tutista luopuminen, onko muilla yhtä sydäntä särkevää...

näin siis meillä: poika kohta 1v11kk ja on jo pitkään aina herättyään yöunilta tai päikkäreiltä heittänyt tutin lintu-vauvalle ja olimme su-ti mökillä jossa oli linnunpesä ja siellä kolme lintu-vauvaa joille sitten jätimme tutin ja eilen oli siis eka ilta/yö ilman tuttia;ekan puol tuntia huusi ja itki tuttia, sai jopa pari raivokohtaustakin siinä samalla, no lopulta isi sai sitten pojan rauhoittumaan ja jäikin omaan huoneeseensa, väillä tuli tuli itkun puuskia ja huuteli tuttia, mutta minä kun menin lohdetteleen poikaa huusi mulle vaan että pois :'( , isi oli vaan se joka kelpas, no nukahtihan se poika poika viimein, kolme kertaa heräs yöllä itkemään, vettä annoin kun oli kova jano eikä kertaakaan kysynyt tuttia vaan nukahti kiltisti uudestaan. Aamulla heräs ja itku tuli kun kyseli tuttia, mutta se unohtui heti kun äiti silitteli ja sylitteli :heart:
Kyllä äitin sydän itki kun kuunteli pojan lohdutonta itkua ja huutoa tutin perään, oiskohan tää ilta yhtään helpompi vai tätäkö tää nyt on, tehtiinkö väärin kun päätettiin että nyt tutti jää pois????
kiitos jos joku jaksoi lukea :flower:
 
Meillä poika 1v6kk ja ollaan "vieroitettu" tutista niin, että saa sen pelkästään unilla ja autossa. Se on jo ollut sydäntäsärkevää kun poika pitkin päivää kyselee tuttia...en uskalla edes ajatella millaista on luopua siitä kokonaan. Varmasti nukahtamiset ainakin vaikeutuu, nyt tutin kanssa nukahtaa helposti itsekseen mutta edelleen herää helposti yöllä siihen jos tutti on tippunut eikä löydä sitä. Olen päättänyt että unituttia en ota pois ennen kuin poika on vähintään 2v, sillä vaikka silloin saattaa olla vaikeampaa luopua tutista, lapsi kuitenkin ymmärtää asioita enemmän joten luulisi että on myös helpompi selittää asia.
 
meillä vieroitettiin tutista 1v7kk ikäsenä.... noin viikon huusi joka ilta pinniksessä anna,anna, anna.....

talvella paiskattiin ne pois yhessä sit hyllyn päältä pölyttymästä ja poika ihmetteli niitä aikansa paiskasi menemään.....
 
Me otetttiin sanan suoranaisessa merkityksessä tutti ja tuttipullo pois 1v3kk iässä ja selvittiin tosi vähällä,eipä tyttö oikeen reakoinnut siihen mitenkään.v tuteista leikattiin päät pois,joten eihän ne pysynyt enää suussa. Kun halusin että ei tuttia syötäs meillä kovin pitkään, jo senkään takia että se näyttää vähän hassulta jos 2-3 vuotias syö tuttia. Mutta näin meillä...=)
 
Ystävättäreni tyttö huusi 3 pvä putkeen, heräili yöllä ja oli kiukkunen päivällä, mutta sitten helpotti. Ei enää edes halua koko lutkutinta.

Pysy päätöksessäsi se auttaa myös lastasi. Jos annat tutin takaisin, annat lapselle tunteen että koskakohan ne taas ottaa tän pois multa...kannattaa miettiä asiaa.
 
Meillä tutista luopuminen taas kävi helposti. Tosin poika aloitti tutin syömisen vasta 4-5 kk iässä ja söi sitä lähinnä nukkumaan käydessään, sekä esim. kauppareissuille hermostuessaan. 11 kk iässä jätettiin ensin tuttipullo pois ja sitten viikkoa myöhemmin tutti. Tuttipullosta poika oli syönyt jonkin aikaa enää vain iltamaidon ja yksi ilta sitten vaan korvattiin se maitomukillisella iltapalan kanssa. Tutin perään poika parina iltana vähän suutaan maiskutteli ja kitisi, mutta pian unohti koko jutun. Minusta tuntuu että tämä oli hyvä ikä jättää tutti pois, sillä poika keksii koko ajan jotain uuttaa joten tutti unohtui nopeasti.
 
