Toukot -05

RouvaHuldaHuoleton
:wave:

1v neuvolassa strategiset mitat olivat 77,7cm ja 10,00kg (synttärit 8.5). Tyttö on vauhdikas, kävelty on jo jonkun aikaa ja perässä saa juosta. Sanoja tulee jonkin verran, esim pappa, mamma, mämmä jne. yksinkertaista. Yöllä unta 12-13h ja parit päikärit, tuntuu jo välillä liiankin leppoisalta elämä ja pelkään että jotain tulee menemään pieleen. Mutta ihana ja aurinkoinen lapsi :heart:
 
Meillä poika tuli 9.5 vuoden ! Olen kirjoitellut nimim. iltatähti, mami, mammeli yms. koska huomasin että rekisteröitymistunnuksestani paljastuu täysin henkilöllisyyteni, joten en viitsi sitä käyttää. Vaikka eihän tässä mitään salattavaa ole mutta silti, mukavampi näin.
Poika lähti kävelemään pari viikkoa ennen 1-v syntymäpäiväänsä ja sanoja tulee jo useita. Hampaiden tulo ottaa välillä koville. Kova on tutkimaan kaikki paikat, kaapit, kissan hiekka-astiat yms... Koko ajan saa olla hakemassa pois pahanteosta, tosin onneksi kirjojen lukeminen kiinnostaa ja kirjan ääreen tämän tuholaisen saa edes hetkeksi pysähtymään. Nukkuu vielä kahdet päikkärit, tosin nukahtaminen on paljon vaikeutunut entisestä kun taaperoikään tultiin !! Poika on aina ollut rauhallinen, nukkunut ja nukahtanut hyvin, mutta nyt on toinen ääni kellossa ja äiti on välillä aika puhki, harmaita hiuksia tässä alkaa tulla kun muutenkin ikää on jo ja toiset lapset tyttöjä jotka olivat vauvaiässä aivan toista maata. Mutta- ihanaa että poika on terve ja touhukas, mikäs sen parempi lahja voisi olla ! Ensimmäinen lääkärireissukin tehtiin vasta eilen flunssan takia, eikä onneksi ollut mitään korvissa eikä keuhkoissa.

Pinnaa pitää kasvattaa vaan nyt, tosiaankin nukahtaminen on työläämpää, mutta niin myös syöminen ja pukeutuminen ja kaiken tutkimishalu on välillä aivan rajaton. Siis terhakka iltatähtönen meillä !
 
meillä tuli pojalla yks vuotta täyteen 21,05
mitat pojalla on 76cm ja 10,6kg.
erittäin kiltti ja rauhallinen poika toisin kun isoveljensä :)
vielä ei kävele, mutta muutamia sanoja tulee.
hampaita on 8 suussa.
aika kova on vierastamaan
 
TheBigMama
Me siirryttiin tälle puolelle 20.5, eli silloin tuli vuosi täyteen. Neuvolassa käytiin kääntymässä maanantaina, mitat olivat 74cm ja 9,7kg. Pikkuruinen tyttö siis, tai ehkä ihan sopiva :)

Meillä touhutaan myös kovasti ja kaikki, varsinkin kielletyt, jutut kiinnostavat kauheasti. Kävellään jo aika hyvin, mutta muita sanoja ei tule kuin EI, päätä pudistellaan kovasti ja silloin sanotaan eijeijeijei. On tainnut äiti vähän ahkeraan olla kieltämässä... Muutenkin tuntuu, että tuo motoriikka puoli on neidillä enemmän hallussa. Sängyltä osataan laskeutua peruuttamalla jo hienosti. Nenä tuhistaminen on nyt kova juttu: aina kun kysyy, että kuinka Oona tuhisee niin alkaa kauhea tuhina :)

Ihanaa katsella kun toinen kasvaa ja koko ajan oppii uutta!

:heart: :heart: :heart:

Ja meillä myös nukutaan parit päikkärit vielä ja illalla varsinkin on aika työlästä tuo nukkumaan meno...<br><br>
 
Pikkumamma
\
Alkuperäinen kirjoittaja 24.05.2006 klo 13:01 TheBigMama kirjoitti:
Me siirryttiin tälle puolelle 20.5, eli silloin tuli vuosi täyteen. Neuvolassa käytiin kääntymässä maanantaina, mitat olivat 74cm ja 9,7kg. Pikkuruinen tyttö siis, tai ehkä ihan sopiva :)
Enpä ole palstaillut täällä TOOOSI pitkään aikaan! Nyt tuli muutama kyssäri mieleen joten avasin nää sivut ja heti tarttui silmään tämä toukkoketju

=)

