Tyttö 16v - Mahdollisesti raskaana!

  • Viestiketjun aloittaja "huolestunut äiti"
  • Ensimmäinen viesti
"huolestunut äiti"
Tyttäreni 16v - kertoi harrastaneensa suojaamatonta seksiä tiistai aamulla. Eli toissapäivänä. Laskimme äsken hänen kuukautiskiertoaan, jonka mukaan tänään olisi kiertopäivä 15. Annoin hänelle yhden ovulaatiotestin itseltäni, hän teki sen tänään, ja selvää positiivista näyttää.

Hän on kovin nuori, eikä halua lapsia vielä, mikä on hienoa, että tajuaa sen itsekkin. Mutta kysymykseni kuuluu, onko raskaus mahdollinen, kun on harrastanut seksiä 2pv ennen ovisplussaa? Kuinka kauan siittiöt yleensä elävät? Onko myöhäistä hakea tytölle jälkiehkäisypilleri?
 
Onhan se mahdollista, kyllä ne sen pari vuorokautta jaksavat pörrätä. Jälkiehkäisypillereiden hankinta on tässä vaiheessa myöhäistä, ne pitää ottaa mahd. aikaisessa vaiheessa, korjatkaa jos muistan väärin - viimeisintään 48 h päästä vahingosta....?

:hug:...kuukautisia sitten odotellessa...nyt on aikaa miettiä, mitä sitten jatkossa tehdä...

Tulikin korjausta jo hetimmiten - eli 72 tuntia on se varoaika...
 
Jos ei ole valmis ostamaan ehkäisyä nolostelun vuoksi, ei ole valmis kyllä seksiinkään, mielestäni. Sen verran pitää olla häpyä, että kehtaa kondomit ostaa tai varata lääkärille aikaa pillereitä varten, jos kerran kokee seksiinkin olevansa valmis. Se on sitä kypsyyttä.

Siittiöt voivat elää muistaakseni jopa 5vrk. Meidän kakkonen sai alkunsa 4 päivää yhdynnän jälkeen. Eli yhdynnän aikana ei vielä ollut ollut ovista, vaan se oli n. 4 päivää yhdynnän jälkeen. Muuten emme sen kierron aikana olleet yhdynnässä, joten kyseinen yhdyntä oli ainoa mahdollisuus, jolloin siittiöitä on laskettu munasolun metsästykseen.
 
ssss
Jos ei kehtaa ostaa kondomeja, sitten ei ole valmis harrastamaan seksiäkään. Jos et kehtaa kumeja ostaa, ja tulet paksuksi suojaamattomasta seksistä, niin kyllä se paljon nolompaa olisi mennä lääkäriin kertomaan että nyt kävi näin ja on raskaana!
Jälkiehkäisypilleri pitää ottaa 72h sisällä yhdynnästä, MUTTA oli joku uusi pilleri nykyään minkä voi ottaa 96h sisällä.
 

Yhteistyössä