Työttömyyskorvauksen saadakseen pitäisi tehdä töitä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Samalla voitais vetää yrityksiltä kaikenlaiset työkokeiluharjoitteluilmaistyöntekijät pois, ja edellyttää yrityksiä palkkaamaan tekijät. Ainakin jos yritys saa yhtään tukia, verohelpotuksia ja/tai verottomia osinkoja.
 
  • Tykkää
Reactions: MAG1
vierailija
Ei ihme että tutkimuksen mukaa maalaislapset ja nuoret, varmaan myös aikamiespojat ovat kaupunkilaisia huonommassa kunnossa
Nykyisin koneet tekee työn maaseudulla, ennen oli toisin piti jo penskana osallistua töihin esim, kymmenvuotiaana olin nostelemassa kaksmetrisiä kuusipöllejä hevosen parirekeen viikonloppuisin, kun oli vapaata koulusta. Kyllä siinä lihakset ja luusto järeyty. Ja kyllä odotin aina innolla seuraavaa viikonloppua, että pääsee isän mukaan metsään hevosenreessä.
Eikä puhuttu mitään lapsityövoimasta.
 
vierailija
Siis, kyllä, Suomessa on ollut aika jolloin työttömille määrättiin hätäaputöitä vaikka pakolla, ojankaivuuta ja sellaista. MUTTA niistäkin töistä maksettiin ainakin 80% palkkaa, siis palkkaa, ei mitään sosiaaliturvaa! Tämä tarkoittaisi nykyään että sen 500 sijaan saisi ainakin 1200.
 
vierailija
Töiden tekemisestä maksetaan yleensä palkkaa.

Ei toimi Suomessa?
Ei ilmeisesti koska erilaisten ilmaistöiden tekeminen on räjähtänyt käsiin. Kuntouttavaa tarjotaan työkykyisillekin ja työkokeilu sos turvalla ei tuo sitä työpaikkaa sen päätteeksi siinä työpaikassa, vaikka se alunperinkin oli tarkoitus, ketjutetaan vaan uusi kokeilija perään.
 
Siellä ne tuet on paljon korkeammat, kuten duunarien palkatkin ja ansiosidonnainen(alkaen 90% palkasta). Töihinkin pääsee helpommin, koska työllistämiseen käytetään paljon enemmän rahaa. Ja silti Tanska on maailman kilpailukykyisin maa
Tanskan talouden hyvä tila on paljolti yhden kapitalistifirman ansiota, uudenaikaisia laihdutus- ja diabeteslääkkeitä valmistava Novo Nordisk on Tanskalle samankaltainen kuin Nokia oli Suomelle 20 vuotta sitten. Tanskan bruttokansantuote kasvoi viime vuonna 1,8%, ilman tuota lääkefirmaa olisi se laskenut 0,1%. Suomen bruttokansantuote laski noin puoli prosenttia.

Ozempic and Wegovy sales are so hot they're powering Denmark's GDPMuistanko oikein, @Kais saattaa olla yksi asiakkaista? Tuet Tanskan taloutta. 🇩🇰
 
Viimeksi muokattu:
Mut silloinhan sitä tosiaan olisikin työssä eikä työttömänä ja pitäisi saada palkkaa.


Tosin oon itsekin sitä mieltä ettei työttömyyskorvauksen pitäisi olla niin suuri että sillä voi elää pitkäänkin ja tarkoituksella jopa jättää hakematta uutta työtä.


Toi taas, siis vapaaehtoistyö, voisi olla enemmän kannustavaa, sosiaalista toimintaa. Tyylillä tuu jelppimään porukalla, haravoidaan vaikka koko kylänraitti puhtaaaksi roskista. Ja "palkkana" saisi ilmaisen lounaan kunnan/kaupungin ruokalasta.

Mut se taas ei vissiin oo sallittua verojen vuoksi, talkootyöhän on nykyään verotettavaa tuloa.


