Ulkomaille matkustamisesta

Kuka on matkustanu alle vuoden ikäisen kanssa johonkin lämpimään maahan?? Ois kiva kuulla kokemuksia sekä euroopan matkailusta sekä kaukomaiden.. Kestikö vauva kuumutta hyvin vai oliko hankalaa? Kaikenlaiset kokemukset otetaan mielellään vastaan..
 
Hep!

Matkustettiin 11kk vanhan pojan kanssa U.S.A:han ja 1vuoden ikänä muutettiin Singaporeen (jossa lämpötila aina 28-32). Hyvin on sopeutunut trooppiseen ilmastoon. Paljon vain varjoa ja nestettä. Uimisesta tykkäsi heti ihan kamalasti, joten sitä harrastetaan paljon.

Lennot on aina mennyt mielettömän hyvin kun valittu yölento. Eli poika nukkuu aina suurimman osan ajasta. Ruokapuolikin on aina toiminut paikallisen menyyn mukaan.

Tuon ikäiset lapset sopeutuu todella hyvin vaihtuviin ympäristöihin. Heille on tärkeintä vain omat vanhemmat. Eli vaikka yöpaikka muuttuisi tiuhaan tahtiin, niin ei ole ongelmia ilmennyt. On ollut vain tuttu pehmolelu mukana.

Bon voyage!
 
Me oltiin juuri 2,5 kk ikäisen tytön kanssa Kroatiassa helleaaltojen aikaan (n. 37 astetta). Hyvin meni eikä tyttö ollut moksiskaan kuumuudesta vain äiti hikoili. Ilmastoitu hotelli tietysti auttoi. Varjossa pidettiin ja imetin tiheään.
 
Me olimme pari viikkoa sitten Kreikassa silloin 7,5 kk ikäisen tytön kanssa. Reissu meni hienosti eikä lämmin sää haitannut tyttöä ollenkaan. Hotellihuoneessa oli ilmastointi ja se tietysti auttoi asiaa kovasti. Soseet ja vaipat veimme mukana Suomesta (ainakin vaipat oli tosi kalliita siellä, kun jouduimme niitä vähän lisää ostamaan). Maitohappobakteereja syötimme koko matkan ajan. Mekin oleilimme pääosin varjossa, altaassa kävimme polskimassa ja silloin tietysti pääsi aurinkokin porottamaan, meidän neidillä oli silloin päällä uv-suojavaatteet (haalari+lippis) ja hyvin selvittiin näin. Hieno reissu oli ainakin meillä! Asteita taisi olla n.35-40. =)
 
Me olimem juhannuksen aikaan Kyproksen Pafoksella 9 kk:n pojan kanssa. Lennot meni hienosti mennen tullen. Jos vauva on pieni niin
suosittelen vauvakopan varaamista. Meillä oli se. Poika juuri ja juuri
mahtui siihen. Seuraavalla matkalla sitä ei enää tarvita.
Ruokia ja vaippoja en vienyt mukana kuin sen verran, että vuorokausi pärjätään. Kannattaa ottaa selvää onko kohteessa kaikkea saatavilla.

En viitsinyt matkalaukkua täyttää kaikenmaailman ruokapurkeilla yms, koska kaikkea sai sieltä eikä ne sen kalliimpia olleet kuin Suomessakaan.
Ehkä maitojauhetta tuttelia tms. kannattaa ottaa. Se on helppoa kun voi maidon sotkea veteen, jos ei imetä.

Suosittelen kyllä hyvän matka-apteekin varaamista mukaan. Meillä ei onneksi mitään tarvittu. Huom. kannttaa käydä ostamassa puuduttavia korvatippoja kaiken varalta nousujen ja laskujen varalta. Niitä myy ainoastaan Yliopiston apteekit.
Mukaan myös kunnolliset sateenvarjorattaat, jossa selkänojan saa makuuasentoon. Myös rintareppu voi olla hyvä. Meillä ei sitä ollut.

