Uskaltaisitteko syödä

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
V

vierailija

Vieras
Jos olisitte la päivällä hakeneet kiinalaisesta mukaan,
ja sitä kastiketta ja kanaa olisi jäänyt, ei riisiä.
Niin uskaltaisitteko vielä tänään syödä jos ollut tämän 2pv jääkaapissa ja keittäisin itse riisiä siihen?
 
Päähän sattuu, kun miettii että miten nämä tällaiset ihmiset edes selviytyvät yhteiskunnassa kun yksinkertaisimpiinkin asioihin pitää kysellä ohjeet nettipalstoilta.

Oikeasti, mitä helvettiä?

Ei voi syödä. Kuolet välittömästi jos erehdyt maistamaan.
 
hot-girl11.jpg
Päähän sattuu, kun miettii että miten nämä tällaiset ihmiset edes selviytyvät yhteiskunnassa kun yksinkertaisimpiinkin asioihin pitää kysellä ohjeet nettipalstoilta.

Oikeasti, mitä helvettiä?

Ei voi syödä. Kuolet välittömästi jos erehdyt maistamaan.
 
Riisi kestää pitempään. Kestää viikon ja mitään ei oo ikinä tullut. Kanasta en olis niin varma.
Mulla on jäänyt päähän tuo vähän aikaa sitten ollut kohu riisin nopeasta pilaantumisesta:

"Karjalanpiirakka huoneenlämmössä on riski
Erityisen pilaantumisherkkä on myös keitetty riisi. Riisiä ei miellettä helposti pilaantuvien joukkoon, mutta siellä se silti on.

– Riisin pilaantumisen aiheuttaa Bacillus cereus -bakteeri, kertoo Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen.

– Bacillus cereus -bakteeri on yleinen ympäristöbakteeri, jonka itiöt selviävät keittämisestä. Sitten se aktivoituu hitaasti jäähtyessä, Annika Pihlajasaari toteaa.

Bacillus cereus -bakteereiden joutumista elintarvikkeisiin ei voida Eviran mukaan täysin estää, ja siksi niitä esiintyy lähes kaikissa elintarvikkeissa. Yleisimpiä välittäjäelintarvikkeita ovat liha- ja riisiruoat, maitotuotteet ja vihannekset. Esimerkiksi Bacillus cereus bakteeria muistuttava ympäristöbakteeri Clostridium perfringens esiintyy yleensä lihassa.

Siellä missä on riisiä, on riski myös bakteerin aiheuttamasta ruokamyrkytyksestä. Listalle joutuvat muun muassa lihapiirakat ja karjalanpiirakat.

– Kaupoissa karjalanpiirakoita säilytetään milloin missäkin, mutta itse ostan vain kylmäkaapissa olevia tuotteita. Riski on aina olemassa huoneenlämmössä säilytetyssä karjalanpiirakassa, sanoo Pihlajasaari.

Samaan riskiryhmään Pihlajasaari nostaa lihapiirakat.

- Kaupoissa lihapiirakat ovat usein kylmässä. Ehkä ne mielletään enemmän kylmätuotteeksi, kun niissä on lihaa sen riisin lisäksi.

Lihapiirakan herkkyydestä ylitarkastaja kertoo oitis esimerkin.

- Juuri tuli sellainen tapaus, missä lihapiirakoita kuljetettiin lämpimässä autossa liian lämpimään jääkaappiin, mistä sitten isommalle joukolle tuli ruokamyrkytyksiä.

Marttaliiton kehittämispäällikölle pilaantunut riisi on tuttu näky.

– Jokainen voi tehdä tieteellisen kokeen kotonaan riisin pilaantumisvauhdista. Kattilan voi jättää ilman kantta keittiön pöydälle vaikka yöksi. Riisin päällä on aamulla limainen kerros, Arja Hopsu-Neuvonen kuvailee."

En tiedä, miten vaarallista tuokaan nyt sitten on, mutta kyllä riisi alkaa nopeammin haista kun kana :D
 

Yhteistyössä