Suomi on turhan hankala maa nykyään.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Tanskan talouden hyvä tila on paljolti yhden kapitalistifirman ansiota, uudenaikaisia laihdutus- ja diabeteslääkkeitä valmistava Novo Nordisk on Tanskalle samankaltainen kuin Nokia oli Suomelle 20 vuotta sitten. Tanskan bruttokansantuote kasvoi viime vuonna 1,8%, ilman tuota lääkefirmaa olisi se laskenut 0,1%. Suomen bruttokansantuote laski noin puoli prosenttia.

Ozempic and Wegovy sales are so hot they're powering Denmark's GDP


Muistanko oikein, @Kais saattaa olla yksi asiakkaista? Tuet Tanskan taloutta.
Noiden sijasta oli rybellys tablettina d2 hoitoon.Ei ollu paljon vaihtoehtoja kun pelkkä tabletti ja insuliini ei auttanut.
Valmistaja taitaa olla sama.
Olen siirtynyt trylicityyn jonka valmistaja on Lilly
 
Ei ainakaan työmarkkinatuki ole niin suuri että huvikseen sillä elää. Kaikki työttömät ei pysty työhön mutta ei pääse kuitenkaan työkyvyttömyyseläkkeelle.
Jos työttömyystuella tehdään työtä niin silloinhan on palkkaa saatava. Vaikea erotella niitä elämäntapa työttömiä niistä jotka haluaisivat töitä mutta eivät saa jostain syystä.
 
vierailija
Työstä saa palkan, alan TES-palkan ja työsuhde-edut, eikä henkilö ole enää työtön, jos hän on työssä. Käsitteet haltuun!

Orjuus on sitten asia erikseen, työorjuudessa saa työstä ylläpidon eli sen verran ruokaa että pysyy hengissä, vaatteet ja katon päänsä päälle. Alipalkkaus taas on rikollisuutta eli ihmisriistoa.

Perustuslaki takaa minimiperusturvan, jos palkkatyötä ei ole tarjolla, se ei puhu alipalkatusta pakkotyöstä tuon minimiturvan saannin ehtona. Aikooko kokoomuksen, persujen, RKP:n ja kristillisten oikeistohallitus palauttaa työorjuuden ja tuoda alipalkkauksen tes-palkkauksen rinnalle komentotaloudessaan, jossa hallitus yhdessä elinkeinoelämän kanssa päättää palkat ja työehdot? Aiemmin tuota hallituksen ja elinkeinoelämän yhdessä johtamaa hallintotapaa on kutsuttu fasismiksi?
 
vierailija
Ei korvausten vastineeksi tehdä työtä.

Palkan vastineeksi tehdään työtä.

Työn valintaan ei tarvitse työttömille esittää minkäänlaisia neuvoja julkisuudessa, koska työn vapaa valinta on lakiin perustuva oikeus (jota vastaan ei tietenkään aleta etenkään hallinnon toimin toimimaan koska se on lainvastaista)

Joka kerta jos yritetään pakottaa millään tavoin, se on lainvastaista toimintaa, ja rikoksen tunnusmerkistötkin täyttynee jossain tapauksissa.

Keskusteluaiheena työttömien työvalinnat on heidän yksityisasioita, ja yksityisasioista keskustelu julkisuudessa ilman heidän antamaa lupaa on tietenkin myös lainvastaista toimintaa (rikoslaki: yksityisyyttä loukkaavan tiedon levittäminen)
 
vierailija
Suomen perustuslaki takaa perusturvan, mikäli tes-palkkatyötä ei löydy, eikä sitä ole TE-keskuksilla tarjota, joissa työttömät ovat työttöminä työnhakijoina. Työttömän peruspäiväraha ja työmarkkinatuki ovat korvaus siitä että henkilö on työmarkkinoiden käytettävissä työttömänä työnhakijana. Sitten vaan tarjoamaan sitä tes-palkattua työtä työttömille työnantajat, mars, mars!
 
vierailija
Laki ei tunnista sanaa "venkoilemalla".

Työttömyyden varalle tarkoitettu sosiaaliturva ei myöskään ole mitään ilmaisrahaa.

Työttömyys ei ole oma valinta, jos olisi halunnut valita työn, jota ei ole saatavissa.

