Turvaistuin...

http://www.autoliitto.fi/testit_ja_ajoneuvot/lasten_turvaistuimet/

Täältä löytyy jotain tietoa,on listattu plussat ja miinukset.Meillä ois istuimen hankinta myös edessä ja valikoimaa valtavasti,täytyy päästä ajan kanssa tutustumaan :)
 
Meillä on tuo tobi situin. Me ollaan oltu penkkiin vain tyytyväisiä, eikä yhtään huonoa puolta ole löydetty. En ihan ymmärtänyt miksi oli saanut tyydyttävän arvioinnin kun niin monessa asiassa oli plussaa ja vain pari miinusta.

Ite kerron plussia siis:
Turvavyöt ovat aina sivussa kun lapsen laittaa penkkiin istumaan.
Kiristys on helppo ja vihreä merkki kertoo milloin turvavyö on tarpeeksi kireellä.
Turvavöiden löysyttämiseen ei tarvita kahta kättä.
Haarakappaleen juuresta ei pääse hiekka tai ruuan murut kiristysmekanismiin koska kangas on ommeltu siitä kohtaa umpeen.
Tuolin kiinnitys on helppo ja nopea, saa laitettua tosi tukevasti niin että tuoli ei keiku.
Lapsen turvavöiden korkeuden säätö on todella helppo ja nopea.
Tuoli korkea ja lapsi näkee ulos. (Meidän lapset kun kärsivät matkapahoinvoinnista)
Istuimen kallistus helppoa ja nopeaa.

Kertaakaan emme ole vielä pesseet kankaita joten en tiedä kuinka helposti se onnistuu, mutta pesen sitten vaikka koko istuimen, muuten tuo on ollut niin loistava!!!!
 
meillä on priori xp, kohtuu ikävä kiinnittää autoon, mutta onneksi ei päivittäin tarvitse irroitella :D 1v8kk poika mahtuisi kilojen puolesta vielä (painaa 12kg), mutta on pitkä (1,5v 87cm) niin pää tulee paria senttiä vaille yli..
 
Meillä on Brio Zento ja ollaan oltu tyytyväisiä. Aluks oli vaan vaikee (ainaki mulla) tajuta että miten se pitää laittaa kii, mut ku hoksaa ni se onki ihan yksinkertainen. Tilava istuin on, siirryttiin siihen kun tyttö oli n.6kk ikäinen (10.5kg 10,5cm). Vaikuttaa siltä että tyttö mahtuu melko pitkään siinä istumaan selkä menosuuntaan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja äityli75:
Minkä ikäsenä ootte lapsenne tobiin laittanu?
Puoli vuotiaana kun Maxicosi city jäi jaloista ahtaaks. Painoo tytöllä oli sillon vielä alta 7 kiloa, mut jos jäisin odotteleen sitä yhdeksää kiloa mikä muistaakseni oli suositus yleensäkin kaikkiin kaukaloa suurempiin, niin saisin odotella lähes puolitoista vuotiaaks asti. :x Hyvin on tyttö viihtynyt ja on hyvin kuppimainen tuo istuin. Ja toi tobi on helpompi kiinnittää autoon kun muut saman sarjan istuimet.
Meillä on tärkeää että tuolin saa helposti vaihdettua autoon kuin autoon, koska käytämme kolmea eri autoa, mikä milloinkin on vapaana. Ja pakettiautoon on lähes mahdoton tukevasti kiinnittää selkä menosuuntaan istuinta. Tuo Priori on vanhempi malli eikä siis niin hyvin kehitelty kuin tobi. Ja kiinnitys on hiukka hankalampi, mutta ei sekään ole mielestäni hankala. Olen telminyt kymmenen vuoden aikana jos jonkinlaisten istuinten kanssa ja nämä ovat mielestäni helpoimpia malleja. Ainoa miinus on että kuulemma Volvon, Mersun ja Saabin turvavyöt ovat niin lyhyet, että niihin ei kuulemma tobi käy.
 

Yhteistyössä