Tutti pois..yritys:(

Moi,
Me yritettiin luopua tutista,ja epäonnistuttiin.Poika oli silloin 2.6v nyt on 2,10.Oltiin monena päivänä puhuttu että oravavauvat tarvitsee niitä tutteja enemmän kuin meitin iso poika.meilläpäin kiikkuu joka oksalla oravia joten poika on niitä nähnyt.Niinpä veimme puun oksalle metsään kaksi tuttia ja vielä illalla kävimme katsomassa että orava äiti oli ne hakenut lapsilleen.
kaikki ok,sisällä päiväunille mennessä ja väsyn tultua hän ei sanonut sanaakaan tutista vaikka pikkuveli sai omansa,hän tyytyi kohtaloonsa.Mutta kaksi vuorokautta meni ja poika ei nukkunut ei yöllä eikä päivällä,ei myöskään pyytänyt tuttia vaan vaikersi todella raastavaa pientä itkua ja käänteli ja väänteli jne.Oli todella levoton ja surkea....se oli kauheaa!!!Oli väsynyt ja mikään ei auttanut,lopulta äitinä kun en enää pystynyt kiduttamaan omaa pientä poikaani sanoin että tulisiko uni jos lainataan veikan tuttia ja viedään se sitten pois kun olet vanhempi ja isompi,siis kun on oikea aika,sillä silloin ei todellakaan ollut oikea aika!
Olin aina ajatellut että kun tutit on viety niin ei niitä enää takaisin tuoda mutta näin nyt kävi,kertokaa miten saisin tutin nyt pois kun on kohta jo kolme vee.
Hän syö tuttia kun on väsynyt siis ennen päikkäreitä ja yöunia ja yöllä,mutta usein öisin tutti tipahtaa pois.
Auttaisikohan sitten jos annetaan se muulla tavalla vaikka tontuille pois ja poika saisi tilalle esim.lahjan,pehmolelun tai auton jonka tonttu olisi antanut,tietenkin pitäisin sitten veikallakin tuttia vain nukkuessa enkä esillä lainkaan.
Auttakaa jos on ideoita!!!
 
Domino
Teit kyllä jo PIKKU mokan, kun annoit tutin takaisia. Ensi kerralla se onkin sitten kaksinverroin hankalampi vierottaa. Älä vain toista kertaa anna periksi. Ja vierota tutti viimeistään kaksivuotissynttäreillä nuoremmilta lapsilta.
 
muumimamma1972
Meidän poika käytti tuttia yli 3 vuotiaanakin vielä.Sanoin hänelle ,että tutin käyttö pitäisi lopettaa jo ja vielä sanoin n,että uutta tuttia en osta enään ,kun tutti menee rikki (mikä hänellä oli parhaillaan) ja hän joka päivä tuttia käytti ja eräänä iltana hän oli niin paljon imenyt tuttia ja se meni rikki pala lähti irti ja hän kokeili sitä vielä imeä.huomasi ettei voi käyttää ja hän heitti roskiin.Sitten hän muisti meillä oli vielä 1 tutti jossain piilossa(hän aina piilottelee tutteja) ja tää tutti joka oli kateissa etsimme pojan kanssa ei löytynyt missään enään ja hän tyytyi sitten olemaan ilman tuttia.Pari kertaa vielä nukkumaan menneessä hän kyseli siitä kadonneesta tutista ennenkuin nukahti. Seuraavana aamuna hän ei enään kysellyt siitä tutista. meni ihan hyvin ja kunnes yli kk päästä löytyi se kadonnut tutti jossain.Hän toi minulle ja oli niin iloinen tutti löytyi ja kysyi minulta saako maistaa tuttia? Sanoin,ettei ei maisteta ja otin tutin pois kokonaan.Hän ei sen jälkeenkään enään kysellyt tästä tutista enään.Nyt hän ylpeänä sanoo olevansa iso poika jolla tuttia ei ole.

 
Meillä jäi tutti poikamme ollessa 1.6kk, se "unohtui" mökille. Parina iltana lapsi etsi tuttia, mutta tyytyi vastaukseemme. Nykyisin unikaveri on hyvin tärkeä nukutushetkinä.
Suosittelen, että jätätte tutin esm.mummolassa eikä kotona.
 
