:
Heissulivei!

Olisi haaveissa ostaa uusi talo. Kuukausi eräksi tulisi n. 800-900euroa(sis.korot) ja mieheni ja minun yht. tulot 2500e puhtaana. elikkä 2500- 800/900e = 1700/1600e....

Riittääkö elämiseen + kahden mukulan kasvatukseen??? :/

KIITOS JO ETUKÄTEEN KOVASTI VASTANNEILLE!!! :heart:
Ette te saa ihan noin paljon lainaa, kun kuukausierän päälle pankki laskee vielä muut asumiskulut. Tai siis en ainakaan usko, että saatte.
 
Keittiönoita
Mun mielestä kannattaisi vielä laskea jätehuollon, lämmityksen, kiinteistöveron yms aiheuttamat kustannukset. Ja sitten muut kuukausittaiset menot eli mahdollinen auto, puhelinlaskut, vakuutukset jne.
 
tiukille menee
Meillä kaksi lasta ja lainan lyhennys korkoineen 1000e/kk.
Meidän käteen jäävät tuloy yhteensä 4000e - 4300e/kk.
Silti kaikki menee mitä tuleekin, joten en missään nimessä ottaisi tuollaista lainaa noin pienillä tuloilla.
 
vieras
Ottakaa huomioon myös lämmityskulut, jätehuolto, vesi/jätevesimaksut, kiinteistövero, mahd. katumaksu, talon kunnossapito (yllättävän kallista), puutarhakulut, ym. satunnaiset maksut, jotka vuokra-asumisessa tai as.oy:ssä sisältyvät vuokraan tai vastikkeisiin jaettuna useammalle asunnolle.
 
vieras
tarkoitin että kun uusien talojen hinnat on ihan pilvissä... en tiedä kuinka teillä päin mutta meilläpäin omakoti talo koko luokkaa 4h+keittiö maksaa n. 200000euroa teidän lapsetkin joutuu maksaa tuon hintaista taloa vielä...
 
nekku
joo aika pienet tulot teillä kieltämättä on noin isoon lainaerään kuussa.. me tienataan puhtaana noin 2500e ja lainaa lyhennetään 700e kuussa ja pärjäillään ihan ok.
 
Juu, tällä hetkellä asutaan vanhemmassa ok talossa, josta maksetaan 500e kk. Tosin meillä on tulot kasvamassa vähitellen (yrittäjänä, jossa tulot nousee kok.ajan). Ja mitä nyt maksetaan, silti jää jemmaan rahaa... Eli eikös sen voisi ajatella että sen 300-400 mikä nyt jää yli(siis jää sitä enemmänkin), voi hyvin sijoittaa uuteen isomaan lainaan???
 
hmm
Vähän turha spekuloida, koska pankki sen määrittää lopulta paljonko edes saatte lainaa, ja maksimi taitaa olla kokonaisasumiskustannuksista noin 40% luokkaa (nyt vielä vähempi?). Teillä vetää reippaasti yli, kun lisäät lainanlyh. ja korkojen päälle muut asumiskulut.
 
Laura
No me saadaan noin 3700 ?/kk nettona ja maksetaan kuukaudessa lyhennystä kaikkineen noin 940 ?/kk. Ei tartte pihistellä tietenkään, mutta oon tyytyväinen, ettei tarvii enemmän maksaa kuukaudessa lainaan. Voi tehdä muutakin.
 
sivumennen
No ei oo tosikaan, että joensuusta saisi TALON alle 150 000? Oikeesti? Mikkelistäkään saa kuin hyvä jos rivarin tolla hinnalla. Ja käsittääkseni joensuu on vähän isompi kaupunki.
 
Tiuski
Laittakaa kaikki menot paperille, kaikki tulot paperille, miettikää millä summalla olette nyt eläneet ja miettikää mikä riittää. Ihan realistisesti kaikki mahdollinen meno paperille. Sitten tiedätte, miten rahat riittäisi.
 

Yhteistyössä