tutista pois???

Minkä ikäisenä teijän taaperot on vierotettu tutista ja miten??? Hyviä vinkkejä kaivattaisiin. Meidän tyttö on nyt 1,5 vee ja tutia huudetaan noin 3000 kertaa päivässä vaikka mitään tarvetta ei ole. Ennen syötiin vain kun nukuttiin, mutta nyt pitäis tuti olla koko ajan suussa! Sitten sitä tuttia heitellään pitkin kaupunkia ja yöllä lattialla ja sitten alko huuto....ja äiti hakee tutin noin miljoona kertaa! Eli melkosta sirkusta on koko tuti homma nykyään....kohta levii pälli :headwall:
 
minski74
Poika kohta 1v ja käyttänyt tuttia vaan nukkuessa. Eilen sitten päätettiin ettei tuttia enään anneta, kun muutenkin sitä vähän käyttää. Päikkäreille kävi se kummempia kitinöitä, samoin yöunille. Ei onneksi mitään hankaluuksia :)
 
emmu
Meillä kanssa huudetaan tuttia useamman kerran päivässä, tuntuu että sitä syödään nyt enemmän kun aikasemmin. Poitsu nyt 1v 4kk. En kyllä vielä viitsi sitä siitä vieroittaa, koska hampaita tällä hetkellä vähän ja uusia tulee niin taitaa tutti olla hyvä suussa. Yrittänyt kyllä sitä, että vain ja ainoastaan nukkumaan mentäessä. Yöllä ei tuttia huuda, vasta aamulla sitten herättyään ja jos tutti olisi sängyssä, ehkä myös nukahtaisi uudestaan.
Ajattelin ruveta vasta kesällä siihen hommaan sitten, mutta ideoita tietysti kaivataan.
 
meillä kanssa aikoinaan tuttia syötiin ihan urakalla ja oli tosi riippuvainen siitä.eräänä päivänä leikkasin imuosasta palan pois salaa ja sanoin että hiiri oli käynyt puremassa palan pois.tutit oli koko ajan läsnä ja niitä käytiin välillä imemässä,mutta kun kunnon imuja ei saanunut niin se loppui siihen.kannattaa kokeilla tätä!!!
 
Ihanaa että muut pähkäilee tän saman ongelman kanssa!! Meillä syötiin aikoinaan tosi vähän tuttia, vain nukkuessa, mut jotenkin se on ryöstäytyny käsistä... Nykyään huutaa "anna" ja "tutta"... ja pojasta lähtee "hieman" ääntä! Meillä tulee hampaita vähän väliä, nyt on alakulmurit tulossa ja oon huomannu et sillon erityisesti haluaisi syödä koko ajan tuttia. Kai se sit jotenkin helpottaa oloa... kerään koko ajan voimia vieroittamiseen :/
 
harmaalehmu
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.04.2005 klo 16:49 pönni kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 12.04.2005 klo 21:35 -lehmu- kirjoitti:
mä täällä keräilen rohkeutta ottaa tutin pois pojalta. Ei tule olemaan helppo nakki. Pojalla on Kova Tahto ...ja ääni... :eek:
Samaa täällä, mut meijän tytöllä Tahto ja ÄÄNI!
HEE, tahtojen taistoa ;)

Ollaan sovittu miehen ja tyttären kanssa että yritetään alkuun vähentää käyttöä. Nukahtamisrituaaliin on nyt kuulunut tutinkarjumistuokio. Sitä se huutaa vaikka ei sanaakaan osaa puhua (pian 1 v). Mutta muuten on mennyt ihan hienosti.

Tutti on edelleen ihan hyvä olla automatkoilla hätävarana, silloin kun ajamme esim mummolle tai kaupunkiin asioimaan kaksin. Ja aamuviiden havahtumishetken varalle - äiti haluu nukkua vielä silloin! Muuten tutit pysyvät narikassa ja kolhujen tai harmituksen kohdatessa yritetään hoitaa homma sylittelyllä, kissojen avulla tai jollain muulla kivalla (lelut, avaimet, lentävä lehmä).

Meillä tämä tuntuisi toimivan nyt. En mä vielä raatsi kokonaan ottaa pois. Tuttipullo on jätetty nyt, voin viedä varastoon odottamaan seuraavaa käyttäjää *haaveilee*.
 
Vihdoinkin
Ajattelin aloittaa tutin vieroituksen vasta n. 2 v. Edellisten kanssa se aika oli hyvä, koska ymmärtää jo silloin puhetta ja osaa myös vastata. Toisen kanssa tutti meni "hukkaan" ja toisen meni "rikki".
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.04.2005 klo 11:50 Vihdoinkin kirjoitti:
Ajattelin aloittaa tutin vieroituksen vasta n. 2 v. Edellisten kanssa se aika oli hyvä, koska ymmärtää jo silloin puhetta ja osaa myös vastata. Toisen kanssa tutti meni "hukkaan" ja toisen meni "rikki".
Meillä kanssa otetaan tutti vasta tuolloin pois, jos ei ennen sitä satu jättämään sitä itse. Pojalla jäi tutti niin, et unohdettiin se kerran päikkäreille mentäessä alakertaan ja siitä lähtien ei edes muistettu koko tuttia. Mitä sitä suotta lasta huudattamaan. Hampaiden puhkeamisen aikaan siitä on, ainakin meillä, valtava apu. Toivottavasti tytön kanssa hoituu yhtä kivuttomasti.
 
Nykyisen lääkärien suosituksen mukaan tutista vieroitus pitäis tapahtua 6-8 kk:n iässä. Tietääkö joku, miksi? Hampaiden takia vai just siksikö, ettei alkaisi sitä vaatia hanakammin sit kun oppii sen itse hakemaan ja pyytämään?
Meidän puolivuotias on alkanut itse sylkeä tuttia enkä viitsis sitä opettaa uusikskaan, jos tulee siitä sit riippuvaiseksi myöhemmin.
Yöheräämisiin se tietty auttais, mutta jospa siitäkin tulee sit syy herätä... Automatkoja jo mietin, että mitenkäs niistä selvitään, jos menee hermo...
 
pojat02ja04jaäippä
meillä taisi esikko olla n 10kk ku tutit HÄVISI!
oikeesti hävisivät lattioille, sit kun löytyi niin ei poika enään tarvinnut.
tältä toiselta aijon kyllä koittaa aikasemmin vierotusta.kun ei nytkään haluu imeä tuttia, kun vain silloin ku on nukkumaan menossa.
poika4kk.
 
Äiskä80
Poika söi yli kaksivuotiaaksi ja mania oli sitä luokkaa, että tutti suussa ja kolme käsissä. Ja ympäri vuorokauden. Mutta pääsiäisenä ilmoitin, että tutti annetaan pääsiäispupun vauvalle ja siivosin tutit koko asunnosta. Poika sai muutaman pääsiäismunan vaihdossa. Muutaman viikon kysyi päivittäin tuttia, mutta vastasimme aina että ei ole, se on nyt pupuvauvalla ja että hän on jo iso poika eikä tarvitse tuttia. Kertaakaan ei huutanut, joskus alussa taisi muutama surkea kyynel valua. Hienosti tuntuu selvinneen yli asiasta, vaikka oli niin riippuvainen tutista. Luulen että asiaa auttoi se, että olimme asiassa hyvin varmoja ja selväsanaisia. Emme antaneet äänestä kuulua epävarmuutta tai sääliä (mitä kullä tuli koettua) vastaillessamme tutti kyselyihin.
 

Yhteistyössä