Viimeisin vesineidon kirjoitus olisi voinut olla ihan kuin omani. Meidän perheessä asia on järjestetty täysin samalla tavoin: minä lähden töihin hyvin varhain (kiitos joustavan työajan), ja pääsen hakemaan lapsen aikaisin töistä, jolloin lapsen hoitopäiväksi tulee kokonaisuudessaan noin kuusi tuntia. Pääkaupunkisedulla elämisen kustannukset kun ovat sellaiset, että vaikea on tulla keskituloisessa perheessä toimeen, jos vain toinen tienaa. Myös minä teen kotityöt illalla lapsen mentyä nukkumaan, eli koko muu aika on lapselle varattua.
En missään nimessä kiellä sitä, etteikö kotiäitiys olisi työtä: on se, ja vaativaa sellaista. Mutta työssäkäyvät äiditkin tekevät ihan samat työt, ja suurin osa perheistä varmasti jotenkin järjestelee työaikajoustojen, vuorotöiden, lyhennetyn työajan jen avulla järjestävät arjen toimivaksi, ja tarpeeksi aikaa lapsille ja perheelle.
Ja yleensäkin, miten monessa perheessä, joissa toinen vanhempi, yleensä äiti, hoitaa lapset kotona, se toinen vanhempi tekee tosi pitkää päivää, ja näkee lapsia tosi vähän? Ei kai se äidin panos ole sen arvokkaampaa lapsille (paitsi ihan pikkuvauvalle), vaan se että lapset näkevät molempia vanhempiaan. Meidän perheelle ihanteellinen ratkaisu on ollut se, että molemmat vanhemmat käyvät töissä, lapsen hoitopäivät limitetty lyhyehköksi, ja molemmille jää reilusti aikaa lapsen kanssa.
Käsite uraäiti on tosiaan vähän absurdi, ja saanut ikävän sävyn. Jokainen työssäkäyvä äiti leimautuu ihan turhaan "uraäidiksi", joka perhe-elämän ja lasten kustannuksella kiipii työelämässä. Näin en todellakaan koe meidänkään perheessä olevan!