Työministeri ihmettelee: Oppositio ei edes jaa kuvaa taloudesta

vierailija
Työministeri ihmettelee: Oppositio ei edes jaa kuvaa taloudesta

Vasemmisto on Arto Satosen mukaan on niin kaukana talouden tilannekuvastakin, että keinoihin ei edes päästä ..koska oppositio ei luota ideologisiin uskomushoitoihin, joiden tulokset ovat kaikkien nähtävissä.
LÄÄKKEET VAIHTOON!
 
vierailija
Talous paskottu
Työllisyys paskottu
Sote paskotaan
Velkaantuminen ja velanotto ennätyksellistä
Työttömyys kovassa kasvussa
Toimeentulotukimenot paisuu
Köyhyys ja lapsiköyhyys kasvaa
Nälkäisten leipäjonot venyy
Konkurssit hakkaa ennätyksiä
Pahoinvointi lisääntyy
Ennätykselliset sosiaaliturvan leikkaukset
Työläisvihamielisintä politiikkaa 1930-luvun jälkeen
 
vierailija
Purra syyttää suhdanteita Euroopan paskimmasta taloudesta, työllisyydestä jne., vaikka muualla Euroopassa samat suhdanteet. Sen sijaan, mikäli asiat menevät hyvin, kaikki on hallituksen ansiota. Einöhän ole niin että paska hallitus paskoo asiat.
 
vierailija
Ihmisillä ei ole varaa kuluttaa. Ensin tuli yritysten järkky ahneusinflaatio - greedflation ja sitten leikattiin pieni- ja matalatuloisten tuloja sekä päälle vielä alv-tasaverojen nostot. Lisäksi pelko työttömyydestä ja joutumisesta historiallisesti leikatun sosiaaliturvan varaan.
 
vierailija
Antti Lindtman: "Juuri Suomi pudonnut Euroopan pahjanpohjimmaiseksi työllisyys, talous, velkaantuminen jne., vaikka kaikkialla Euroopassa samat suhdanteet. Tuhotoimet ja pelottelu syynä."
 
vierailija
Miksi hallituksen edustajat irvistelevät aina kuin vittuilisivat oppositiolle ja politiikkansa leikkausten kohteeksi joutuville, siis köyhille, matalatuloisille ja duunareille? Sama eilen A-Talkissa, kuin heillä olisi kamalan hauskaa saksiessa ja kurjistaessa. Voiko joku energisoitua muiden kärsimyksestä? Vai onko toi paniikkihymyä.
 
vierailija
”No, ajettiin sitten lyhyttä koronapysähdystä seuranneessa historiallisessa korkeasuhdanteessa valtiontaloutta 10% luokkaa olevilla vajeilla.”
Olihan siellä myös tämä Venäjän hyökkäys Ukrainaan…

Marinin hallituksen aikana itseasiassa globaalit (myös EU-alueen) suhdanteet olivat melko huonot, silti työllisyys oli hyvällä mallilla ja hyvään suuntaan menossa.

Nykyisen hallituksen toimet ovat viemässä päinvastaiseen suuntaan, leikkauksilla on viety kaikki toivo paremmasta - saa nähdä, kuinka pitkään vielä voidaan vedota edellisen hallituksen tekemisiin! Kun kuitenkin monia päätöksiä olivat mukana siunaamassa…

Hallitus on toteuttanut EK:n ja Suomen yrittäjien kaikki märät unet - paikallisen sopimisen laajentamisen, ammattiyhdistysliikkeen alasajon, poliittisten lakkojen kieltämisen, työttömyystuen tiputtamisen… - mikä siis estää työllisyysasteen paranemisen?

Hallituksen mielestä nykyinen (ja tuleva) huono taloustilanne on globaaleista suhdanteista johtuvaa - jos toisaalta olisi taloustilanne nyt hyvä, niin se johtuisi ”loistavasta” hallitusohjelmasta!
Se on juuri näin.
 
vierailija
"Mistä otetaan" kysyi Riikka Purra. Minä kysyisin Purralta ja Orpolta, että koska otetaan yritystuista ja omistajien veroeduista? Mihin menestyvät yritykset tarvitsevat tukia? Ovatpa ne sitten suoria tai epäsuoria, niistä täytyisi päästä eroon. Ja mihin tarvitaan omistajien veroetuja, kaikki samalle viivalle osinkoverotuksessa. Osinkojen verotus kaikki osingot huomioiden on vain vaivaiset noin 3%, vaikka pääomaverotuksen luvut ovat 30% ja 34%. Miksi verovaroja käytetään joutavuuksiin, joista on lähinnä haittaa?
 
vierailija
Purra sanoi A-Talkissa ettei talousoikeistolaisten virkamiesten arvioita saa arvostella 😆
Purra on paavillisempi kuin paavi itse. Purrahan on itse kaiken arvostellut näitä virkamiehiä, kun he ehdottivat työperäistä maahanmuuttoa parhaimmaksi nopeatehoiseksi tavaksi kohentaa Suomen taloutta.
 