Me liikuimme aika paljon retkillä ja myöskin taksilla. Turvaistuimiahan siellä ei ole. Vauva meni hyvin sylissä turvavöissä.
Tietysti sattui se helleaalto. Varjossa oli koko viikon 40 astetta, mutta kaikki meni loistavasti.
Eikun matkaan vaan ja mukaan pitkää pinnaa.
 
Moikka! Meidän poika oli ekan kerran ulkomailla 3kk:n ikäisenä, seuraavan kerran 6kk:n ikäisenä ja tarkoitus olisi lähteä taas syksyllä muutamaksi viikoksi, kun poika on 9kk. Kaikki reissut on menneet loistavasti lentoineen ja jopa useine koneen vaihtoineen! Sopivan rento asenne ja pitkä pinna auttaa lasten kanssa matkustamisessa. Lapsikin nauttii, kun vanhemmat ovat "lomafiiliksellä". Ainakin euroopassa saa kaikkea tarvittavaa myös kaupasta, mutta pieni selviytymispakkaus on aina hyvä olla mukana. Ei muuta, kun rohkeasti reissuun!
 
Me asumme eräässä suomalaisten keskuudessa suositussa Etelä-Euroopan lomakohteessa ja hyvin nämä lapset täälläkin pärjäävät :) Paljon ollaan taaperon kanssa ulkona ja rannalla, enkä koskaan ole ajatellut lapselle pitkähihaisia vaatteita helteellä laittaa, päinvastoin...mieluummin on alasti. Aurinkorasvaa (suojakerroin extreme) käytän vain rannalle mennessä ja pihalla uima-altaassa. Hatut tai huivit ei pysy päässä...Paljon juomaa niin aikuisille kuin pikkuisillekin kuumalla kelillä.

Rannalla ollessa taaperon kanssa on ehdoton pikkuinen, puhallettava uima-allas jossa lapsi viihtyy ja aikuiset saa rauhassa nauttia auringosta. Allas kannattaa suojata aurinkovarjolla...

Alle puolivuotiasta en minä mielellään rannalle veisi ennenkuin vasta illan viiletessä. Merivesi on terveellistä vauvan iholle ja korvatulehduksia ehkäisemään :attn: eli uimaan vaan ;) Meillä lastenlääkäri suositteli vauvan uittamista meressä 3kk iästä alkaen.
 
Sellaista olen pohtinut matkustamiseen liittyen, että miten lapset reagoivat isoon aikaeroon? Olimme ennen lapsen syntymää USA:ssa ja siellähän aika on ihan päälaellaan Suomeen verrattuna ja itselläkin menee aikaa tottuessa. Te ketkä olette kaukomatkoja tehneet, eikä lapsen rytmi mene ihan sekaisin, kun kohteessa on päivä, kun lapsella on yö? Jotenkin ajattelisi, että lapsen pitäisi olla tosi vanha, jotta hänelle jollakin tapaa pystyisi selittämään, että sinulla on nyt väsy, mutta valvotaanhan vielä B) ? Onko lapsillanne ollut vaikeus palauttaa omaa rytmiä, esim 1-vuotiaan, kun olette palanneet lomalta ja onko kohteessa ollut niin, että päivisin lapsi nukkuisi ja yöaikaan valvoisi, kuten hänen oikea rytminsä on?
 
Olimme 9kk:n kanssa Dominikaanisessa Tasavallassa ja kotiaikaan verrattuna 7 tunnin aikaero. Koitimme pitää lapsen ruokailujen välit ja ruokatyypit (välipalat, lounas jne...) samassa rytmissä kuin kotona matkustamisen ajan. Ehkä annoimme lisävälipaloja perille päästyä jotta pääsimme paikalliseen aikaan ja ruokailurytmiin kiinni. Meidän pikkuinen sopeutui hyvin aikaeroon...Annoimme hänen nukkua silloin kuin nukutti.
 

Yhteistyössä