Uskooko jotkut oikeasti siihen että sokerivero vähentäisi makean syömistä?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Syön itse liikaa makeaa. Ei se mihinkään vähenisi vaikka makeiden tuotteiden verotus kasvaisi. Ainoastaan oma päätös syödä terveellisesti auttaa. Valtion ohjailuyritykset vaan ärsyttäisivät.
 
vierailija
Uskon, että vaikuttaa. Ainakin itse vältän ostamasta Fazerin suklaalevyjä, jos hinta on yli kahden euron. Jos hinta on alle kaksi eroa, niin useimmiten levy lähtee mukaan. Uskon, että varsinkin lapsilla hinta ratkaisee hyvinkin paljon. Jos karkit ovat halvempia, niin niitä ostetaan enemmän.
 
vierailija
Eipä kait tupakkaveronkaan nosto vähennä tupakointia, perusteena lienevät ennemminkin haitat ja lisäkustannukset kansanterveyteen - ja kait on ajateltu että sokeriveron tuotot menisivät liikalihavuuden hoitoon.
 
Kts. taloustieteen termi kysynnän hintajousto. Makeisten kohdalla se on selvästi suurempi, kuin esimerkiksi alkoholin ja tupakan kohdalla, joiden menekkiä on noin perinteisesti veron korotuksilla pyritty hillitsemään. Makeiset kuuluvat hyödykkeinä myös ns. extrahyödykkeisiin, joissa hinnan nousu näkyy nopeasti kulutuksen laskuna. Makeisia kun ihminen ei tarvitse samassa suhteessa, kuin vaikkapa maitoa tai leipää. Eli vastaus kysymykseesi: kyllä uskon.
 

Yhteistyössä