Tuplarattaista...APUJA!

Hei, meille on lokakuussa syntymässä toinen lapsi. Esikoinen, tyttö, on silloin 1V9kk. Olen täällä nyt kovasti miettinyt, että pitääkö meidän ostaa tuplat vai ei. Tällä hetkellä tuo esikoinen on kova kävelemään kun lähdemme ulos koiran kanssa. Toisinaan hän kyllä menee eri suuntaan kuin äiti ja perään on siis aika lailla katsomista. Me käymme päivittäin ulkona, toisinaan menemme vain lähipuistoon, mutta toisinaan teemme pidemmänkin kävelylenkin. Kaupungissa emme rattailla kulje. Niin, ja esikoinen ei nuku päikkäreitä rattaissa.
Kuljen paljon yksin syksyllä lapsien kanssa ulkona, kun mies käy töissä....

Ongelma siis on, että tarvitaanko me kaksostenrattaat, vai pärjäänkö yhdistelmillä, mihin hommaan seisomislaudan esikoiselle tai sisaristuimen.

Auttakaas te viisaammat :hug:
 
Tiheän palstailun kausi
Meillä oli tuplamatkarattaat ja seisomalauta. Tuplamatkikset olivat tarpeen kaupunki/kauppareissuilla, joissa esikoinen olisi jaksanut kävellä / juosta, mutta joissa oli kuitenkin helpompaa ja turvallisempaa köyttää esikoinen kiinni.

Sisaristuimia ei vissiin ole enää olemassakaan...

Sinun tapauksessasi siis ei ole tarvetta tuplille.
 
vieras
Meidän lapsilla ikäeroa vain 1 v 6 kk, eikä hankittu tuplia. Meillä oli käytössä talvella pulkka, muuten seisomalauta, kantoliina tai Patapum-kantoreppu. Päivisin olimme ilman autoa ja kävimme lähinnä leikkipuistossa tai pienillä kävelylenkeillä. Julkinen liikenne ei täällä toimi kovin hyvin, eikä ole mitään matalalattiabusseja, joten ei olisi tullut mieleenkään lähteä lasten kanssa bussill ostoksille päivällä tms. Pakolliset asiat hoidettiin silloin kun mies ja auto oli käytettävissä. Meillä oli kahdet tavalliset vaunut/rattaat jo ennen kuopuksen syntymää ja jos haluttiin illalla lenkkeillä koko perhe, sekin onnistui, kun oli kahdet rattaat ja kaksi työtäjää.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja herttaliisa:
Kiitos teille vastauksista. Varmasti tulen siihen päätökseen että seisomalauta riittää ja tosiaan talvella sitten pulkkaa kehiin :wave:
Niin ja sun esikoinen on ensi keväänä jo yli 2-v ja voi hyvinkin oppia ajamaan pyörällä. Sekin helpottaa liikkumista tosi paljon.
 
mamma
meillä oli esikoinen 1v10kk ku toinen syntyi ja ostimme tuplat.
Käytimmeköhän viisi kertaa kesän aikana..eli turha ostos.
Lauta paljon kätevämpi ja esikoinenki siitä tykkää :)
 
vierastelija
talvisaikaan tulee varmaan vähemmän liikuttua ulkona, joten tuplia ei välttis tarvi. kesällä on kiva käydä pidemmilläkin retkillä esim. rannalla, jolloin tuplat voisi olla tarpeen, kun tuon ikäinen ehkä tykkää vielä nukkua rattaissa.
 
Nostan vielä tätä. Tuota pyörällä ajamista en oo muuten edes aatellut :) Mutta, luulen että meidän ei kannata tuplia ostaa, vaikka ulkoillaan paljon. Mietin että mites sitten kun lumi on maassa, kulkeeko seisomalauta edelleen hyvin? Vaikee kyl oikeestaan päättää.... :ashamed:
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja herttaliisa:
Nostan vielä tätä. Tuota pyörällä ajamista en oo muuten edes aatellut :) Mutta, luulen että meidän ei kannata tuplia ostaa, vaikka ulkoillaan paljon. Mietin että mites sitten kun lumi on maassa, kulkeeko seisomalauta edelleen hyvin? Vaikee kyl oikeestaan päättää.... :ashamed:
Ei välttämättä kulje. Riippuu seisomalaudasta. Pulkka/rattikelkka toimii talvella. Mä kannoin vauvaa liinassa tai Patapumissa myös.
 
mmmm
Meillä on lapsilla ikäeroa vaan 1v4kk, eli vähemmän kuin teillä tulee olemaan, mutta tuplat ovat kovassa käytössä. Niillä liikutaan niin maalla kuin kaupungissakin. Jos olen yksin lasten kanssa, olisi toisinaan esikoisen perässä juokseminen pienemmän sisaruksen kanssa aika työlästä. Ostoksilla käynti on helppoa kun lapset istuvat rattaissa vierekkäin ja heille on toisistaan seuraa, vaikka nuorempi on nyt vasta 4,5kk. Ostettiin rattaat käytettyinä ja oli todella kannattava hankinta, ne saa myös sitten myytyä eteenpäin kun meillä ei niitä enää tarvita.
 
rexmex
Meillä lapsilla on ikäeroa 1v. 9kk ja kovasti on olleet tuplarattaat käytössä. Esikoinen on kova kävelemään, mutta kun teemme useamman kilometrin lenkkejä tai on kiire johonkin, on esikoinen helppo nostaa kyytiin, jos alkaa väsyttämään tai suunta on ihan eri kuin äidillä. Tuplarattaat on myös olleet ihan ehdottomat bussilla tai kaupungilla liikkuessa. Talvella pulkka on hyvä ratkaisu, mutta monessa paikassa vain on tiet niin hiokoitettuja, että pulkka ei kulje.
 