Tirppana78
Onneks ei tarvi tapella tuon vieroituksen kanssa -poika jätti ite tutin pois ollessaan 10 -kuinen! :)
Mutta miten arvelet seuraavan vieroituskerran onistuvan,kun nyt annoit periksi?!?Todennäköisesti poikasi kinuaa sitä taas niin pitkään,että saa haluamansa...mutta onnea yritykseen,kyllä se kouluikään mennessä jää ;) (ite oon ajatellu maitopullosta noin ja aina vain lykkään vieroittamista;poika nyt 2 vee :whistle: ;) ;) :whistle: )
 
minkäs ikänen se pikkuveikka on jos luopuisivat tutista molemmat ois sitte isommalle jopa noloa anella tuttia kun ei pikkuveikallaaan ole =)
meillä luovuttiin tutista jo 8kk ja 10kk iässä ja helppoa oli, kun pieni ei muista tuttia pitkään :wave:
 
Aamurusko
Olen samaa mieltä edellisen kanssa. Meilläkin kun ei nuoremmalla 6 kk tytöllä ole tuttia ollut ollenkaan, oli luopuminen isommalle 2v 3kk varmasti sen vuoksi helpompaa. Tarjosimme tytölle kyllä aikoinaan tuttia ja tuttipulloakin, mutta koska hän ei niitä ensiyrityksillä huolinut, emme alkaneet tuputtakaan. Nyt hän on jo yli kuukauden juonut hyvin mallikelpoisesti nokkamukista velliä, rintamaitoa muuten.

Isomman kanssa tutista tuli riittävän paljon ongelmia, hän ei tahtonut luopua siitä ja itki yöt pitkät sitä pimeässä etsien melkein näihin päiviin saakka, kirjoittelinkin siitä tälle palstalle. Vierotus tapahtui noin kaks viikkoa sitten ja se oli suuri helpotus kaikille. Olen kuullut, että viimeistään 1 v kannattaisi yrittää luopua tutista, koska sen jälkeen lapsi jotenkin jää siihen kiinni, sitoutuminen tuttiin vahvistuu. Neuvolassa sanoivat tytön 5 kk tarkastuksessa, että jos tyttö olisi ollut tutilla, silloin 5 kk iässä olisi alkanut olla jo pian aika vierottaa tutista.

Mahdollisimman sama kohtelu kummallekin lapselle =) Olisiko kummankin lapsen mahdollista luopua tutista? =)
 
meillä poju luopui tutista 1v7kk vanhana, ja ihan vahingossa. kävi niin, että lempitutti hajosi, eikä uusia huolittu tilalle. pari viikkoa oli tosi unetonta ja rauhatonta, mutta sitten poika tottui nukkumaan ilman tuttia. kun seuraavan kerran yrität vieroittaa, älä tosiaan anna periksi, vaikka kuinka itketyttäisi. keksikää jotain muuta kivaa tutin tilalle. meillä esim. traktorit ovat kova sana, niillä leikitään joskus iltaisin sängyssäkin. Tsemppiä!
 
anu
Meillä tutti jäi pois pojan ollessa n.1v10kk, Pääsiäisenä.
Pääsiäispupu oli jättänyt kaappiin, jossa tuttia säilytettiin pienen kirjeen ja suklaamunan. Muutamana iltana asiasta vielä puhuttiin ja todettiin että pupu oli vienyt tutin vauvoille...
Onnea yritykselle(=
 
Meillä päästiin tutista niin eroon että leikkasin ensin tutista sentin/parin siivun veke ja kerroin että tutti meni rikki ja uutta ei saa. sitä poika muutaman yön yritti syödä mutta ei oikeen ollut kiva kun oli rikki ja sitten heitimme tutin oraville. meillä tämä toimi todella hyvin.
 