Meidän tyttö syntyi siis jo huhti -05, vaikka la oli toukokuun puolella. Koko odotusaika tuli siis palstailtua toukkojen kans, enkä ole osannut huhtihippusten puolelle vaihtaa :) Vuosi tuli täyteen 25.4. Eilen käytiin vuotistarkastuksessa, mitat 75 cm ja 9,39 kg. Siksipä tuo lainaus TheBigMamalta, meillä taitaakin olla melkein samankokoinen tytönsirpukka :heart: Hyvä vain kun ei ole isompi niin jaksaa paremmin vielä nostella ja kanniskella ;)

Meillä ei kävellä kuin vasta tukea vasten. Kiinnostus oikeaan kävelyyn on kuitenkin kova, joten eiköhän kohta "päästä" juoksemaan perässä... Ensimmäinen ja tähän mennessä ainut sana on kukkuu =) =) Meillä on leikitty vissiin piilosta.

Tyttö nukkuu vielä kahet päikkärit ja sitä rataa. Meillä oli myös jossain vaiheessa sellainen vaihe, että nukuttaminen oli ihan kauheeta. Kun tyttö vietiin omaan sänkyyn omaan huoneeseen, hän saattoi huutaa vaikka puol tuntia yhtä soittoo. Ennen nukahti tosi hyvin sekä päikkäreille että yöunille, joten tilanne oli melkoinen shokki. Miehen kans käytiin vuorotellen lasta rauhoittelemassa ja silittelemässä, mutta ei siitä ollut mitään hyötyä. Sitten koko vaihe meni ohi yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin. Nyt siis ruvetaan nukkumaan taas ihan normaalisti. Epäilen, että kyseessä oli vaan jotain ikään kuuluvaa eroahdistusta.

Sellaista meille! Eli tyttö siis kehittyy normaalissa tahdissa, syökin tällä hetkellä ihan hyvin (välillä lusikkalakkoilua joten sormiruokailua suositaan kovasti) ja on tosi hyväntuulinen ja leppoisa. Kertokaahan muutkin kuulumisia (Ihaa77, Tintti1010, PamuK... ja kumppanit) =)
 
TheBigMama
Eilen käytiin vuotistarkastuksessa, mitat 75 cm ja 9,39 kg. Siksipä tuo lainaus TheBigMamalta, meillä taitaakin olla melkein samankokoinen tytönsirpukka :heart: Hyvä vain kun ei ole isompi niin jaksaa paremmin vielä nostella ja kanniskella ;)


Niinpä!<br><br>
 
Meillä 1 vee tuli 11.5. Neuvolassa viikko sitten mitat oli 78cm ja reilu 10,7kg. =) Kovaa vauhtia mennään, ja kai sitä jo voisi sanoa että neiti kävelee... Järjettömän naurun säestyksellä likka lähtee juoksuun... (Ei siis osaa kävellä, juoksee vaan paikasta toiseen... ;) )
 
Heipparallaa!

Täällä minäkin tai siis me! Poika pyörähti vuoden 17.5. ja melkoinen miehenalku on. Kirjoittelinkin tuolla toisessa ketjussa meidän kiipeily"ongelmasta". Mutta Joona siis kävelee, "juoksee" eli kävelee ihan älytöntä vauhtia, kiipeää ja on muutenkin todella vauhdikas.

Meillä nukkumaanmenot ovat helpottuneet huonomman kauden jälkeen, eikä syömisen kanssa ole koskaan ollut mitään ongelmaa. Tai no "Minä itse" -ongelma on, eli ei syö jos ei ole itsellä lusikkaa tai sormiruokaa.

Meillä myös tuo tuhina tosi in, ollut jo 7 kk:n iästä. Yleensäkin naaman vääntely kaiken maailman virnistyksiin on tosi kivaa.

Selkeitä sanoja on tullut satunnaisesti (lamppu, kissa, koti, isi...) jonkin verran, mutta ne unohtuu parin päivän jälkeen pois. Äiti on ainut ihan selvä, ja sitä viljelläänkin sitten paljon.

Me ei päästy 1 v. neuvolaan vesirokon takia, joten seuraava neuvola vasta 1 v 1 kk. Edellisen kerran ollaan käyty neuvolassa helmikuussa, eli onhan tässä aikaa hujahtanut. Arvioisin, että poika painaa ehkä 11-12 kiloa, pituutta en tiedä.


 
Mekin päästään tälle puolelle tänään :wave: Vielä tunti, niin on ihan tasan vuosi siitä, kun neiti näki päivänvalon :heart:

1-vuotisneuvola on ens viikon keskiviikkona, joten mittoja en vielä osaa sanoa, pituutta on kyllä tullu lisää ja painoa on arviolta noin reilu 10 kiloa. Saa nähdä, kuinka paljon menee pieleen!

