Tuoreita äitejä Turun alueelta?

Moikka pitkästä aikaa!!

On kyllä ollu hiljaista, tarvis itekin taas ryhdistäytyä tän kirjottelun kans :)

Meillä E nyt 5kk ja 5pvää, iso poika jo!! 5kk neuvola mitat oli 64cm ja 7320g, on kyllä LilMy teillä hoikka poika kun painos ei niin kauheesti eroa mut pituutta paljon enemmän kun täällä!! :) Rokotukset saatiin, seurauksena kuumetta ja erittäin kiukkunen mies. Kovasti täälläkin jo liikutaan, kehuja sai kun seisoo ja istuu yhtä tanakasti kun 6-7kuiset :D Äiti oli ylpeä ;)

On alkanut tää imetystouhu kovasti mietityttään, E ei oikeen enää huolis tissiä kun on niin paljon vaan soseiden perään. Vähän huolettaa saako se tarpeeks maitoa ja nesteitä ylipäätään :/ Neuvolantädistä ei juurikaan ollut apua.. Meillä ei oo kertaakaan viel tarvinnu antaa korviketta kun on oma maito niin hyvin riittänyt ja pumpattua saanut pakkaseen, nyt kun imetyskerrat vähentynyt niin ei pumpulla lähde juur mitään enää irti. En haluais vielä imetystä lopettaa mut en ite enää keksi muuta vaihtoehtoa kun korvikkeen antaminen lisänä kun E saa ihan hirveät raivarit aina kun yrittää tissiä tarjota. Ainoa hetki kun kelpaa on yöllä, joskus harvoin illalla. Ja kun imee niin selkeesti kuuluu että nielee et kyllä sieltä jotain tulee. Vinkkejä?
 
Meillä oltiin 3kk neuvolassa 5555g ja 60cm, neiti kasvaa keskikäyrällä :) Meillä ei vielä pyöritä eikä ryömitä, kovasti haluttais könytä ylöspän, istumaan, ja seistä pitäs saada sylissä koko ajan...
Hienosti teillä sitten jo liikutaan ja istuskellaan LilMy ja sandem :) Minkä verran teillä menee jo soseita päivässä? Ja mitä kaikkea ootte jo syöttäneet? Mä täällä kädet syyhyten ootan et toi 4kk tulee täyteen et päästään maistelemaan pottua :)

sandem toi on vissiin aika yleistä et tissiä aletaan ton ikäsenä vieroksumaan, mut jos sinnikkäästi jaksat silti yrittää niin saattaa olla et tilanne paranee kun toi vaihe menee ohi... En oikeen osaa muuta vinkkiä antaa kun et yritä viel vaan sinnikkäästi jos kerran on halua vielä imettää! Itekin haluaisin jatkaa viel joitain kuukausia soseitten ohella...
 
Hei vaan tännekkin taas!:D Meil ollaan reilun viikon päästä jo 5kk ikäisiä.. Aika vaan hujahtaa. 4kk-neuvolassa oli pituutta 69cm ja painoa 9kg.:eek: Oli sitten ottanut kuukaudessa 1,2kg painoa.. Ruoka-aikaan on ollu kotona tuo poika.

Selällään ei viihdy, ampasee ku vanha tekijä mahalleen samantien. Lattialla ollessaan punnertaa rintaa ylös kovasti ja jalat vetää mahan alle, pylly ilmassa. Tosin näitä kahta ei tajua vielä samaan aikaan tehä, joten hetki viel menee ennenku liikkeellä ollaan.:D Ja hyvin seisoo sylissä omin voimin, kun pystyssä pitää. Muutenkin ollaan niin isoa poikaa jo, pikkuvauvojen juttuja semmoset selällään sylissä olot, kiukku siinä vaan tulee. Ja kovasti punkee sitterissäkin istuma-asentoon. Kerran-pari jo syöttötuolissa tuettuna istunu hetken, että äiti sai äkkiä syötyä.:D

Soseita ollaan kokeiltu kuukauden verran, lähinnä maisteltu. Luumu, mustikka ja päärynä on herkkuja. Bataatilla alotettiin ja siitä meni maha kovaks. Vois kokeilla uudestaan, josko jo sopeis paremmin. Porkkana tais kans vähän kovettaa, peruna oli ok ja parsakaali maailman pahointa.:D Tuli oikeen yökkäys. No en mäkään semmosta söis.:D Mango ei sopinu, limasta kakkaa tuli ja vähän mahavaivaa. Tarviis alkaa jotain rytmiä noihin kiinteisiin saamaan ja määriä hiukan lisätä. Puuroa aletaan varmaan maistella ja testata kun tulee se 5kk täyteen.

Taitaa olla alas tulossa hampaita, näyttäis ikenet semmoselta. Ja nyrkkiä on alkanu syödä (tai siis jäystää) ihan eri tavalla kun aikasemmin.

Mites teillä näillä keleillä on tykätty? Jumankaut kun yhtäkkiä tuli lämmintä.:eek: Poitsukin ihan hikinen ulkona. Päällä huimasti ohut villapuku, siis oikeesti tosi ohut, trikoinen kypäräpipo, raapimisenestotumput ja jaloissa sisäsukkien päällä semmoset vähän paksummat sukat. Vaunuistaki oon jalkapeiton jo heivannu pois, liian kuuma. Nyt jalkojen päällä lähinnä muodon vuoks virkattu peitto. Eilen illalla kun oli inhottavan nihkeen kostee ilma, niin poikakin oli ihan kylmännihkeä. Nukahtiki vasta 23.30, normaalisti menee unille siinä 20.00..:/ Oli se reppana.. Saatiin onneks poitsun huone vilposemmaks kun jätettiin ikkuna raolleen+tuuletin kierrättämään ilmaa huoneessa.
 
Hoikka tuo onkin (huomaa bodyista, ku kaikki mahasta isoja..), mut syö valtavasti! Soseita menee kolmepurkillista päivässä (aamupäivällä yksi hedelmä, päivällä banaanisose ja illalla perunakukkakaali) pöus sitten iltapalaksi 1,5dl riisipuuroa ja 2dl velliä ja maidot n. 5dl päivässä (poju lopettanu maidon juontia :( ), mutta kaikki nestemäiset tulee ylös + maidolliset kiinteät osittain..

Meillä kotitutkimuksissa (eli itse olen huomannut) allergiaa porkkanalle ja maissille. Luumu tulee kaaressa ylös (olisko liian voimakkaan makuista?), mut muuten kaikkiruokainen pätkä tähänasti on ollut! :) me alotettiin soseet jo 3kk iässä pojan suuren koon ja maido riittämättömyyden takia..

Meillä on tehty hampaita n. kk, alaikenet tällähetkellä aivan pingottuneet, hampaiden muodot näkyvissä ja tekee todella kipeetä ku poju puree.. Kuumeillu on jonkinverran ja itkupotkuraivareita saa, ku ikenet syhyy..
 

Yhteistyössä