Mekin yritimme yhden kerran tutista luopumista (n. 2½ V) ja annoimme sitten ne takaisin kun tuska oli niin kova. Olen eri mieltä siitä että seuraavalla kerralla vastus olisi kahta kauheampi. Meillä lapsi jätti sitten ihan rauhallisesti tutit 3v 2kk iässä. Anna ajan kulua ja lapsen kasvaa ja tottua ajatukseen. Tutin syönti taitaa häiritä vanhempia (ja muita aikuisia) ihan turhan paljon. Parempi että syö tuttia eikä peukkua.
 
onona
Meidän konsti oli tälläinen: äiti laittoi yöksi kuppiin runsaasti suolaa ja vettä, siihen suolaisaan litkuun sitten tutit likoamaan ja aamulla kun tinkasi tutia, huuhtelin veden alla tutit ja annoin pojalle, maistoi jokaista ja pahaa oli, niin karvaan makuisia ettei mieli niitä enää tehnyt, itse vei tutit roskiin ja tuteista päästiin meillä näin. Ei niitä enää edes juuri kysellyt, itse tokaisi vain että tutit meni pilalle ja ne piti antaa kaatopaikalle :)
 
Meillä tyttö 1.5 vuotiaana vei tuttinsa sorsanpoikasille. Vähän jännitti illalla nukkumaan meno, mutta kaikki meni hyvin ja ei kaivannut sitä.
Olimme varautuneet yövalvomiseen. Takaisin ei kannata antaa,
kun on annettu jo pois.
 
Meidän pojalta otettiin tutti pikkuhiljaa pois, hänen ollessa 2v 3kk,hammaslääkärin kehoituksesta.Leikkasimme tutista joka ilta siivun pois, poika pisti kuitenkin tutin aina suuhun, vaikka ei sitä enää voinut edes imeä.Nyt tuosta on kulunut reilu kuukausi ja ihan kohtuullisesti menee.Kyseli kuiteski tuttiaan monta viikkoa. Tutin myötä jäi tosin päiväunetkin pois, poitsua ei meinaa saada unille millään. Mut kyllä se siitä ja tämä tästä.. =)
 
meillä vanhimman tytön tutista kävi tonttu puraisemassa palan pois, siis leikkasimme saksilla tutin nokasta pään pois ja yök:hän häneltä pääsi ja yhdessä päätimme tehdä pikku tontuille lopuista tuteista paketin ja veimme sen postiin. tyttö oli tuolloin 2v. 3kk. saman ikäisenä pikkusiskonsa antoi oman tuttinsa pukkiparaatissa joulupukin muorille, joka oli kaverini ja oltiin sovittu, että hän sen pyytää pikku tontuille, hienosti meni sekin kerta, vaikka kummankin kohdalla olimme hieman varpaillamme kun tytöt olivat niitä lapsia, joilla on tutti kummassakin kädessä sekä suussa pari ;)
nyt perheen pienin ei millään opi syömään tuttia, vaikka kuinka sitä tarjoamme ja erilaisia olemme ostaneet. nyrkki kyllä mennee luvattoman helposti suukkuun. :ashamed: no, emme luovuta vielä vaikka ikääkin on jo kohta 3kk.
 
Elsu
Hei,

meillä isompi 2v8kk oli tiukasti kiinni tuttipullossa vielä pari viikkoa sitten.
Pikkusisko on 1v 2 kk ja päätin ottaa tuttipullon pois molemmilta samaan aikaan.
Alle 3 v ei vielä ymmärrä miksi hän ei saa pulloa tai tuttia, mutta toinen saa.
Meilläkin tuttipullo liitty nukkumaanmenoon.
Pari iltaa pienemmällä oli vaikeuksia nukahtaa, mutta sen jälkeen ei mitään ongelmia.
Isompi välillä pyytää tuttimaitoa, mutta sanon että ne on vauvojen juttuja ja asia jää siihen.
 
meillä meneillään tutti vieroitus parhaillaan...
ekana päivänä kauhee huuto ja raivo, kun laitettiin päikkäreille. huusi vaan tuttia :(
illalla ei tuttia kysellyt, mutta ei nukahtanut ilma silittelyä. yöllä heräsi 3 krt, mutta ei itkenyt. tyytyi peittelimiseen ja silittelyyn. eilen jäi kans päikkärit väliin, ei tosin itkenyt! illalla nukahti ihan itsekseen puolen tunnin pyörimisen jälkeen! nukkui yön heräämättä :)
ja nyt nukahti jopa päiväunillekin, tosin pitkän taistelun jälkeen...ilman itkuja :)

kyl tää tästä, periski en anna... julma äiti!
tyttö on nyt 1v8kk
 

Yhteistyössä