Tuore äiti kyselee ! Jaksasitteko vastata pliide =)

  • Viestiketjun aloittaja Birdy-98
  • Ensimmäinen viesti
Birdy-98
Siis muutama kyssä koskien meijän vauvvaa joka nytten 2- viikkoa. En oikeen kehtaa neuvolast kauheesti kysel kun sen naisen asenne on niin ikävä meit kohtaan. Et koitan vaan esiintyy et selvitään vaiks on muutama jutzka mik mietityttääs.

Elikkäs...pitääkö vauvvan vaippa vaihtaa yöllä? pitääkö vauvvalle vaihtaa yöx eri vaatteet ku päiväl vaix se ei ois puklannu olleskaan päivän aikana tai muuten vaatteet on viel puhtaat. kuinka paljon sille pitää antaa maitoa pullosta yöllä?imetän vaan päivisin ja vauvvan isä hoitaa vauvvan yöllä ja se on nyt ollu vähä et öö kun vauva puklii niin paljon ja usein vaik syö hyvällähalulla pullosta kyllä. Nii et ox esim 60 milli litraa putkee paljo vai vähä tän ikäselle?tartteex vauvvaa pitää sylissä jos se ei ite vaadi sitä esim itkemällä?Ox niit d-vitaminei pakko alkaa antamaan kun ne kuulemma voi aiheuttaa maha vaivaa ja sitä ei haluttas kun pimutus ollu ihanan rauhallinen tähänkii asti =)

tässä nyt jotai.. KIITZ jos kokeneemmat jaxatte vastailla esikon mutsille =)

rakkaudel Birdy ja Tyttö<3
 
vast
Yöllä ei tarvitse vaihtaa vaippaa, ellei pissi tule yli. Kakkavaippa kannattaa vaihtaa. Yöksi kannattaa vaihtaa yöpuku, vaikka päivävaatteisiin ei olisikaan tullut puklua. Syöttäkää yöllä niin, että vauva on tyytyväinen ja nukahtaa. Silloin sillä on vatsa täysi.

Neuvolasta kysyminen ei ole tyhmää myöskään :)
 
  • Tykkää
Reactions: Jaziemily
vierasäiti
Kakkavaippa vaihdetaan öisin, pissavaippaa ei. Ei ole pakko vaihtaa, itse tykkään kuitenkin pitää päivän ja yön erillään vaihtamalla vaatteet. Niin paljon kuin haluaa, oli se maito sitten tissistä tai pullosta. Jos puklaa kovin, saattaa kyllä ylensyödä. Toisaalta puklailu on vauvoille ihan normaalia tietyissä rajoissa. Vauvan voi antaa olla sitterissä/lattialla/leikkimatolla pitempäänkin jos hän siinä viihtyy, toki syliäkin tarvitsee vaikka itse ei osaisi vaatia. Vitamiineja pitää antaa, sit vasta JOS tulee pahoja mahavaivoja niin miettii uusiksi auttaako merkin vaihto vai pieni tauko.
 
Glitzy
Jotenkin hassuja kysymyksiä :)

Ei vaippaa tartte vaihtaa yöllä, paitsi jos vauva kakkaa. Tai jos herää ja on vaippa ihan täynnä pissaa, niin saattaa rauhoittaa vaipanvaihtokin kun saa kuivaa päälle.

Vauva ei tiedä onko päivä vai yö, riittää, että on puhdasta ja kuivaa päällä. Itsekin tuli harvemmin ihan pienenä vaihdettua vaatteita. Isompana sitten voi mennä monta vaatekertaa päivässä.

Maitoa sen verran kun syö ja on sen jälkeen tyytyväinen pari tuntia. Joku 60 ml vaikuttaa ihan normaalilta määrältä noin pienelle.

Sylissä pitämiseen ei ole mitään määrää, paljonko pitää pitää. Jos on tyytyväinen muualla, niin hyvä on.

D-vitamiini on tosi tärkeä kehitykselle, sitä kannattaa antaa. Jos aiheuttaa kränää, niin nopeasti se menee ohi tai voi kokeilla eri merkkejä.
 