vierailija
"Mistä otetaan" kysyi Riikka Purra. Minä kysyisin Purralta ja Orpolta, että koska otetaan yritystuista ja omistajien veroeduista? Mihin menestyvät yritykset tarvitsevat tukia? Ovatpa ne sitten suoria tai epäsuoria, niistä täytyisi päästä eroon. Ja mihin tarvitaan omistajien veroetuja, kaikki samalle viivalle osinkoverotuksessa. Osinkojen verotus kaikki osingot huomioiden on vain vaivaiset noin 3%, vaikka pääomaverotuksen luvut ovat 30% ja 34%. Miksi verovaroja käytetään joutavuuksiin, joista on lähinnä haittaa?
Ay-liike ei halua maksaa veroja, eikä Finnair polttoaineesta.
 
vierailija
Hallituksen työllisyystoimille täystyrmäys
Oppositiojohtajat Koskela ja Lindtman ryöpyttivät hallituksen työllisyystoimia.

– Tällä hetkellä tilanne on se, että niitä työllisiä ei ole tullut yhtään, Lindtman totesi A-Talkissa.

Myös vasemmistoliiton Koskela näki nykytilanteen synkkänä.

– Sen sijaan, että saataisiin 100 000 uutta työllistä, hallituksen toimilla saadaan 100 000 uutta toimeentulotuen saajaa. Se on tuki, jolta on kaikkein vaikeinta työllistyä.

Sosiaalidemokraattinen ajatuspaja Kalevi Sorsa -säätiö julkaisi torstaina työllisyysraportin, jonka mukaan hallituksen päätösten työllisyysvaikutukset jäävät ennustettua pienemmiksi.

Pääministeri Orpo kyseenalaisti raportin uskottavuuden.
 
vierailija
On hämmentävää lukea ja katsella TV:stä palkan korotusten kritisointia. Mielestäni työstä saatava palkka pitäisi olla sellainen, että sillä pystyy elämään ilman tukia. No nyt tukia on karsittu ja ajettu useampia ihmisiä taloudelliseen ahdinkoon EK:n teeseillä Orpon ja Purran toimesta. Sitten kritisoidaan palkansaajien vaateita, jotta saisi edes osan menetyksistään ja inflaation ostovoiman menetyksistä korvattua.
 
vierailija
Puran ja Orpon ylimielisyys ja tosiasioiden kiertäminen ovat ikävää katsottavaa. Kaiken takana on ideologia ja rikkaat, joita hallitus palvelee. Oikeisto ei ole koskaan ajanut työväen tai maan asioita, vaikka näin on saanut osan työläisistä ja muista oikeistopolitiikan toimista kärsivistä uskomaan.
 
vierailija
Ennustan että purran täsmälääke on leikata lisää köyhiltä kun eivät MENE TÖIHIN. Ja tietysti ihanamahtava hallitusohjelma.
Olet kyllä oikeilla jäljillä. Nythän voimakaksikko Orpo & Purra lähtee siitä, että kyse on vain haluttomuudesta tehdä työtä. Ja se paranee sillä, että pannaan ne näkemään nälkää. Mutta voimakaksikko unohtaa kertoa, miten ja kuka sitä työtä tarjoaa. Aika vaikea nähdä ratkaisua, jos konkurssien määrä hipoo vuosituhannen ennätystä. Työtä kyllä tehdään, jos sitä on tarjolla. Nyt ei ole eikä näillä eväillä ole odotettavissa. Lopettakaa ihmeessä tuo jatkuva taantuma-itku. Ei Marin itkenyt koronaa, vaan kääri hihat ja pelasti tuhansia yrityksiä ja kymmeniä tuhansia työpaikkoja. Yrittäkääpä samaan. Ei onnistu edes velkarahalla, vaikka sitä otetaan enemmän kuin edellisen kauden kriiseissä.
 
vierailija
Orpolta tulee taas se, että me haluamme ihmisiä töihin, Purra yleensä huutaa ' menkää töihin' . Eivätkö he vieläkään ymmärrä, että sinne töihin ei niin vaan mennä, jos kukaan ei palkkaa ja jos palkkaa niin pienellä palkalla jolla ei tule toimeen. Ilmeisesti haluavat toimeentulolainkin "sopeuttaa". Lopputulema tästä keskustelusta on, että pienituloista, köyhää ja lapsiperheitä tämä hallitus ei ymmärrä eikä haluakkaan ymmärtää.