:attn: Tää mamma ei vieläkään osaa päättää mitä tekee :attn:

No, onnesta tässä on vielä aikaa miettiä päätöstä....Toisaalta taas kannatan noita tupliakin, en kyl oikeesti tiiä mitä teen :headwall:

Aika näyttää :D
 
Meillä oli ikäeroa 11kk eikä esikoinen vielä tuolloin kävellyt, joten tuplat oli enemmän kun tarpeen.

Esikoinen täytti juuri 1v10kk ja jos meille nyt syntyis vauva, en ostais enää tuplia. Tuo on niin kova kävelemään että kävelee lähes kaikki matkat mitä rattailla kuljetaan ja äiskä lykkii turhaan tuplia. Eikä nuku rattaissa enää, joten meille ihan varmasti riittäis seisontalauta.

Mutta se riippuu niin paljon lapsesta. Jos susta tuntuu, että jaksaa hyvin kävellä niitä teidän matkoja, niin ei varmaankaan tuplia kannata ostaa.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja herttaliisa:
:attn: Tää mamma ei vieläkään osaa päättää mitä tekee :attn:

No, onnesta tässä on vielä aikaa miettiä päätöstä....Toisaalta taas kannatan noita tupliakin, en kyl oikeesti tiiä mitä teen :headwall:

Aika näyttää :D
Meillä oli tilanpuute yksi syy olla hankkimatta tuplia. Eivät olisi sisätiloihin mahtuneet ja kylmään ulkovarastoon en veisi. Että tämäkin puoli asiasta kannattaa miettiä etukäteen.
 
Kiitos taas vinkeistänne :hug: Neuvolaan ja lähikauppaan on lyhyt matka, jonka neiti varmasti mielellään käveleekin. On kyllä tällä hetkellä omien teiden kulkija, eli äiti juoksee perässä koko aika....omaa tahtoa löytyy kiitettävästi :whistle: Tilaa meillä ei kyllä ole tuplia säilyttää, sisälle ne ois sitten otettava johonkin keittiön nurkkaan... :/

Paljon kyllä ulkoillaan kun meidän perheessä on koirakin, mutta...
 
vieras
Meillä kahdella isommalla lapsella ikäeroa 1v7kk,ostettiin sillon tuplamatkarattaat kun pienempi syntyi.Muutaman kerran vaan käytettiin,koska isompi käveli reippaasti ja pienempi ei myöskään tykännyt olla rattaissa eli piti kantaa liinassa tai repussa,jolloin isompi voi istua rattaissa,jos oli tarve.Nyt meille tulossa kolmoselle ja neloselle ikäeroa 1v1kk,eikä kolmonen edes kävele vielä!Laskettu aika on 2 viikon päästä eli meille tuplat on nyt pakolliset!
 
Esikoisen ja kakkosen välillä on ikäeroa 1v8,5kk (kakkonen syntyi lokakuussa). Asumme kaupungissa ja liikuimme paljon. Esikoinen oli myös kova kävelemään tuohon aikaan, mutta seisomalaudalla ei suostunut olemaan; ei pysynyt sitten millään :( Vasta kun ylitettiin 2v niin alkoi pysymään siinä. Muistan kuin eilispäivän, kun yritettiin mennä laudan kanssa neuvolaan 10min matka: meni yli 20min :D Ja äidiltä alkoi kärähtää hermot, kun kiire tietenkin oli... :ashamed: Me emme olisi siis juurikaan liikkuneet missään ellei tuplia olisi ollut. Pulkkaa olisin voinut kokeilla, mutta täällä kadut ovat niin läpeensä hiekotettuja ettei siitä tullut mitään. Suosittelen siis tuplarattaita, kun ikäero on tuo!

Kakkosen ja kolmosen ikäero puolestaan on 2v3kk ja tällöin meillä oli edelleen käytössä nuo tuplat muttemme tarvinneet niitä. Kakkonen seisoi heti kiltisti laudalla. Alkoi itseasiassa tehdä sitä jo vuoden ikäisenä (kuten myös kolmonen nyt) Ilmeisesti katseli aikansa kun isoveli siinä seisoi ja totesi sen olevan hauskempaa kuin rattaissa istuminen tai kävely ;) Tuo puoli vuotta enemmän ikäeroa oli mun mielestä aika ratkaiseva; yli 2-vuotias menee jo ilman tuplia. Toki ne oli meillä käytössä jonkin aikaa ja ihan hyödylliset jos oltiin kakkosen päiväuniaikaan liikkeellä (=viemässä esikosta kerhoon). Aktiivinen käyttöaika oli alle puoli vuotta, kun esikoisen ja kakkosen kanssa käytettiin yli vuosi ja miltei joka päivä.

Nyt olen laittamassa tuplia myyntiin, kun tarvetta ei enää ole. Kolmonen on kohta 1,5 v.

Lisään vielä, että oli hyödyllistä saada uhmakas esikoinen kiinni rattaisiin :)
 
Kiitos Syyssade :hug: Nyt aion kyllä ottaa "tarkkailuun" tuon esikoisen ennen vauvan syntymää ja seurailen hänen käytöstään ulkoillessa, kun ikää vähän lisää tulee. Toisaalta harmittaa sitten jos tuplat on käytössä vain puoli vuotta, mutta sekin aika on pitkä jos niitä ei ole ja tarvetta kuitenkin olisi ollut. Veikkaan kyllä, että esikoinen viihtyy rattaissa kun vauva syntyy, ihan vaan senkin takia, että kun vauvakin niissä on, niin hänenkin tarvii niihin päästä :D :LOL:
 

Yhteistyössä