Turvaistuimista

Jos koko ja paino riittävät jo turvavyöistuimeen, suosittelen lämpimästi Britax Römer Kid testivoittajaa (on siis turvavyöistuin). Jos teillä on isofix, annu bättre.

Jos on taas pieni 2,5 vuotias, suosittelen Maxi Cosi Priory XP-mallia. Saa "lennosta" lepoasentoon, erittäin hyvät sivutörmäys- ja pääntörmäyssuojat ja saa todella helposti ja tukevasti penkkiin kiinni.
 
Cybex Solution X on myös hyvä vaihtoehto. Saanut vielä paremmat tulokset viimeisissä esim. Autoliiton ja Kuluttajaviraston testeissä. Solution X on meillä todetty hyväksi ja lyhyemmällä lapsella siinä tuntuu olevan selvästi paras sivutuki, joka liikkuu niskatukea nostettaessa. Isofix mahdollisuuskin näyttää jo olevan saatavilla, jos autossa on kiinnikkeet. Me ei sitä voitu odottaa. Cybex issä on myös se pituussäädettävä niskatuki (ei siis pelkästään korkeussäädettävä niinkuin muissa) joka lapsen nukahtessa matkan aikana pitää lapsen pään suorassa niin ettei retkota rinnalla.
 
Meillä on esikoisella Britax Evolva 1-2-3. Ostettiin, kun lapsi oli 2,5-v painoi n 15 kg. Istuin on vain kasvot menosuuntaan ja alkaen 9 kg. Nyt esikoinen on melkein neljä vee ja painaa 18 kg ja sama istuin on nyt käytössä turvavyöistuimena. Jos haluat kääntää lapsen jo istumaan toisin päin, niin tutustu tähänkin vaihtoehtoon.
 
Maxi cosi priory xp, suosittelen. Siinä on lepoasennot, hyvät sivutörmäyssuojat jne. Menee noin 95 cm ja 18 kg saakka. Meillä siirrytään siitä juuri pois ja onkin myynnissä tuolla myyntipalstalla.
 

Yhteistyössä