Oikeistoporvarien valheet kannattaisi siivota kaikilta palstoilta, myös kaikki heidän kieroon väännetyt sanavalinnat.
 
vierailija
Tämänkö takia kokoomus, persut, kepu, RKP ja KD eivät halua kriminalisoida ja sanktioida alipalkkausta, jotta työttömiä voidaan käyttää härskisti alipalkkatyöläisinä.
 
vierailija
Mieluummin mokomalle tukipummieliitille luoti kalloon jokaiselle. Aiheuttavat mokomat laiskurit viiden miljardin euron menot valtiollle. Työtön on jätettä joka on vain siivottava pois.
 
vierailija
Mieluummin mokomalle tukipummieliitille luoti kalloon jokaiselle. Aiheuttavat mokomat laiskurit viiden miljardin euron menot valtiollle. Työtön on jätettä joka on vain siivottava pois.
Sinäkin kuuluisit suljetulle osastolle ja joku saisi taas lisää todella tarpeellista psykiatrisen työtä, joka vähentää vapaalla olevien murhanhimoisten luonnevikaisten äärioikeistolaisten määrää.
 
vierailija
Mieluummin mokomalle tukipummieliitille luoti kalloon jokaiselle. Aiheuttavat mokomat laiskurit viiden miljardin euron menot valtiollle. Työtön on jätettä joka on vain siivottava pois.
Pieni summa 78 000 000 000 euron sossutukemisessa, joista pääosa ansioperusteisia sossutukia, joita henkilö saa sitä enemmän mitä enemmän on tienannut. Jos tulot oltaisiin itse tienattu sinne valmiiksi, niin mitään kestävyysongelmaa ei edes olisi. Kaikille sama yhtäläinen minimiperusturva ja kaikki muu yksityisin vakuutuksin, joiden rahoitukseen yhteiskunta ei osallistu. Tämän jälkeen tuet saadaan tasolle joka on kestävä.
 
vierailija
Esimerkiksi risusavottaa, mummojen ulkoilutusta, tienpientareiden siivoamista ynnä muuta perustyötä, jotka jäävät muutoin tekemättä.

Passiiviselle henkilölle ei pitäisi maksaa mitään, koska se vain kannustaa laiskotteluun.
Natsit ynnä muut fasistit pisti ihmiset tekeen orjatyötä.

Ihmisoikeuksia kun olis tarkoitus noudattaa niin Eu:ssa minimipalkka on muistaakseni 1500 euroa.

Eli päätelmä, työttömyysraha 700 euroa, ei sillä voi Eu-laillisesti järjestää kuin rekrykoulutuksen pyoleksi vuodeksi.

Orjatyön kannattaminen ei ole sinunkaan etusi mukaista, jos olet työelämässä, koska Kokoomuksen työelämäheikennysten takia voit menettää työpaikkasi ilman perusteluja ihan koska vaan.

Työttömän 700 euron takia ei kannata olla kateellinenkaan.

Kokoomus on erikoinen puolue, sivuuttavat sen kokonaan, että valtion velvollisuus on kansalaiselle tarjota jotain, rahoitus kuntapalvelujen järjestämiseksi ei ole ainut valtion velvollisuus, kuten Kokoomuksessa luullaan. Työpaikan ja riittävän toimeentulon, mahdollisuuden opiskella, asumisen asunnossa. Tällä hetkellä Kokoomuksen aloitteesta yksikään näistä ei suomessa ole mahdollista.

Aikuisväestö ei voi opiskella, ei edes terveyssyistä alanvaihtoon suositetut, koska hekin joutuvat tekemään valinnan työttömyyskortistossa roikkumisesta tai opintovelasta, joka on yleensä noin 40000 suuruusluokkaa. Esim. 55 v. lähempänä hautaa olevalle opintovelka on liian suuri velka kun on todennäköisyys kuolla johonkin sairauteen ennen kuin koko velka poismaksettu. (Sairauksien hoitamiseen tarvitaan siis rahaa, ei voi velkaantua enää tuossa iässä.)

Mahdoton tilanne, terveyssyistä alan vaihtoa eli uudelleen koulutusta suosittelee eläkeyhtiö, joka ei siis päästä eläkkeelle, ja samaan aikaan valtio Kokoomuksen johdolla haluaa tehdä opiskelusta mahdotonta.
 

Yhteistyössä