Tuli tuosta kalliista penaalista mieleen

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
että toivottavasti ei käy kuten kaverin pojan koulussa.. Ei saa olla omia kyniä tai penaaleita. Syynä kateus, tavaroiden esitteleminen jne. häiritsee opiskelua. Koululta jokainen saa samanlaiset kynät, kumit, viivottimet ja penaalit, jotka säilytetään pulpetissa.
 
Hyh, vihoviimeistä tuommoinen touhu! Neuvostoliitto haiskahtaa... Lapsille opetetaan juuri sitä vääränlaista kateutta: "Jos minulla ei ole tuollaista penaalia, niin myöskään kenelläkään muulla ei saa olla!"

En tarkoita, että pitää hyväksyä ja tottua eriarvoisuuteen, mutta samaan tilanteeseen tullaan törmäämään monen monta kertaa myöhemmin elämässä. Ja silloin ei ole opettajia ja vanhempia takavarikoimassa naapurin hienompaa autoa.
 
^vierailija^
Meillä oli ekalla ja tokalla tuo sama käytäntö. Onneksi sitte kolmannesta luokasta ylöspäin sai olla omat penaalit ja kynät. Tuon ikäsenä tiimariissa kynien tutkiminen ja kumien kerääminen oli niin mahtavan hauskaa :D
 
Khimaira
[QUOTE="vieras";24335110]että toivottavasti ei käy kuten kaverin pojan koulussa.. Ei saa olla omia kyniä tai penaaleita. Syynä kateus, tavaroiden esitteleminen jne. häiritsee opiskelua. Koululta jokainen saa samanlaiset kynät, kumit, viivottimet ja penaalit, jotka säilytetään pulpetissa.[/QUOTE]

Mun lapsen ope on ollut tuollainen. hankittiin vanhempien varoilla jokaisen pulpettiin pienet korit, joissa säilytettiin lyijykynä, kumi, teroitin, viivotin ja puuvärit.
Minusta tuo oli niin älytöntä toimintaa kuin olla voi- toivottavasti meno muuttuu nyt kun opekin vaihtuu.
 

Yhteistyössä