Tytteliini
Mä sanoisin et d-vitamiinit olis hyvä aloittaa, ainakin kokeilla kun ei ne läheskään aina tee ilmavaivoja. Maitoo sen verran pullosta kuin vauva syö ja kunnon röyhtäytys olkapäällä. Vauvaa ei oo pakko pitää koko ajan sylissä, pitäähän sun saada muutakin tehä mut kyllähän se pienen vauvan turvapaikka kuitenki on, kelpaa varmasti ilman itkuakin. Mä ite oon omille lapsille vaihtanu vaipan vähintää kerran yössä, kun kakkaski kuitenki =D ja vaatteet, onhan ne hyvä vaihtaa sen mukaan mitä vauva puklaa.
 
neljän mami
- Vaippaa ei tarvitse yöllä vaihtaa ellei ole kakkoja tai pissa ei tule läpi.
- Yövaatteita ei ole mikään pakko vaihtaa noin pienelle erikseen, kunhan on puhtaat
- Pulauttelu on ihan normaalia. Kertasyöttömäärä 60ml kuulosta 2-viikkoiselle paljolta. Riippuu toki myös siitä, mikä on syöttöväli.
- Vauvaa "tarvitsee" pitää sylissä myös vaikka ei itke, koska kehittyäkseen myös emotionaalisesti tyydyttävästi vauva tarvitsee paljon hellyyttä, läheisyyttä, lämmintä kontaktia hoitajiinsa - ja/siis sitä syliä.
- D-vitamiinilisä on suositeltavaa etenkin talvisaikaan, ei toki pakollinen.

Onnea pienestä tyttärestä ja Onnea matkaan! Älä arastele kysyä huolistanne neuvolassa, sitä varten ne siellä on.
 
Kannattaisi imettää etenkin öisin. Ohessa ote täältä: Pitääkö paikkansa: Yöimetyksen loppuminen saa maidonerityksen hiipumaan???

Yöimetysten teho perustuu prolaktiinipitoisuuden pysymiseen verrattain korkeana. Siksi etenkin imetyksen alkuaikoina on tärkeää imettää läpi vuorokauden, myös öisin, jotta prolaktiinipitoisuus äidin veressä pysyy riittävällä tasolla. Kun imetys muuttuu hormonijohtoisesta kysynnän ja tarjonnan periaateella johdetuksi (yksilöllisesti siinä 6 viikon - 3 kuukauden kohdilla), ei yöimetys enää ole yhtä merkittävässä asemassa. Silloin maitoa tulee sen verran kuin sitä pois imetään. Mutta jos tuossa vaiheessa haluaa kasvattaa maitomäärää, kannattaa yöllisiä tyhjennyksiä ottaa mukaan kuvioihin, sillä silloin saadaan vuorokautista maitomäärääkin nostettua: mitä enemmän tyhjennetään, sitä enemmän maitoa tulee
 
Birdy-98
Joo oon 15. Mies on vanhempi. Ja tost yö imetyksest.. ollaan sovittu se näin ku mä en jaxa jos en saa nukkuu öitä. Viel on silti riittäny maitoo hyvin vaix imetän vaan illal ja sit aamul eka syöttö noin klo-7.
 
Meillä vaihdetaan vauvalle yöpuku illalla. Iltarutiinit auttavat vauvaa tajuamaan päivän ja yön eron. Meillä vauva on 4 viikkoa, eikä juuri nuku päiväunia mutta nukkuu yön 1-2 syötöllä, enkä vaihtaisi tätä helpotusta elämästäni pois.

Yöllä vaihdetaan vaippa, jos on ihan täynnä pissaa tai on tullut kakat.

Vauvojen masut vetävät erilaisia määriä maitoa, meillä juo 100-150 ml kerrallaan, on juonut alusta alkaen.

D-vitamiinilisä on tärkeä vauvalle.
 
"suvi"
Aina nuoria äitejä mollataan.. :( 15-v voi olla parempi äiti kuin 30-v, ei se iästä ole kiinni, vaan asenteesta ja halusta olla äiti.

Tsemppiä ja mitkään kysymykset ei ole tyhmiä!
 
"bbb"
D-vitamiinin pois jättäminen on vaarallista. Voi tulla esim. riisitauti.. Vauvaa pitää pitää sylissä vaikka ei ikinä sitä vaatisi. Aina ei tietenkään tarvitse sylitellä, mutta kyllä tuon ikäisen on hyvä olla valtaosa hereillä olostaan sylissä.
 
[QUOTE="suvi";28967028]Aina nuoria äitejä mollataan.. :( 15-v voi olla parempi äiti kuin 30-v, ei se iästä ole kiinni, vaan asenteesta ja halusta olla äiti.

Tsemppiä ja mitkään kysymykset ei ole tyhmiä![/QUOTE]

Itse en nuoria äitejä mollaisi, mutta tämän (provon) kirjoitustyyli kertoo jo aika paljon... :whistle:
 

Yhteistyössä