tunnistaako kukaan tätä tautia?

  • Viestiketjun aloittaja oho
  • Ensimmäinen viesti
oho
Lapsella yskää muutama päivä. Nyt kainaloihin ja kylkiin ilmestynyt runsaasti punaisia toisistaan irrallaan olevia pilkkuja. Tunnistaako kukaan tätä joksikin tietyksi rokoksi?
 
Siskon reilulla vuotisella oli kanssa alkuviikosta näppyjä. Korvan takana ja mahassa. Oli vuorokauden, ja sit hävis.
Nä ajattelin että olis ollut lääkeaine allergiaa, kun tyttö on antibiootti kuurilla, muttei sit tainnu olla, kun hävis jo vuorokauden päästä ilman, että lääkettä vaihdettiin.
 
oho
Meillä neiti 2,5v. Selasin nettiä ja siellä oli tulirokko, johon liittyy yskää ja kyljistä alkava ihottuma. Se sopisi tuohonkin että on antibiootilla hävinnyt. Taitaa olla ainoa bakteerirokko.
 
oho
Katselin useampia sivustoja ja paria kirjaakin lasten rokoista. Niissä jotenkin ristiriitaisia tietoja. Mutta ei kai auta kuin huomenna lääkäriin. Voi itku. Olen itse viimeisilläni raskaana. Toivottavasti asia selviää ennen kuin synnytän.
 
itikka
Lintukirpun puremat on kuin äkäisiä hyttysen puremia, ja ovat koholla ihosta.

Jos nämä ovat pistemäisiä pilkkuja, jotka eivät läpinäkyvällä lastalla (esim. viivottimella) painaessa mene pois, voi olla kyse petekkioista, jotka voivat olla vaarallisen taudin merkki ja vaatii välittömästi lähtöä päivystykseen.
 
oho
Näitä on laajemmalla alueella kuin tuossa kuvassa jonka lintukirpujen puremasta netistä löysin. Oliko niin että tulirokkonäpyt häviävät kun niitä painaa jollakin läpinäkyvällä? Nämä ovat lähinnä pistemäisiä näppyjä niin, että kun painaa läpinäkyvällä ympäriltä häviää punainen, mutta pieni piste keskelle jää. Lapsi vaikuttaa muuten hyväkuntoiselta.
 
petekkiat
Petekkiat on pistemäisiä verenpurkaumia, ja käyttäytyvät juuri noin kun niitä painaa läpinäkyvällä lastalla. Petekkiat ovat aina hälytysmerkki, joiden syy on viipymättä selvitettävä. Niitä esiintyy esimerkiksi meningokokki-bakteerin aiheuttamassa aivokalvontulehduksessa jo alkuvaiheessa, kun lapsen vointi on muuten hyvä. Tämä on tauti, joka ilman hoitoa, ja joskus hoidettunakin tappaa nopeasti. On myös sairauksia, joissa petekkioita tulee ilman väliltöntä hengenvaaraa, mutta ilman muuta jos oma lapsi olisi niin lähtisin vielä yötä vasten lääkäriin.

t. terveyskeskuslääkäri
 

Yhteistyössä