tilanne raporttia (jos ketään nyt kiinnostaa), tänään oli siis ekat päikkärit ilman tuttia, sänkyyn mennessa poika kyseli tuttia, mutta selitettiin että ei ole enää, että se on niillä lintu-vauvoilla ja nukahti hienosti ilman tuttia =)
tänään yöunille käydessä kyseli taas tuttia ja parit itkutkin tuli, mutta niistä selvittiin silityksen, halein ja pusuin, siis paljon helpompi ilta kuin edellinen, eli täällä ollaan toiveikkain mielin, että yöunille käyminen palautuu yhtä helpoksi kuin se oli ennen tutin pois jättämistä (iltatoimet, pisut, pusut ym, sänkyyn vieminen, vielä pusutukset ja oven kiinni laittaminen ja hetken kuluttua poika on unessa)
Kiva että toisilla se käy tosta noin vaan, heitetään tutti pois aj lapsi ei ole moksiskaan, näin toivon meilläkin käyvän, mutta toisin kävi :/
Näin tokana iltana ajatellen, aika suht helposti se on meilläkin mennyt tähän asti, mutta ei nuolasta ennen kuin tipahtaa......
Stemppiä muillekkin tutista luopujille :hug:
 
säde83
Kerronpa meidänkin perheen tapauksen. Oltiin jo jonkin aikaa mietitty et vieroitetaan tutista,koska perheeseen oli tulossa uusi vauva. Ei kuitenkaan saatu itseämme otettua niskasta kiinni, kun hirvitti jo etukäteen neidin nukuttaminen ilman tuttia.Meillä oli tutti käytössä vain nukkuessa. Uusi vauva ehti syntyä ja tutista luopuminen tuntui entistä vaikeammalle, ainakin meistä vanhemmista. Mutta yksi ilta nukkumaan mennessä kävikin niin ettei me löydetty tuttia mistään vaikka kuinka etsittiin. Tyttö huusi tutin perään, yritettiin selittää että tutti on hävinnyt. Nukuttaminen kesti tunnin kunnes nukahti itkusta väsyneenä. Äidistä tuntui äärettömän pahalle, mutta yritin parhaan taitoni mukaan lohdutella, kun tuttia ei oikeasti löytynyt. Parina seuraavana iltana itki vähän tutin perään, mutta sitten se alkoi unohtua. Saattoi kyllä joinakin iltoina olla tutin perään ja toisinaan maiskutteli kun tuttia ei ollut. Mutta voin sanoa että meidän perheessä tutista luopuminen toi helpotusta öihin. Aikaisemmin neiti saattoi heräillä kerran tai useammin jos tutti oli kadonnut, nyt sitä ongelmaa ei ole. Tyttö nukkuukin läpi yön heräilemättä. Ikää neidillä oli silloin 1v 7kk, nyt ilman tuttia 2kk. Yllättävää kyllä on antanut vauvan tutin olla ihan rauhassa.
Voisin sanoa muille vanhemmille että muutaman päivän jälkeen se helpottaa, pitää vain itse pysyä lujana vaikka kuinka pahalle tuntuisi. Ei ole mielekästä ensin itkettää ja sitten kuitenkin antaa periksi. Tiedä vaikka muillakin tutista luopuminen toisi apua rikkonaisiin öihin jos niistä kärsitään
Voimia kaikille jotka aloittavat tutista vieroittamisen!!
 
olikohan meän poitsu vajaan vuoden ko ite piilotteli niitä tutteja joka paikkaan.yx kerta en sit vaan löytäny yhenainuttakaan tuttia,mentiin nukkuun eikä mitään ongelmaa(vaik luulin et huuto tulee,eikä nukaha ilman tuttia)
sen jälkeen en sit vaan antanu tuttia...
Onnex meni helpolla!
 
äippä76
Meillä kävi tutista luopuminen yllättävän helposti. 2 vuotis päivän aattona meillä kävi tutti-keiju hakemassa tutit pois. Ilta meni ihan ok, tyttö nukahti isän syliin. Yöllä heräsi kerran etsimään tutteja, mutta rauhottui takaisin nukkumaan kun selitin hänelle rauhallisesti, että tutti-keiju vei tutit pois, koska olet jo iso tyttö. Seuraavana aamuna tutti-keiju olikin tuonut tytölle pienen lahjan. Sen jälkeen ei ole tutin perään kyselty. Aluksi nukahtaminen oli vaikeaa, mutta ei itketty tutin perään.
 
ei todellakaan. pojalla on ollu nyt vaan nukkumaan mennessä tutti. mut sit aattelin. et en anna sille illalla tuttia kun se menee nukkumaan. poika nukahti ilman tuttia. tyytyväisenä ja on nyt ollu 2 yötä ilman tuttia. eikä kaipaa yhtään. tämä meni paremmin kun kuvittelin =)
 
Hippibabylle vastaan. Meillä vieroitettiin näin ajoissa pullosta ja tutista koska uskon että se meni nyt kivuttomammin kuin mitä myöhemmin olisi. Olen itse palaamassa syksyllä töihin (poika silloin 1 v 2 kk) ja silloin tulee pojan elämään niin suuri muutos, päivähoitoon vieminen siis, etten enää siihen syssyyn olisi näitä muutoksia halunnut tehdä. Ei sitä tiedä koska sitten taas olisi hyvä sauma ollut. Onneksi meillä onnistui helposti.
 