Neiti oppi kävelemään reilu 10-kuisena ja siitä lähtien on menoa piisannut niin ulkona kuin sisällä. Päikkäreitä ehtii nukkua välillä kahdet, välillä yhdet, kahdet alkaa olla liikaa, mutta joskus on päiviä, jolloin yksiin pääseminen vaatisi niiiiiin paljon työtä ja hermojen venymistä kaikilta, että helpompi laittaa pariin otteeseen nukkumaan. Yöunet tyttö nukkuu hyvin, pinnasängyn siirtäminen viereeni autto öihin ja yöhuutamiset loppu siihen :) Sanoja yrittää kovasti sanoa, tulee muun muassa äiti, Leevi, lamppu, vettä, ammuu, röh röh, bää bää, hau hau jne....osa selvemmin, osa vähemmän selvästi! Mutta harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa. Neiti tykkää hirveesti olla ulkona keinumassa ja hiekkalaatikolla, myös pelkkä kävelylenkki tai pyöräileminen on kivaa ja huuto ja itku tulee lähes aina, kun pitää tulla sisälle :'( Kurjaahan se on, mutta kun ei niitä syömisiä ja nukkumisia viittis kuitenkaan alkaa hoitaan tuolla ihanan pöllyävän hiekkiksen äärellä B)

Ihana vuosi takana, toivottavasti tuleva vuosi on vähintään yhtä antoisa :heart: Mitat tulen kertomaan sitten, kun ne saadaan! Nyt synttäreitä juhlimaan :wave:
 
Noella
Me ei ollan kans käyty palstoilla pitkään aikaan. Tyttö täytti 21.5. sen ihana ensimmäisen vuoden. Mitat 79.5cm ja 9.1kg. Vuosi on mennyt tosi aurinkoisesti ja tosi hyvin. Muutaman kerran ollut vain pientä nuhaa ja silloinkin hampaita tullut samalla. :) Kesähalaus kaikille yksi vuotiaille taaperoille ja vanhemmille. Ja eikun pottailua harjoittelemaan. :flower:
 
Ensivauva
Mä nyt ajattelin vaan laittaa tänne rohkaisua niille toukomammoille, jotka eivät halua kirjoittaa tänne koska oma lapsi ei osaa vielä mitään näitä temppuja, joita niin mielellään mainostetaan.

Multakin kun koko ajan kysellään "mitä se teidän poika jo osaa". Meillä on yksivuotias ihana sankari, joka ei osaa kävellä, ei seiso ilman tukea, ei puhu yhtään sanaa eikä osoittele lamppuja tai koiria kun niistä puhutaan. Enkä häpeä yhtään! Hän on kiltti lapsi, terve kuin pukki, ruoka ja uni maistuvat ja näin meillä eletään ihanaa arkea.
 
Meillä toukka täytti 5.5 tasan vuoden ja strategiset mitat ovat 75,5 ja 10,2 kg. Kova touhuamaan ja iloinen heppu on!
Taidot ja osaamiset on neuvolan mukaan ok josta saan joka kerta onnenkyyneleet silmiini koska asiat voisi olla myös toisin. Vuosi sitten sairaalassa hoitajat sanoivat, että kummasti vauvat vaan elämän kauheuksista selviää ja NIIN SE ON! (Selvennykseksi voin kertoa että lapsi on meille tullut sijoitettuna).
Kaunista ja aurinkoista kesää kaikille toukoille!!!
 
äet
Meijän pikkumies saavutti toissapäivänä vuoden iän. Pituutta pojalla on 84,5cm ja painoa 12.4kg, eli ei ihan heppoinen kaveri :) Kovasti kävellä taapertaa ja vauhti on kova. Vessa on yksi kiinnostavampia paikkoja, johon pikkumies menee heti kun silmä välttää, keittiön kaappeja tutkitaan innolla ja äitin kaapista vedetään sukkakori päivittäin alas. Omaa puhetta tulee runsaasti ja kuvakirjoja luetaan innolla, hauskinta pikkumiehestä on sivujen kääntäminen.
Pottailtu ollaan jo kuukauden päivän ja aika hyvin sinne saalista kertyykin :) Poika syö ja nukkuu hyvin ja on oikea auringonpaiste. Ihana on ollut tämä ensimmäinen vuosi!
Iloista ja touhukasta kesää kaikille taaperoille vanhempineen! :)
 
Meillä oli 19.5 tuo 'maaginen' päivä ja kaksi päivää aiemmin neuvola, jossa jätkällä mitat 78cm, 10,5kg.

Kauhean iso poikahan tuo on, neuvolassa meillä uusi tätikin sanoi että eihän teillä vauvaa ole pitkään aikaan ollut, kun kävelemään lähti jo 10kk ja nyt kävelee siis jo ihan sujuvasti, ei juo tuttipullosta ja on muutenkin kauhean touhuava tapaus.

