uudeksi vuodeksi jotain hyvää!

  • Viestiketjun aloittaja mutsi80
  • Ensimmäinen viesti
Päärynäinen kalkkunawokki

300 g kalkkunanfileetä suikaleina

Lihan marinadi:
½ dl soijaa
2-3 rkl perunajauhoja
sipulia
porkkanaa
lanttua
kesäkurpitsaa
purjoa
paprikaa
päärynää
inkivääriä
sherryä
suolaa
öljyä

1. Sekoita marinadi ja lihat, anna kalkkunan maustua mielellään ainakin puolisen tuntia.
2. Pilko vihannekset.
3. Kuumenna öljy ja paista lihat, nosta ne pois pannulta.
4. Paista myös vihannekset nopeasti.
5. Laita liha takaisin pannulle.
6. Lisää inkivääri, ohueksi suikaloitu tai raastettu päärynä ja loraus sherryä.
7. Anna hautua hetken.
8. Lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta.

Tarjoa
- Villiriisin tai jasmiini & basmatiriisin kera
- Vihersalaattia, jossa päärynän puolikkaita.

Valkosipuliperunat
perunoita
sipulia
valkosipulia
kuohukermaa
mausteita

1. Pilko perunat.
2. Kaada päälle mausteet ja kermaa niin että perunat peittyvät lähes kokonaan.
3. Kypsennä uunissa 200 astetta n. 1 tunti niin että perunat ovat pehmenneet ja kerma on hyytynyt.

Porsaan grillileikkeet ja sipulit

8 viipaletta porsaan ulkofileetä tai porsaankyljystä
2 rkl öljyä
2-3 tippaa balsamietikkaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
(rosmariinia)
4-8 kesäsipulia
vettä, suolaa

Lisäksi:
tomaattinen valmiskastike, esim. pastakastike

1. Lämmitä lihat huoneenlämpöisiksi.
2. Nuiji lihat kevyesti nyrkillä.
3. Leikkaa niiden reunaan muutama poikkiviilto, etteivät ne käpristy kypsymisen aikana.
4. Sekoita öljy ja etikka ja valele lihojen pinnat.
5. Kypsennä kyljyksiä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, ensin toiselta ja sitten toiselta puolelta. Mausta ne kypsinä.
6. Viipaloi yksi sipuli raakana ja kiehauta loput suolalla maustetussa vedessä puolikypsiksi.
7. Valuta ja grillaa kypsiksi kyljysten kanssa.
8. Tarjoa lisäksi raakoja sipulirenkaita, keitettyjä perunoita ja kiehautettuja kasviksia, esim. sokeri-herneitä.

Muuta
Porsaanliha on aina mehevää, koska siinä on hiukan rasvaa mukana. Kypsennä liha täysin kypsäksi eli niin, että pistokohdasta valuva neste on kirkasta tai ainakin vaaleanpunertavaa.

Lisänä
Salaattia maun mukaan

Jälkiruoaksi

Enkelinruoka

kuohukermaa
keksejä
vaniljasokeria
kardemummaa

1. Vatkaa paksu kermavaahto.
2. Murskaa keksit murusiksi.
3. Sekoita ne ja mausteet vaahdon sekaan.

tai

Havaijin banaani
ananasta
banaania
vaahteranlehtisiirappia
öljyä paistamiseen

1. Kuori ananas ja banaani.
2. Paista öljyssä kauniin väriseksi.
3. Kaada päälle vaahteranlehtisiirappia, kotimainenkin siirappi käy.

 
Meillä useimmiten sekapöytä, missä on lihapullia, nuggetteja, hornetteja, lohkoperunoita, tuoresalaattia, kylmäsavulohta. Joskus oli lisäksi pasta-kinkkumajoneesisalaatti, savusiikaa, mätiä, sipulia, ranskankermaa, palttoonnappeja ja gratinoituja munakoisoja.
Ja tietysti hyvää punaviiniä, slurps. Ja kilokaupalla irtokarkkeja!
 

Yhteistyössä