Hei
Meillä näin: lapselta otettiin tutti ja tuttipullo vuoden iässä pois. Kävi tosi helposti, kun näin aikaisin ottaa. Joku kysy, onko niistä niin kova hinku eroon? Vastaisin tähän, että ei varsinaisesti, mutta miksi ei? Niistä ei ole mitään hyötyäkään. Tutinpala on vain suuntuke ja opittu tapa. Lohtua saa yhtällailla uninallesta tai rievusta. Juoma tulee sujuvasti nokkamukista ja meillä tosi nopeasti siirryttiin ihan lasiin. Tuntuu, että nykyään vaan peltätään kauheasti näiden ns apuvälineiden poisottoa. Mitärohkeammin ja napakammin sen tekee, sen helpompaa kaikille! Ja ehdottomasti, kun on kerran ottanut, takaisin ei saa antaa, vaikka huutaisi! Se on kaiketi pahinta! Itsellä ei ole kyllä huudosta kokemusta, kun kaikki kävi noinaikaisin niinkivuttomasti.
 
Onko kokemusta siitä, miten vieroittaa vanhempi lapsi tutista jos perheessä pienempi lapsi jolla tutti käytössä? Jotenkin nuoremmalta ei vielä raaski tuttia viedä, mut isomman suuhun ne ei enää kuulu. Vanhempi kun vie pienemmän tutin aina kun omaansa ei löydy.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.07.2006 klo 17:29 vieras kirjoitti:
Onko kokemusta siitä, miten vieroittaa vanhempi lapsi tutista jos perheessä pienempi lapsi jolla tutti käytössä? Jotenkin nuoremmalta ei vielä raaski tuttia viedä, mut isomman suuhun ne ei enää kuulu. Vanhempi kun vie pienemmän tutin aina kun omaansa ei löydy.
Meillä vieroittui 2 v tutista vauvan synnyttyä. Tutti jäi pois toukokuussa kun vauva oli reilu 2 kk.

Poika oli yhtenä iltana niin väsynyt että nukahti ilman tuttia, yöklää sitä vähän haeskeli kerran mutta jatkoi unia kun ei löytänyt. Päiväunet nukkui seuraavana päivänä torkkuina automatkalla, illalla isi nukutti pojan ilman tuttia (oli taas tosi väsynyt ja nukhti helposti). Jatkettiin samalla tavalla ja kun niitä tutti-itkuja välillä tuli niin syliteltiinvaan ja sanottiin että olet jo niin iso ja reipas poika että et tarvitse tuttia, vietiin huomio isompien poikien juttuihin. Ja niin se vain jäi!

Emme suunnitelleet vierottaa tutista näin, mutta homma alkoi ikäänkuin vahingossa. Ja sitä sitten jatkettiin :)

Yritin vieroittaa 1,5 vuotiaana, mutta tällöin ongelmaksi tuli erilaisten kankaiden imeminen. Silloin otettiin ihan suosiolla tutti takaisin ja todettiin että joskus sitten, ei enää ennen vauvan syntymää eikä heti sen jälkeen.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.07.2006 klo 12:11 hippibaby kirjoitti:
Onko siitä tutista ja pulloista niin kova hinku päästä eroon??????????????????
Ei meillä ainakaan olla vielä luopumassa tutista ja poika saa sen ainoastaa unille menessä, tuttia näin käytetty 8kk lähtien ja toimii hyvin ku ei tiedä missä ne edes on piilossa, Eikä vingu niiden perään.
Saa sitten itse antaa sen pois kun siltä tuntuu.
 
Hannele
Meillä taas tutuin suhteen kävi ONNELLISESTI. minä äitinä vaan yks päivä ajattelin et kokeillaas miten käy jos ei tuttia annetakaan. Ja hups keikkaa ei ollut mitään kiukkuja eikä muita itkuja. pojalla ikää nyt 1,1kk ja tutti jäi pois kun poika oli noin 11kk. Minä aina uskollisesti laitoin tutin suuhun kun käytiin nukkumaan. Pullostakin ollaan nyt luopumassa, eihän isot pojat tee muuta ku ajelee autoilla, syö kiviä jne. Näin meillä mut pakko munkin jostain hehkuttaa
 

Yhteistyössä