Kelvoton ideologinen hallitus- ja eriarvoistamispolitiikka käy ansaitusti kalliiksi.
 
vierailija
Ay-liike ei halua maksaa veroja, eikä Finnair polttoaineesta.
Sdp:lle ja AY-liikkeelle olisi käynyt, mutta oikeistolle ja elinkeinoelämälle ei käynyt:

Etujärjestöt lobbaavat kiivaasti Sdp:n ajamaa uutta veroa vastaan – Antti Rinne: ”Jostakin täytyy rahaa löytää”
16.5.2019
"Sdp uskoo, että lähdeverolla saataisiin valtion kirstuun rahaa vuosittain 400 miljoonaa.

EK, Keskuskauppakamari, Perheyritysten liitto ja Suomen Yrittäjät ovat vedonneet hallitusneuvotteluihin osallistuviin puolueisiin, jotta Sdp:n ajamaa viiden prosentin lähdeveroa ei toteutettaisi.

Myös Finanssiala ry vastustaa kiivaasti lähdeveroa, joka takoisi Sdp:n mukaan valtion kirstuun joka vuosi 400 miljoonaa euroa.


Lähdevero koskisi institutionaalisten sijoittajien ohella yleishyödyllisiä yhdistyksiä, säätiöitä ja ammattiliittoja.

Antti Rinne, miten kommentoit lähdeveron ympärillä käytävää keskustelua?

– Jos halutaan osaavaa, ammattitaitoista, koulutettua työvoimaa ja pitää yhteiskunta vakaana, ennakoivana ja rauhallisena, se edellyttää, että satsaamme hyvinvointivaltion erilaisiin elementteihin, muun muassa koulutukseen ja sosiaaliturvaan. Kun näihin vaaditaan rahaa, jostakin täytyy rahaa löytää ja jos jokainen sanoo, että ei, niin sitten ei löydy rahaa ja pitää jättää hyvinvointivaltio kehittämättä, se ei ole meidän vaihtoehto, Rinne vastasi.

Onko verotus ensisijainen keino, millä hallitus lähtee julkista taloutta vahvistamaan?

– Verotus on yksi keino, millä sitä vahvistetaan, Rinne totesi lyhyesti."


Lähdevero on juuri oikea tapa lisätä verotuloja, oikeasti! KOK-Orpolle, PS-Purralle, EK-Häkämiehelle, KKK-Romakkaniemelle, PYL-Vanhala-Harmaselle, SY-Pentikäiselle ja FA-Ahosniemelle EI SOVI!
 
vierailija
Päivän a-talk oli varsinainen pohjanoteeraus. Toimittaja oli täysin Orpon ja Purran vietävissä. Antoi heille rajattomasti puheaikaa ja aikaa ladella vanhoja, jo virheelliseksi osoittautuneita, fraaseja. Puheista huolimatta, kun työttömyys kasvaa, valtionvelka lisääntyy, talous sakkaa, köyhyys lisääntyy, eikä minkäänlaista valoa ole näkyvissä. Orpo tosin oli kovin iloisen oloinen, kun sai vapaasti lorujaan ladella. Hallituksemme toivoo, luulee ja haaveilee, mutta todellisuus vaan ei muutu. Nykyinen politiikka vie Suomen lujaa karille, eikö sitä hurskaat toiveet taida enää estää. Syytellä muita nykyinen hallitus osaa, mutta työttömiä on jo yli 50 000 enemmän ja tilanne pahenee koko ajan lujaa vauhtia. Pian ollaan tilanteessa, että lupauksista ollaan 200 000 työpaikkaa vajaalla, joten töitä piisaa seuraavalla hallituksella ja paljon. Eiköhän tuolle valehtelulle olisi jo aika saada stoppi?
 
vierailija
Kysymys: Suomessa ollaan koko 2010-luvun aikana tehty leikkauksia ja onko mennyt parempaan suuntaan 14 vuoden aikana leikkauksien ja sopeutuksien jälkeen? Jokainen osaa varmasti vastata tähän, että ei suunta ole parantunut. Joten kysymys on kannattaisiko työkalupakkia alkaa laajentamaan ja miettimään pidemmän tähtäimen toimia, joilla hyvinvointivaltio toimisi. Tällä hetkellä hallituksen toimet ovat suoraan tekoälyn vastauksesta: Miten tuhoaisit hyvinvointivaltion?
 
vierailija
Kysymys: Suomessa ollaan koko 2010-luvun aikana tehty leikkauksia ja onko mennyt parempaan suuntaan 14 vuoden aikana leikkauksien ja sopeutuksien jälkeen? Jokainen osaa varmasti vastata tähän, että ei suunta ole parantunut. Joten kysymys on kannattaisiko työkalupakkia alkaa laajentamaan ja miettimään pidemmän tähtäimen toimia, joilla hyvinvointivaltio toimisi. Tällä hetkellä hallituksen toimet ovat suoraan tekoälyn vastauksesta: Miten tuhoaisit hyvinvointivaltion?
Mitä tekoäly sanoo nykyisestä hallituksesta? Ulkaltavatko asianosaiset kysyä siltä onko hallitusonjelmassa mitään järkeä?
 

Yhteistyössä