Ujo ja arka lapsi

Meillä 8-vuotias tokaluokkalainen joka on aina ollut ujo ja arka, sellainen herkkä poika. Uudet tilanteet ja asiat jännittävät tosi paljon.
Nyt on opettajalta tullut viestiä, että poika ei keskity tunnilla, katselee seiniä ja kattoa ja touhuilee ihan omiaan. Opettaja joutuu siis jatkuvasti huomauttelemaan asiasta. Koulu kuitenkin menee ihan kivasti eli oppia on kyllä päähän jäänyt vaikka ei keskitykkään.
Juteltuani opettajan kanssa tuli nyt julki tämä arkuus ja opettajan mielestä asiaan pitäisi puuttua ennenkuin siitä vanhempana tulee mahdollisesti ongelmia.
Olen nyt keskustellut terv.hoitajan,koulupsykologin ja perheneuvolan kanssa ja olen yhtä neuvoton kuin aikasemminkin.
Osaako kukaan neuvoa, mitä pitäisi tehdä?
 
Meillä kanssa samanikäinen poika, joka myös oli ujo ja arka ja haaveilija. Onneksi rohkaistui eskari-iässä ja se ei ole enää ongelma. Tosin vieläkin on ujonpuoleinen eikä tykkää hirveästi nujastaa vieraampien kavereiden kanssa.

Onko pojallasi kavereita? Käykö hän harrastuksissa? Jos molempiin on vastaus kielteinen niin yrittäkää keksiä joku mieleinen harrastus ja sen kautta voisi sitten saada kavereitakin. Jos kaveri löytyy, niin voisivatko lähteä yhdessä kokeilemaan jotain harrastusta. Tuossa iässä ei vielä niin haittaa vaikka äiti olisi eka kertoina harrastuksessa mukana, mutta vanhemmiten ei varmaan enää kehtaa äidin kanssa lähteä.
Toivottavasti keksitte jonkin konstin!
Voit laittaa yksäriä jos haluat.
 

Yhteistyössä