Uudelle vauvalle tutti vai ei tuttia? Esikoinen reilu 2v juu

  • Viestiketjun aloittaja viininpuna
  • Ensimmäinen viesti
viininpuna
Kuulisin mielelläni kokemuksia esikoisten suhtautumisesta uuden vauvan mahdolliseen tuttiin, kun vasta on itse luovuttu tutista.

Meille on tammikuussa tulossa toinen lapsi, ja 2v2kk poika "lahjoitti" perjantaina tuttinsa oravavauvoille... Hän sai vastalahjaksi uuden ihanan pehmolelun; Ihaa-aasin, josta tykkää kyllä kovasti. Nyt hän ei ole itkenyt tuttien perään, ei taida niitä edes kaivata. Nukahtaminen vaan ei meinaa onnistua. Viikonloppuna poika huusi ja mekkaloi, pyöri ja hyöri sänkyssä niin että paikat on mustelmilla, ei pysynyt sängyssään ja halusi milloin mitäkin: syötävää, verhot auki, peitto pois/päälle, ja peräti potalle. Päiväsaikaan potasta ei saisi edes puhua, hän kakkaa ja pissaa vain vaippaan. Eilisilta meni jo astetta paremmin, kun luettiin piiiitkä iltasatu. Siinä ajassa ehti hyvin kierrokset laskea ja päästiin yhdellä sänkyyn ohjauskerralla.

Olen ajatellut, ettei uudelle vauvalle todellakaan laitoksella jo tungeta tuttia suuhun. Paljon "vähemmällä" pääsisi, kun ei tarvitse alussa huolehtia niiden keittämisestä, "onhan varmasti tutti mukana" -varmisteluista, myöhemmin vierottamisesta jne. Meilläkin tutti ja rätti oli lähinnä nukahtamista varten. Muulloin niitä ei juuri tarvittu. Rätti saa olla pojalla edelleen käytössä, samoin Ihaa.

Nyt sitten luin keskustelua tutittomien peukalon imemisestä, eikä se kyllä houkutellut. Sitähän ei oikein voi estää, jos vauva keksii alkaa imemään peukkua vai voiko? Tutista olisi tavallaan helpompi vierottaa kuin omasta peukalosta. Jospa sitten kuitenkin tarjoisin tuttia uudelle vauvalle... Vaan miten mahtaa esikoinen suhtautua? Onhan tässä tietystivielä 2,5kk aikaa totutella tutittomuuteen, mutta vähän arveluttaa. Jos tuo välkky keksii alkaa syömään vauvan tutteja tai tajuaa vasta sitten, mistä on luopunut tai jotain.
 
Peukunimijä
Hei!

Kylläpäs se tahtoo niin olla, että jos ei tuttia ole niin sitten peukku. Meidän tyttö ei ikinä syönyt tuttia mutta peukkua kyllä. Ja välillä melkein nahka irti, kun niin imeskelee peukkua. Ja siitä peukusta vähän hankala irrottautua ja vieroittaa:)

Ja en mä usko, et sitten enää muistaa tuttia, kun vauva tulee. Kuitenkin meilläkin tuntui, että ei millään päästä irti tuttipullosta ja sit ku näkee muilla niin haluais juoda tuttipullosta. Näin ei kuitenkaan käynyt!

Onnellista odotuksen loppua ja toivottavasti kaikki sujuu hyvin:)
 
ARCHIE
Meillä tytöillä on ikäeroa 1v2kk ja esikoisella oli tutti käytössä kun kuopus syntyi. Sitten kun vanhempi täytti 1½ vuotta niin ajattelin että olis korkea aika ruveta tutista luopumaan ja niin myös tehtiin vaikka pienemmällä olikin vielä tutti käytössä. Ihmeen hyvin sujui, ainut seuraus oli et nukuttaminen oli vaikeampaa; päiväunille vaunuihin nukahti aikaisemmin itsekseen niin tutista luopumisen jälkeen vaunuja piti heiluttaa kunnes nukahti, samoin yöunille mennessä oppi että nukutetaan viereen vaikka aikaisemmin nukahti sänkyynsä. Eipä tuo pahemmin tuttinsa perään kaipaillut vaikka toinen sitä söikin, muutaman kerran toi pikkusiskolle tutin ja kun toinen ei sitä huolinut niin pisti omaan suuhunsa :D Niin ja ajoittain kyllä muutenkin maisteli siskon tuttia muttei sen kummennin ollut vaatimassa sitä itselleen. Lisään vielä et meillä tosin tuo tutin käyttö on rajoitettu kummankin kohdalla uniaikaan eli jatkuvasti sitä ei ole kumpikaan syönyt.
 
tutiton
Meillä on kaksi lasta, 3-vuotias ja kahdeksankuinen, eivätkä kumpikaan ole syöneet tuttia - eivätkä peukkukaan. Ennen nuoremman syntymää pohdin, että nyt opetan tutille, että yönukuttamiset sujuisivat paremmin, mutta niinpä jäi tutti tälläkin kertaa oppimatta. Muutamia kertoja käytettiin, mutta siihen jäi... Rinnalla ovatkin sitten viihtyneet :)
 
Walas
Meillä 2 poikaa, molemmat ilman tuttia. Esikoinen ei huolinut, ni tuumattii et ei ees tarjota toiselle. Ei tuo 3 vee ainakaa oo peukussaan kiinni.. ja 5kk.. on kait ihan normaalii et käsiään välillä lupsuttelee.. =)
 

Yhteistyössä