Sanoja ei tule ihan kauheasti, lamppu, pallo ja äiti tulee joskus kun huvittaa. Tuntuu kyllä jo ymmärtävän ihan hyvin jos pyytää esim.pallon hakemaan.

Aiheutti myös äitille harmaita hiuksia toissapäivänä kun oli kiivennyt keittiön pöydän päälle..... :eek: Ja kaikki kaapit pitää tyhjentää ja roskiksen antimia maistella ja kaikkia heittää ja juosta karkuun ja ja...

Eli vauhdikas tapaus :D

Saatiin myös virallisena yksivuotispäivänä tietää että poitsusta tulee sitten isoveli, vaikka hän ei sitä varmaan pitkään aikaan tulekkaan arvostamaan... :)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 27.05.2006 klo 11:36 3 likan äiti kirjoitti:
Tänne siirryttiin 8.5 kun tuli ikää tytöllä täyteen vuosi. Pieni ja sirppana tyttö mutta erittäin tiukka ja vaativa luonne. Sanoja vain iskä , jee ja böö.
Niin voisin kait lisätä tähän vielä ettei meilläkään kävellä. Seisoo kyllä hetken ilman tukeakin mutta yhtään askelta ei ole ottanut. Mutta huolissani en ole sitten yhtään. Miksi pitäisi?
 
Meidän pojalla tuli vuosi täyteen 26.5. Ja vauhtia tuntuu täältäkin löytyvän. Käveleen harjottelee korkeintaan ottaa 5 haparoivaa askelta, mutta kova on isoveljen perässä kiipeilemään ja pudottamaan Wc päntöön kaikkia aarteita tutista lähtien. Puhetta ei vielä tule mutta muita ääniä ja huutoja kyllä. Herää kerran yössä ja nukkuu yhdet päikkärit. Että kyllä tässä vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää.
 
RouvaHuldaHuoleton
\
Alkuperäinen kirjoittaja 28.05.2006 klo 13:45 Ensivauva kirjoitti:
Mä nyt ajattelin vaan laittaa tänne rohkaisua niille toukomammoille, jotka eivät halua kirjoittaa tänne koska oma lapsi ei osaa vielä mitään näitä temppuja, joita niin mielellään mainostetaan.

Multakin kun koko ajan kysellään "mitä se teidän poika jo osaa". Meillä on yksivuotias ihana sankari, joka ei osaa kävellä, ei seiso ilman tukea, ei puhu yhtään sanaa eikä osoittele lamppuja tai koiria kun niistä puhutaan. Enkä häpeä yhtään! Hän on kiltti lapsi, terve kuin pukki, ruoka ja uni maistuvat ja näin meillä eletään ihanaa arkea.
Minusta kenenkään ei pidä piilottaa onneaan missään asiassa, enkä usko että kukaan täällä väheksyy lapsta joka oppii eri aikataulussa kuin omansa. Ymmärrän kyllä, että sinua harmittaa kysely, mutta minua hieman loukkaa se että tälläiseen pinoon ei saisi kirjata oman pienen sankarinsa kehitysvaiheita. Ne kun on pieniä tämänikäisten urotyöt tässä vaiheessa.

Nautitaan kaikki lapsistamme sellaisina kuin he ovat ja ennenkaikkea annetaan muiden nauttia omistaan tuntematta syyllisyyttä äidin tai isän ylpeydestä!
 
Me myös siirrytty tänne taaperoihin.

Vuosi tuli täyteen 12.5 ja vuosikasneuvolassa mitoiksi tuli n. 76 cm (pisti niin kovasti hanttiin ettei täti saanut kunnon mittaa) ja 9790 g :D

Poika lähti kävelemään 10,5 kk:n iässä ja nyt ei enään kävellä vaan ... juostaan ja kaikkialle :LOL: :LOL:

Kovasti tavailee sanoja ja tavuja sekä ymmärtää yllättävän hyvin kaiken mitä pyydetään tekemään =)
 
Meidän neiti täytti 27. päivä vuoden! Ihan kauheeta, mun vauva on jo 1-vuotias!!! Vauhdikas neiti täälläkin, vappuna alettiin kävelemään. "Puhetta" tulee koko ajan, "oikeita" sanoja ei vielä sano. Tai no, äiti on tullut monta kertaa, mutta en sitten tiiä tarkoittaako sillä minua vai onko se vaan kiva sanoa =) Huomenna on 1v neuvola, palailen sitten kertomaan mittoja. 10kk neuvolassa oli 76,5cm ja 11kg.
 

Yhteistyössä